دومینوی تشدید نظارت‌های مرزی در اروپا/ دفاع لهستان از اقدامات ظالمانه خود علیه مهاجران

کشورهای اروپایی یکی پس از دیگری تشدید کنترل‌های مرزی برای مقابله با هجوم پناهندگان را در دستور کار قرار می‌دهند.

به گزارش مشرق، مناقشات بر سر پناهندگان در مرزهای بین بلاروس و لهستان همچنان مسئله ای حل نشده باقی مانده و پناهندگان در این شرایط وضعیت سخت و اسفناکی را تحمل می کنند.

اتحادیه اروپا البته اعلام کرده که کمک هایی را برای پناهندگان ارسال می کند.

"اورزو لا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اروپایی روز چهارشنبه در سخنانی اظهار داشت که در گام اول غذا، پتو و سایر کالاها به ارزش ۷۰۰ هزار یورو به مرز لهستان وارد می شود.

"آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان هم برای دومین بار در عرض ۳ روز با "الکساندر لوکاشنکو"، رئیس جمهور بلاروس گفتگو کرده است.

وزیر کشور آلمان به لهستان می‌رود

"هورست زیهوفر"، وزیر کشور آلمان هم قرار است روز پنج شنبه به ورشو سفر کند و برای حل این مسئله مذاکراتی را با دولت لهستان انجام دهد.

زیهوفر ضمن اعلام این خبر در برلین گفت: این سفر در هماهنگی با دولت آینده آلمان انجام می شود و باید آشکارا اعلام همبستگی ما با لهستان را نشان دهد.

وزیر کشور آلمان از یک رویکرد حیله گرانه از سوی بلاروس برای آوردن پناهندگان به کشور خود و انتقال آن ها به اتحادیه اروپا سخن گفته و تاکید کرد که تمام تمرکز دولت آلمان بر توقف این روند معطوف است.

وی افزود: ما موضع بسیار روشنی از سوی دولت فدرال که هنوز برسر کار است داریم و از لهستانی ها در تامین امنیت مرزهای خارجی اتحادیه اروپا حمایت می کنیم.

وزیر کشور آلمان اعلام کرد که همزمان باید به افراد حاضر در محل که در شرایط اضطراری قرار دارند کمک شود.

در مرزهای لهستان همچنان هزاران نفر در هوای سرد منتظرند به لهستان و از آنجا به اتحادیه اروپا بروند. اما لهستان بیش از ۲۰ هزار نیرو را برای مقابله با ورود پناهجویان به این منطقه را در مرزها مستقر کرده است.

در این میان دولت لهستان درباره شرایط در مرزها ابراز نگرانی کرده و وزیر دفاع لهستان در گفتگویی اعلام کرده که انتظار دارد تنش ها در مرزها ماه ها به طول بیانجامد.

تمدید وضعیت اضطراری در مرزها در دستور کار دولت لهستان

پارلمان لهستان هم روز چهارشنبه قانونی را برای حفاظت از مرزها تصویب کرد که همچنان محدودیت های تردد و آزادی رسانه در مرزها را ایجاد می کند. نمایندگان اپوزیسیون این انتقاد را به دولت وارد می کنند که می خواهد برای همیشه از دسترسی روزنامه نگاران منتقد به مرزها جلوگیری کند.

در آغاز ماه سپتامبر لهستان وضعیت اضطراری برای نواری به طول ۳ کیلومتر در امتداد مرز با بلاروس اعلام کرد. بر اساس این طرح افراد غیر مقیم، خبرنگاران و سازمان های امدادی اجازه ورود به این منطقه را ندارند. این وضعیت فوق العاده در دوم دسامبر به پایان می رسد و بر اساس قانون اساسی قابل تمدید نیست. حالا این اصلاحیه قانونی که در پارلمان تصویب شده است پیش بینی کرده که وزیر کشور در آینده بتواند در صورت بروز شرایط خطرناک ورود همه افراد غیر مقیم به منطقه تعریف شده برای خود را ممنوع کند.

تشدید نظارت‌های مرزی برای مقابله با پناهجویان در استونی

در جریان مناقشات بر سر مسئله پناهندگان استونی هم مرزهای خود با روسیه را تقویت می کند. استونی البته همسایه بلاروس نیست اما می خواهد خود را برای بحران های احتمالی در مرزهای خارجی آماده کند. در چارچوب یک مانور نظامی قرار است یک حصار سیم خاردار در مرز با روسیه احداث شود.

استونی روز چهارشنبه یک رزمایش اعلام نشده را آغاز کرده که در جریان آن می خواهد یک حصار با سیم خاردار در مرز شرقی این کشور با روسیه احداث کند. دولت استونی حدود ۱۷۰۰ نیرو را برای این منظور به مرزها اعزام کرده است.

دولت استونی اعلام کرده هدف اصلی این رزمایش که تا ۲۵ نوامبر طول می کشد آزمایش آمادگی عملیاتی و زنجیره ساختار فرماندهی است و همچنین در این عملیات همکاری ها با پلیس و نهادهای حفاظت مرزی هم تست می شود. یکی از مقامات دولتی در این کشور اعلام کرده آنچه در لهستان، لیتوانی و لتونی اتفاق می افتد تقویت زیر ساخت های مرزی در استونی را می طلبد. این حصارها قرار است در حدود ۱۰ منطقه مرزی که خطر عبور غیر قانونی مهاجران وجود دارد نصب شود.

نخست وزیر استونی با اشاره به تشدید شرایط مرزی در لهستان در سخنانی در پارلمان این کشور اعلام کرده است: وضعیت امنیتی واقعا متشنج است.

اوکراین هزاران نیرو به مناطق مرزی اعزام می‌کند

دولت اوکراین هم معتقد است این امکان وجود دارد که پناهندگان سرگردان به صورت هدفمند به مرزهای بین بلاروس و اوکراین آورده شوند. سفیر اوکراین در برلین اعلام کرد که برای تشدید حفاظت از مرزها بیش از ۸۵۰۰ گارد ملی به منطقه مرزی اعزام می شوند.

دولت کی یف نگران است که پناهجویان از مرز بلاروس و لهستان به اوکراین منحرف شوند. سفیر اوکراین در آلمان در گفتگویی اعلام کرده که خطر انتقال مهاجران قاچاق از مرزهای بین لهستان و بلاروس به مرزهای اوکراین وجود دارد.

وی اعلام کرد که کی یف بیش از ۸۵۰۰ گارد ملی و مرزبان را به منطقه مرزی اعزام کرده است. این مقام اوکراینی تصریح کرد: این تنها آغاز کار است. ممکن است وضعیت اضطراری هم اعلام شود. ما برای هر چیزی آماده‌ایم.

این دیپلمات اوکراینی مدعی شد که بحران کنونی مهاجران توسط حاکم بلاروس و رئیس جمهور روسیه برای پنهان کردن فعالیت های نظامی روسیه در مرز شرقی اوکراین و دونباس ترتیب داده شده است.

هشدار جانسون به روسیه درباره ماجراجویی‌های نظامی در مرزهای اروپا

"بوریس جانسون"، نخست وزیر انگلیس هم درباره ماجراجویی های نظامی در مرزهای با اوکراین و لهستان به روسیه هشدار داده است.

جانسون اعلام کرد: ما باید مطمئن شویم همه درک می کنند که هزینه محاسبه اشتباه در مرزهای اوکراین و لهستان بسیار بالا است. من فکر می کنم این خطایی تراژیک است که کرملین اعتقاد داشته باشد از طریق ماجراجویی نظامی می تواند چیزی به دست آورد.

هشدار لهستان درباره وقوع بحران مهاجرت جدید در اروپا

ماتئوش موراویه‌تسکی، نخست وزیر لهستان هم در این شرایط درباره تشدید مناقشات با بلاروس بر سر مسئله پناهندگان ابراز نگرانی کرده و درباره وقوع بحران مهاجرت در اروپا در صورت عدم موفقیت در دور نگه داشتن هزاران پناهجو ازاروپا هشدارداده است.

وی در گفتگویی با نشریه بیلد آلمان گفته است: شرایط در حال حاضر با ثبات است و البته بیشتر و بیشتر تهدید آمیز تر می شود. امیدوارم همه خونسردی خود را حفظ کنند.

وی از اقدامات تحریک آمیز بلاروس در این مناقشات انتقاد کرده و درباره برداشته شدم گام های تحریک آمیز هشدار داده و گفت: ما لهستانی ها مصمم هستیم از مرزهای خود به هر وسیله و از مرزهای شرقی اروپا و ناتو محافظت کنیم.

نخست وزیر لهستان در پاسخ به این پرسش که آیا خطر جنگ وجود دارد گفت: ما نمی توانیم هیچ چیز را رد کنیم. حاکم بلاروس و رئیس جمهور روسیه آشکارا استراتژی را دنبال می کنند تا غرب را ناامن و ناپایدار کنند. اینکه آن ها در ادامه چکار می کنند را ما نمی دانیم.

تاکید لهستان بر قاطعیت خود در مقابله با هجوم مهاجران

وی درباره بحران مهاجرتی جدید در اروپا هشدار داده و گفت: اگر اکنون نتوانیم هزاران مهاجر را دور نگه داریم به زودی صدها هزار و میلیون ها نفر به اروپا خواهند آمد. اگر قاطعانه از مرزهای خود در اروپا محافظت و دفاع نکنیم صدها میلیون نفر از آفریقا و یا خاورمیانه تلاش خواهند کرد به اروپا و به ویژه آلمان بیایند. وی از قاطعیت لهستان در دفاع از مرزهای خود سخن گفت. وی افزود: ما باید هر کاری که می توانیم برای حفاظت از مرزهای خود در دریای مدیترانه و شرق در برابر مهاجران انجام دهیم.

وی افزود: ما به هر شکلی از حفاظت و نظارت برای دفع حملات نیاز داریم؛ از دیوار گرفته تا حصار و سیستم ها ی الکترونیکی که فورا هر گونه نفوذ را گزارش دهند.

درخواست ورشو از آلمان برای توقف پروژه گازی نورد استریم ۲

وی در بخش دیگری از گفتگو با نشریه بیلد آلمان انتقاد شدیدی به سیاست دولت آلمان تحت صدر اعظمی مرکل وارد کرده و در پاسخ به این پرسش که آیا مرکل در این حوزه شکست خورده است گفت: کاملا، من فکر می کنم سیاست ۵ تا ۶ ساله مرکل در ین راستا مناسب نبوده است. وی استقلال بسیاری کشورها را به خطر انداخته و یک چند فرهنگی مصنوعی ایجاد کرده است. این سیاستی خطرناک برای اروپا و دنیا بوده است.

موراویه‌تسکی همچنین از دولت جدید آلمان توقف سریع پروژه خط لوله انتقال گاز نورد استریم ۲ که گاز روسیه را به اروپا می آورد خواستار شده و گفت: شخصا با "اولاف شولتز"، صدر اعظم آلمان تماس خواهد گرفت و شخصا به او خواهد گفت: ما در اینجا در لهستان از مرزهای اتحادیه اروپا دفاع خواهیم کرد. اگر بخواهیم درباره تصویر بزرگتری صحبت کنیم این است که بگذارید مشترکا برای صلح کار کنیم و به ولادیمیر پوتین پول اضافی برای دریافت انرژی ندهیم تا بتواند خود را ارتقاء دهد.

لهستان به صورت روز افزون قواعد شدیدتری علیه پناهندگان به کار می برد.

در پی افزایش ورود پناهجویان از بلاروس، دو کشور لهستان و لیتوانی در مرزهای خود با آن کشور وضعیت فوق‌العاده اعلام کرده‌اند.

ورشو از دوم سپتامبر یک وضعیت استثنایی را در مناطق مرزی کشورش با بلاروس ایجاد کرده که بر اساس آن اجازه ورود به این منطقه به سازمان های حقوق بشری و خبرنگاران داده نمی شود.

پارلمان لهستان هم اخیرا چراغ سبز برای ساخت یک حصار مرزی دائمی در مرزها با بلاروس را نشان داده و مجوز نهایی برای آن را صادر کرد.

ورشو در هفته های اخیر هزاران سرباز را در این مرزها مستقر کرده و یک حصار موقت در امتداد این مرزها کشیده و کنترل ها را به شدت تشدید کرده است.

در این شرایط کشورهای اروپایی به جای اینکه به فکر راه حلی برای حمایت از پناهندگان باشند به چگونگی مقابله با هجوم این قشر مظلوم با راهکارهای مختلف می اندیشند.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس