به گزارش مشرق به نقل از واشنگتن تایمز، ویلیام برنز به مقامات روسی هشدار داده است که آسیب رساندن به پرسنل دیپلماتیک آمریکا و اعضای خانواده آنها یک رفتار عادی نیست.
واشنگتن تایمز مدعی شد: این هشدار به این معنا نیست که واشنگتن مسکو را به چنین فعالیتهای بدخواهانهای متهم میکند، اما این واقعیت که برنز چنین پیامی را ارائه کرده، نشان میدهد که سیا نگران دخالت احتمالی کرملین است.
روسیه بارها هرگونه نقش خود در بروز موارد ابتلا به سندورم هاوانا را رد کرده است.
سندروم هاوانا برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ و در میان دیپلماتهای آمریکایی مستقر در کوبا گزارش شد.
پس از سالها تحقیق، دولت آمریکا هنوز به طور علنی دلیل این حوادث را یا اینکه آنها نوعی حمله هستند، مشخص نکرده است. اما مقامات ارشد در وزارتخانههای امور خارجه و دفاع و سازمان جاسوسی سیا کارمندان خود را مجبور کردهاند تا آسیبهای احتمالی مغزی را گزارش کنند و در برخی موارد مقامات ارشدی که به این موارد بیتوجه بودهاند را برکنار کردهاند.
محققان آمریکایی هم اکنون در مورد صدها مورد ابتلا به سندروم هاوانا تحقیق میکنند.
پیش از این، رییس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) تایید کرد که در حدود یکصد تن از افسران و اعضای خانواده سازمان سیا به بیماری سندروم هاوانا مبتلا شدهاند.
برنز اعلام کرد که حدود ۱۰۰ افسر و اعضای خانواده سازمان سیا در میان ۲۰۰ مقام و وابسته آمریکایی هستند که به بیماری سندرم هاوانا مبتلا شدهاند.
رییس سازمان اطلاعات سیا دولت بایدن افزود: وی تلاشهای سازمان را برای تعیین علت و مسئولیت سندرم تقویت کرده است.
ناتوانی واشنگتن در حل معمای بیماری سندروم هاوانا که تاکنون صدها مقام آمریکایی را گرفتار کرده است، منجر به برکناری مسوول رسیدگی و تحقیق درباره این بیماری در وزارت خارجه آمریکا شد.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا، "جاناتان مور" را به عنوان مسوول جدید هماهنگ کننده وزارت خارجه آمریکا در زمینه تحقیق درباره این بیماری معرفی کرده است.