به گزارش مشرق، اقدامات مجرمانه آمریکا چه به صورت مستقیم یا غیر مستقیم با استفاده از دست نشاندههای اطلاعاتی این کشور در سوریه، نقض حاکمیت دمشق و قوانین بین المللی و همچنین هتک حرمت عشایر محسوب میشود.
پیچیدگیها در سوریه افزایش یافته است و از حجم تلاشهای دشمنان برای افزایش فشار بر این کشور کاسته نمیشود، تا جایی که بار دیگر تلاشهای آنها برای مداخله در سوریه و تحقق اهداف راهبردی آشکار و حفظ روابط با سازمانهای موافقشان در حال تکرار است.
دشمنان این بار طمع ورزی های خود را متوجه شرق سوریه کرده و در حال برنامه ریزی برای سیطره بر ثروتها و منابع آن منطقه هستند و ادعا میکنند اهداف شریفی دارند و فقط میخواهند دست کمک به سوی مردم دراز کنند، ولی اصالت و آگاهی عشایر سوریه بسیار بیشتر از ادعاهای دروغین و مضحک آنها است.
عشایر سوری قاطعانه با مداخله ترکیه و آمریکا در کشورشان مخالف هستند و به آن اعتراض کردند و در مرحله بعد پاسخ دیگری به ادامه این اشغالگری خواهند داد که عواقب ناخوشایندی برای اشغالگران خواهد داشت. عشایر همیشه بر وابستگی ملی و عربی خود در راستای حفظ حاکمیت سوریه تأکید کردهاند.
در این خصوص با «بشیر بدور» وکیل، نویسنده سیاسی و دکتری روابط بین الملل مصاحبه کردیم که متن آن در زیر میآید:
علت مخالفت عشایر با مداخله نیروهای آمریکایی در سوریه چیست؟ آیا این مخالفت بر روند آزادسازی مخازن نفت و گاز تأثیر مثبت میگذارد؟
عشایر به صورت واضح با مداخله آمریکا در حقوق ملی خود مخالفت کرده و این مداخله را تعرض به زندگی و نقض حاکمیت تصمیم گیری خود میدانند. میتوانیم بگوییم اقدامات مجرمانه آمریکا چه به صورت مستقیم یا غیر مستقیم و از طریق دست نشاندههای اطلاعاتی این کشور، نقض حاکمیت سوریه و قوانین بین المللی و هتک حرمت عشایر محسوب میشود.
هنگامی که درباره هر قشر از اقشار مردم سوریه سخن میگوئیم، در واقع از یک جامعه با وابستگی خاص سخن میگوئیم که ریشه دار و دارای تاریخ است و حقوق و وظایفی دارد. عشایر عربی سوری دارای امتداد تاریخی و ریشه دار دهها هزار ساله در این کشور هستند که به لحاظ حقوقی، وظایف، تاریخی و میزان وابستگی، از فرزندان کشور سوریه محسوب میشوند.
از این رو یک سلسله علت و عوامل آشکار هستند که نقطه عطف مهمی را در زندگی عشایر عربی سوریه تشکیل میدهد و مخالفت با هر نوع حضور آمریکا را در خاک سوریه اقتضا میکند. من معتقدم امروزه هستههای مقاومت که از فرزندان همین عشایر شکل گرفته است، تحرک خود را آغاز کرده و این نشان دهنده صلابت موضع عشایر و میزان اهمیت وابستگی ملی و ارتباط آنها با خاک و تاریخ سوریه است. هر گونه تحرک عشایر با هدف بیرون راندن آمریکا یا وکلای آن در منطقه اعم از سازمانهای تکفیری یا شبه نظامیان تجزیه طلب، دارای ابعاد راهبردی در سطح حاکمیتی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خواهد بود و آنها را به عنوان یک قشر ملی مهم جلوه میدهد.
طبیعتاً یکی از شاخصههای مهم، باز پس گیری انبارها و میادین نفت از دست مزدوران آمریکایی بوده که به نفع درآمدهای اقتصادی سوریه است. از این رو اگر عشایر در این چارچوب به صورت رسمی یا از طریق جامعه و به صورت شخصی به حرکت درآیند، اهداف غصب شده توسط آمریکا یا ترکیه و گروههای اجیر شده آنها را پس خواهند گرفت. بر این اساس، اولویت مقاومت ضرورت حتمی مقابله با اشغالگران و بیرون راندن آنها و بازیابی تصمیم گیری حاکمیتی درباره منابع اقتصادی سوریه است.
علت مداخله ترکیه و آمریکا در سوریه چیست؟ نظر شما درباره مخالفت با این مداخله چیست؟
این یک سوال بسیار مهم است و معتقدم پاسخ به آن به یک برنامه تلویزیونی کامل نیاز دارد. ولی میتوان گفت این مداخله، یک طرح صهیونیستی - آمریکایی در منطقه است که هدفش، گسترش نفوذ بیشتر در منطقه است. هنگامی که از استقامت محور مقاومت سخن میگوئیم، در عین حال از شکست این طرح آمریکایی سخن گفتهایم، طرحی که آمریکا از طریق آن قصد اشغال کامل منطقه را از طریق ابزارها و دست نشاندههای تکفیری و تروریستی خود دارد. در مورد اشغالگری ترکیه نیز معتقدم این اقدام آنکارا چیزی بیشتر از مزدوری طلایی برای آمریکا نیست. ترکیه در حال اجرای برنامههای آمریکا و اسرائیل در چارچوب خوابهای خوشی است که برای خود دیده است و واشنگتن و تل آویو وعده آن را دادهاند. به طور کلی میتوان گفت پیروزی محور مقاومت بر این طرح باعث ایجاد چند دستگی در سطح بین المللی شد و هدایت جهانی تحولات را از تک قطبی به چند قطبی تغییر داد و این مهم، به برکت خون شهدا و استقامت اسطورهای محور مقاومت محقق شد.
مداخله در سوریه به لحاظ قانونی، تجاوز به حاکمیت یک کشور به عنوان یکی از اعضای مهم سازمانهای بین المللی و همچنین نقض قوانین بین المللی و بی احترامی به مشروعیت بین المللی است. اگر بخواهیم صریح سخن بگوییم که چرا سوریه هدف قرار گرفته است، در پاسخ باید اشاره کرد سوریه و دولت کنونی این کشور همیشه با دیکته غربیها و آمریکا به ویژه در ارتباط با حاکمیت ملی و آرمان فلسطین مخالفت کرده است و این مسئله باعث اقدامات مجرمانه کشورهای غربی به عنوان حامی اصلی رژیم غاصب اسرائیل علیه دمشق شده است.
نظر شما درباره توسعه روابط بین ایران و سوریه و همکاریهای دو جانبه بین این دو کشور چیست؟
یک دشمن واحد وجود دارد که در کمین ما نشسته است و خواهان شر برای ما و محو تاریخ و وابستگیهای ملی، انسانی و اسلامی ما است. روابط بین جمهوری اسلامی ایران و کشور سوریه به خاطر تأمین منافع یا ناشی از اوضاع کنونی نیست. این دو کشور تاریخ مشترک و روابطی دارند که حامل کرامت، انسانیت و نزدیکی اجتماعی استثنایی بین دو کشور است. پس میگوئیم روابط بین ایران و سوریه یک نیاز ملی، اجتماعی و اقتصادی است که نمیتوان در قبال آن کوتاهی کرد.