کد خبر 1298456
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۰۰:۱۵
آمریکا نمایه تحریم نمایه

طرحی که در مجلس نمایندگان آمریکا ارائه شده خواستار تحریم اشخاص و نهادهایی است که اقدام به انتقال سلاح به ایران یا از این کشور کنند.

به گزارش مشرق، دو عضو مجلس نمایندگان آمریکا طرحی ارائه کرده‌اند که خواستار تحریم مبادلات تسلیحاتی با ایران است.

«دان بیکن» و «جو ویلسون» این طرح که «قانون جلوگیری از مبادلات تسلیحاتی ایران» نام گرفته را هفته گذشته ارائه کرده‌اند.

این طرح از دولت آمریکا خواسته اشخاص و نهادهای دخیل در انتقال سلاح‌های متعارف به ایران و از این کشور را تحت تحریم قرار دهد.

بیشتر بخوانید:

مدیر کل آژانس اتمی ادعاها درباره ایران را تکرار کرد

بیکن در بیانیه‌ای گفته با آنکه اعضای کنگره آمریکا ممکن است بر سر روش‌های مقابله با برنامه هسته‌ای ایران اختلافاتی با یکدیگر داشته باشند اما همگی در این گزاره که باید از فروش سلاح توسط چین و روسیه به ایران جلوگیری کرد هم‌نظرند.

قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که در تأیید برجام صادر شد و به تصویب شورای امنیت رسید، دو قطعنامه دیگر این شورا که ممنوعیت‌هایی را بر مبادلات تسلیحاتی ایران وضع کرده بودند لغو کرد.

طبق مفاد برجام، ممنوعیت مبادلات تسلیحاتی با ایران که از سال ۲۰۰۷ علیه این کشور وضع شده بود از اکتبر ۲۰۲۰ برداشته شدند.

بیکن در این خصوص گفته است: «قانون جلوگیری از انتقال تسلیحاتی ایران، طرحی عقلانی است که با تحمیل هزینه به سازمان‌ها و اشخاص دخیل در تسهیل مبادله سلاح با ایران، این محدودیت‌های قدیمی را بازمی‌گرداند.»

دولت پیشین آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» ابتدا تلاش داشت از منقضی شدن محدودیت‌های تسلیحاتی علیه ایران به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ جلوگیری کند.

آمریکا ابتدا روز ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ قطعنامه‌ای را به رأی گذاشت که خواستار جلوگیری از انقضای این محدودیت‌ها علیه ایران بود. آن قطعنامه ۱۱ رأی ممتنع، ۲ رأی موافق (آمریکا و جمهوری دومینیکن) و ۲ رأی مخالف (روسیه و چین) رد شد.

واشنگتن چند روز بعد (روز ۳۰ مرداد) با ارائه ابلاغیه‌ای به رئیس وقت شورای امنیت اعلام کرد که قصد دارد با استفاده از مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تمامی تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران را بازگرداند.

در این راستا، «مایک پامیئو»، وزیر خارجه آمریکا روز ۳۰ مرداد سال گذشته اعلام کرد واشنگتن رسماً خواستار بازگشت این تحریم‌ها علیه ایران از از نیمه شب ۲۰ سپتامبر ۱۳۹۹ (۳۰ شهریور) به وقت گرینویچ شده است.

این تلاش آمریکا هم با مخالفت ۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت روبرو شد که اعلام کردند واشنگتن از توافق هسته‌ای برجام خارج شده و قادر نیست از مفاد این توافق و قطعنامه تأییدکننده آن (۲۲۳۱) برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران استفاده کند.

رئیس شورای امنیت در نشست این شورا در روز چهارم شهریورماه ۱۳۹۹ در پاسخ به پرسش نمایندگان روسیه و چین برای اعلام موضع درباره درخواست آمریکا برای پیشبرد مکانیسم بازگشت تحریم‌ها علیه ایران اعلام کرد با توجه به مخالفت اکثریت اعضای شورای اماین شورا در جایگاهی نیست که بتواند اقدام واشنگتن را به پیش ببرد.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد نیز چند روز بعد در اظهارنظری مشابه با تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران مخالفت کرد.

مشکل اساسی که آمریکا برای طرح چنین شکایتی با آن مواجه بود این بود که اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از توافق هسته‌ای برجام خارج شده بود و این، به صورت اتوماتیک واشنگتن را از تمامی حقوق خود برای استناد به مفاد این توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ جهت هر گونه پیگیری علیه طرف‌های توافق محروم می‌کرد.

دولت ترامپ بعد از آن با امضای یک فرمان اجرایی موسوم به  «فرمان اجرایی منع مبادلات تسلیحاتی با ایران» اعلام کرد که هر گونه مبادله تسلیحاتی با ایران مشمول تحریم خواهد شد.

دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور جدید آمریکا اسفندماه سال گذشته بعد از مشخص شدن شکست تمامی این تلاش‌ها در نامه‌ای به شورای امنیت ادعای دولت ترامپ مبنی بر احیای تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را پس گرفت.

دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» به شکست‌های سیاست‌ ترامپ در قبال ایران اذعان کرده و گفته قصد دارد با توجه به آنکه خروج یکجانبه از برجام به انزوای بین‌المللی آمریکا منجر شده کشورش را به این توافق مورد تأیید شورای امنیت برگرداند. 

با این حال، دولت بایدن هنوز هیچ گام عملی برای بازگشت از سیاست‌های ترامپ برنداشته است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • شسم IR ۰۱:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    1 0
    دولت مردان ما انگار زبون ندارند و نميتونن در مجامع بين المللى از حق مون دفاع كنند ، يعنى چى اين حرومزاده ها راه به راه ما رو تحريم ميكنند ؟! آيا نبايد آبروى چنين نظام كثيف و جلّادى رو در دنيا برد ؟! از طرفى كلى كولى بازى و جار و جنجال راه انداختند كه ايران حاضر به مذاكره نيست و از طرف ديگه هم روزى نيست كه تحريم جديدى عليه مون تصويب نكنند. آيا مذاكره در چنين وضعيت رقت بارى جز مسخره كردن خودمون معناى ديگه اى داره ؟! مگه خود آقايون هم نميدونند كه نتيجه چنين مذاكراتى هيچه ؟! لااقل رسماً ، علناً و حتى هر روز اعلام كنند تا زمانى كه امريكا دست از رفتار تناقض آميز خود برنداره و رسماً تحريم ها رو متوقف نكنه مذاكره بى مذاكره .
    • فتح الله IR ۱۲:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
      0 0
      از ماست که بر ماست وقتی مسولین کشور خون مردم را میخورند چه انتظاری از مسولین هست
  • علی IR ۰۸:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    1 0
    پدر سوخته تر از این شیطان بزرگ خودش است مذاکره با این شیطان هیچ نفعی و نتیجه ای برای ایران ندارد پیش بسوی هسته ای شدن بروید که امریکا و دیگران غلطی نمی توانند بکنند انوقت است که به اهدافمان می رسیم
    • IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
      0 0
      وقتی مسولین به فقر مردم و گرسنگی رضایت میدن چه انتظاری دا ری
  • IR ۱۵:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    1 0
    آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کرده و هزینه‌ی خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتش وارد کرده، بپردازد و منتظر راستی آزمایی ایران برای انجام این موارد بماند تا ادب شود. هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد پذیرفته نیست. کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی را بپذیریم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس