سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** چرا در این ۳ ماه، ویرانی های ۸ ساله را آباد نکردید؟
روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «آغازی بر پایان ماه عسل» نوشت:«چرا کاری نمیکنید؟ این صدای برخی نمایندگان علیه رئیسی در روزهای گذشته است. در روزهای گذشته برای نخستین بار اعتراضاتی از سوی پارلمان همسو با دولت سیزدهم به جانب رئیسی روانه شده است. هشدارهایی درباره سردی رابطه دولت و مجلسیان. شاید ماهعسل کمکم در حال بهپایانرسیدن است».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«مشخص است که فشارهای اقتصادی، صدای رأیدهندگان را درآورده و از نمایندگانشان مطالبهگری میکنند. آنها هم از تریبون مجلس استفاده میکنند تا صدایشان به حوزههای انتخابیهشان برسد و بگویند ما از رئیسجمهوری خواستیم اگر نشد دیگر تقصیر ما نیست... فداحسین مالکی خطاب به رئیسی گفته سه ماه از شروع کار شما میگذرد و به نظر میرسد برخی از وزرا هنوز در ماهعسل انتصابات به سر میبرند».
رسانه های اصلاح طلب به صورت ویژه، ۲ دستور کار را در صدر اقدامات خود قرار داده اند، یکی انکار میراث دولت روحانی و به عبارتی انکار وضعیتی است که دولت رئیسی تحویل گرفته و دیگری انکار اقدامات مثبتی است که دولت سیزدهم در ماههای اخیر انجام داده است.
درخصوص اقدامات مثبت رئیسی در ماههای اخیر در پایین اشاره می کنیم، اما یکی از مسائل بسیار مهم، میراثی است که دولت روحانی تحویل داده است.
قطعا افکارعمومی از دولت سیزدهم انتظار دارد که با اتخاذ تصمیم های راهبردی و کلیدی و تغییر ریل گذاری ها، خسارت هایی را که «دولتِ اصلاح طلبان» در ۸ سال اخیر به مردم تحمیل کرده، جبران کند؛ این انتظاری به حق و کاملا منطقی است. اما قطعا جبران خسارت ها نیازمند گذر زمان است.
بدون شک منظور از زمان مورد نیاز، ۸ سال نیست، اما هیچ انسان منصف و باوجدانی نیز نمی تواند ادعا کند که باید در ۳ ماه، ویرانی های ۸ ساله بازسازی و ترمیم شود.
قطعا حامیان دولت آقای رئیسی همانند فعالین و رسانه های اصلاح طلب عمل نخواهند کرد. جریان اصلاح طلب پیش از این مدعی بود که آواربرداری که دولت روحانی در سال ۹۲ آغاز کرده است، حدود ۱۶ سال زمان خواهد برد!
حالا همان جریان سیاسی فریاد وامصیبتا سر داده که چرا در این ۳ ماه، شاهد تحول عظیم نیستیم. دولت روحانی و به عبارتی «دولت اصلاح طلبان» رکورددار افزایش شکاف طبقاتی در ۴۰ سال اخیر است. این دولت رکورد تأمل برانگیزی درخصوص تورم نیز ثبت کرد، فرار سرمایه از ایران، افزایش نقدینگی و کاهش ارزش پول ملی نیز در دولتِ اصلاح طلبان رکورد زد.
حالا همان جریانی که این رکوردهای تأمل برانگیز و البته تأسف برانگیز را ثبت کرده است، مدعی شده که چرا دولت سیزدهم این وضعیت اسف بار را در ۳ ماه ترمیم نکرده است؟!
** مردم هنوز نتیجه مثبت سیاست های دولت رئیسی را احساس نکرده اند
«غلامعلی رجایی» فعال سیاسی اصلاحطلب که پیش از این مشاور مرحوم هاشمی رفسنجانی و محمدعلی نجفی- شهردار اسبق تهران- بوده است، در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«مردم منتظرند فشارهای معیشتی و اقتصادی بر زندگی آنها کاهش پیدا کند و از سوی دیگر خط فقر که روز به روز گسترش بیشتری پیدا میکند متوقف شود.اگر واقع بینانه به موضوع نگاه کنیم میتوان نشانه هایی از نزدیکی بیشتر دولت به مردم و مبارزه فساد را در رفتار آقای رئیسی مشاهده کرد.من مطمئن هستم که این حرکات نمایشی و تبلیغاتی نیست اما این موضوع کفایت نمیکند. مردم باید نتیجه سیاستهای دولت را در زندگی خود احساس کنند که هنوز این اتفاق رخ نداده است».
رجایی در ادامه گفت:«امروز ما در شرایطی قرار داریم که از جنگ سخت تر است. به همین دلیل استفاده از جوانهای بیتجربه در سطح وزیر و معاون وزیر که حتی در گذشته مدیرکل هم نبودند خطرناک است و ممکن است مشکلات را بیشتر کند... مواجهه با چالشها نیازمند تخصص و تجربه است و به نظر میرسد از مدیران بیتجربه چنین کاری برنیاید».
این فعال اصلاح طلب مدعی شده است که مردم هنوز نتیجه مثبت سیاست های دولت رئیسی را احساس نکرده اند.
به این نمونه توجه کنید؛ در دولت روحانی هر وقت یک کالا گران می شد، تجویز دولت این بود که مردم خرید نکنند تا قیمت ها تعدیل شود. حتی دولتمردان برخی مواقع به مردم توصیه می کردند که دعا کنید تا گرانی رفع شود.
برای مثال، «اسحاق جهانگیری» معاون اول دولت روحانی- آبان ۹۹- در شرایطی که بیش از ۷ سال از آغاز به کار دولت سپری شده بود، در اظهارنظری عجیب در پاسخ به اینکه آیا کالاها ارزان می شود، گفت:«دعا کنید»!
در همان مقطع روحانی در اظهارنظری تأمل برانگیز گفته بود:«مردم برای کمبود و مشکلات اگر میخواهند لعن و نفرین کنند، این لعن و نفرین آدرسش کاخ سفید در واشنگتن است، کسی به مردم آدرس اشتباه ندهد»! پیش از آن نیز «عیسی کلانتری» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست در دولت روحانی در پاسخ به سوالی درباره راهکار دولت برای کاهش آلودگی هوا گفته بود: «باید دعا کنیم که باد بیاید تا آلودگی ها را جابه جا کند»!
و اما در دولت سیزدهم، تاکنون اقدامات قابل توجهی صورت گرفته که اصلاح طلبان آن را سانسور می کنند. آغاز طرح جهش تولید مسکن و ثبت نام از متقاضیان، مدیریت کارآمد در اخلال بنزینی، تحول در اجرای طرح واکسیناسیون سراسری کرونا، ساماندهی عرضه مرغ و تخم مرغ، سفرهای استانی با برنامه ریزی ویژه، بکارگیری مدیران استانی بومی و پرهیز از بکارگیری مدیران پروازی، جوان گرایی، ساماندهی بازار مصالح ساختمانی، عضویت رسمی در پیمان شانگهای و تمرکز ویژه بر دیپلماسی منطقه ای، رسیدگی ویژه به مسئله تعطیلی کارخانه ها و کارگاه های تولیدی و تلاش برای بازگشایی آنها، رسیدگی به مطالبات کارگران و...از جمله اقدامات دولت آقای رئیسی در ماههای اخیر است.
بهتر است اصلاح طلبان کمی انصاف به خرج داده و فارغ از قبیله گرایی و باندبازی به مسائل نگریسته و کمی هم به فکر منافع ملی بوده و به فهم و شعور مردم عزیز کشورمان احترام قائل شوند.
** در روز ۱۳ آبان از دانش آموزان استفاده ابزاری می شود!
روزنامه اعتماد در مطلبی با عنوان «روز کدام دانش آموز؟!» نوشت:«سیزده آبان همهساله به عنوان روز دانشآموز مورد توجه رسمی قرار میگیرد و رسانهها رسمی و دولتی و حکومتی به این مناسبت بهطور جدی میپردازند اما خود دانشآموزان آن را جدی نمیگیرند حتی اگر مدارس بهترین برنامه را برای این روز تدارک ببینند و به دانشآموزان گل و شیرینی بدهند و دانشآموزان ممتاز را مورد تشویق قرار بدهند باز هم دانشآموزان ارتباط معناداری با این روز برقرار نمیکنند».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«از همان سالهای نخست پس از انقلاب همواره این روز بیشتر به عنوان یک مناسبت سیاسی و آن هم نه با رویکرد تربیتی برای توجه دادن به تربیت سیاسی دانشآموزان بلکه بهصورت نمادین، مظهر استکبارستیزی البته دقیقتر امریکا ستیزی شده است...این روز اگرچه به نام دانشآموز است و از دانشآموزان هم در این روز استفاده ابزاری میشود اما برای دانشآموز نیست، چرا که دانشآموز ارتباط معنایی و هویتی و تربیتی با این روز برقرار نکرده است».
در اینکه باید از نظر فرهنگی و آموزشی و با ظرافت درباره کارنامه سیاه آمریکا و جنایاتی که ساختار حاکمیتی این کشور علیه مردم ایران و جهان مرتکب شده است، به دانش آموزان عزیز کشورمان آموزش داد، اصلا هیچ شکی نیست و صد البته ما در این خصوص ضعف داریم و کم کاری های زیادی رخ داده است؛ اما تخطئه استکبارستیزی و ادعای بی پایه و اساس «استفاده ابزاری از دانش آموزان در روز ۱۳ آبان» نیز به هیچ عنوان منطقی و منصفانه نبوده و قابل پذیرش نیست.
متاسفانه بخشی از جریان اصلاح طلب با مسئله استکبارستیزی و مقاومت در مقابل غارتگری و زورگویی، مشکل دارند. گویا این طیف اصلا طاقت ندارد که نظاره گر حضور دانش آموزان ایران در یک مراسم ضدآمریکایی باشد.
سرلشکر «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران، در مراسم ۱۳ آبان امسال در تهران گفت:«بیش از ۴۰ جنگ بزرگ در ۴۰ نقطه جهان محصول سیاست آمریکا در عالم است. او علیه اروپا، آفریقا، آمریکای جنوبی، شرق دور، خاورمیانه و روسیه در همه جا جنگیده است. بیش از ۸ میلیون کشته محصول جنگهای مستقیم آمریکا است».
وی افزود:«بیش از ۲۰۰ مداخله در امور داخلی کشورها در حد کودتا، تحریم اقتصادی، جنگ نظامی و فتنههای داخلی محصول سیاست یک ابرقدرتی است که در طول تاریخ حیات سیاسی خود اراده کرده بوده با گسترش قدرت نظامی، اهداف سیاسی را دنبال کند. ۷۵۰ پایگاه نظامی آمریکا در جهان هرکدام با دایرهای از یک تأثیر سیاسی تلاش کرده است تا سیطره سیاسی فراگیری را در جهان ایجاد کند».
فرمانده کل سپاه در ادامه تصریح کرد:«آمریکا کارخانه تولید دیکتاتورهای در تمام عالم بوده است. از فردیناند مارکوس در فیلیپین تا جعفر نمیری در سودان تا پینوشه در شیلی و فرعونهای مصر و شاه ایران و سلاطین حاکم بر بسیاری از کشورهای عربی...آمریکا که مجسمه آزادی دارد، بیشترین آمار خفقان و به دار کشیدن آزادیخواهان عالم و تولید دستگاههای شکنجه و آموزش فنون شکنجه برای به بند کشیدن آزادیخواهان را هم دارد. او تنها قدرتی است که دو بار از سلاح هستهای علیه بشریت استفاده کرد و صدها هزار انسان را خاکستر کرد».