به گزارش مشرق، با پایان یافتن اجلاس اقلیمی سازمان ملل متحد, پیشنویس توافق این اجلاس در حال آماده سازی است اما بندهایی از این توافقنامه مورد موافقت برخی از کشورها قرار نگرفته است.
بیشتر بخوانید:
ایران از پیش نویس توافقنامه نشست گلاسگو ابراز نارضایتی کرد
بند ۳۶ از این توافقنامه باعث اعتراض هیئت ایرانی شده است؛ این بند در رابطه باگذر از سوختهای فسیلی و حذف یارانه سوختهای فسیلی در جهان است که بنا بر گزارشهای بینالمللی سهم عمدهای در انتشار گازهای گلخانهای و گرمایش زمین دارد.
اما دلیل اعتراض هیئت ایرانی این است که ایران به عنوان یک کشور در حال توسعه و کشوری که بخش زیادی از اقتصاد آن وابسته به سوختهای فسیلی است, همچنان به تولید سوخت فسیلی در راستای ارتقاء صنعت و اقتصاد نیازمند است و یارانه سوختهای فسیلی نیز به سبب در دسترس بودن سوخت برای مردم با قیمت پایین ضروری است.
کشورهای هند, چین, نیجریه و آفریقای جنوبی نیز اعتراض خود را نسبت به حذف یارانه سوختهای فسیلی اعلام کردند. این کشورها معتقدند کشورهای جهان در مسیر مبارزه با تغییرات اقلیمی باید اقتصاد کشورهای در حال پیشرفت و استانداردهای زندگی مردم فقیر را نیز در نظر بگیرند.
بر اساس آمارهای آژانس بینالمللی انرژی, ایران در صدر لیست کشورهایی است که یارانه انرژی میدهد به طوری که تنها در سال ۲۰۱۹ حدود ۸۶ میلیارد دلار یارانه گاز، محصولات نفتی و برق داده است.
یارانه سوخت انرژی یا یارانه پنهان برای کشورهای صادرکننده انرژی، عبارت است از یارانهای که دولت روی سوخت و انرژی میپردازد تا این محصولات با قیمت پایینتری در دسترس مردم قرار گیرند.