به گزارش مشرق، لهستان در سال جاری ۲۴ هزار و ۵۰۰ مورد تلاش برای عبور از مرزهای خود توسط مهاجران را ثبت کرده است که بیش از نیمی از آنها در ماه اکتبر رخ داده اند؛ بحران مهاجرتی بار دیگر گریبان اتحادیه اروپا را گرفته است.
به گزارش «میل اند گاردین»، لهستان که در کل سال گذشته ۱۲۰ مورد تلاش برای عبور از مرزهای خود توسط مهاجران را ثبت کرده بود، در سال جاری و در پی رقم خوردن بحران مهاجرتی حدود ۲۵ هزار مورد از این اقدام را ثبت کرده است.
بیشتر بخوانید:
ادامه بحران در مرز بلاروس؛ پناهجویان قصد بازگشت ندارند
مهاجران در مرزهای اروپا در باتلاق اختلافهای سیاسی کشورهای اروپایی و بحران مهاجرتی مهندسی شدهای گرفتار شدهاند.
«بلاروس» این مهاجران را به سمت لهستان و مرزبانان لهستانی آنان را به درون جنگلها سوق میدهند.
گزارشهای متعددی در مورد ضرب و شتم مهاجران و تهدید آنان به مرگ از سوی مرزبانان اروپایی ارائه شده است.
هزاران مهاجر گرفتار میان عقب رانده شدن و خشونت، احتمالا در جنگلهای مرزی پنهان شده و تلاش میکنند از خود در برابر یخ زدن در جنگلهای مرطوب محافظت کنند.
این جنگل ها عملا به سیاهچالههایی بریده از جهان واقعی تبدیل شدهاند.
استقرار هزاران نیروی مرزی، تخصیص بودجه ۳۵۰ میلیون یورویی برای ساخت دیوار مرزی، ممنوعیت ورود همه افراد غیر مقیم از جمله امدادگران به ۳ کیلومتری نوار مرزی که صدها شهر و روستا را در خود جای داده است و تصویب قوانین ضد مهاجرتی همه کاریست که کشورهای اروپایی در برابر این بحران انجام داده است.
فعالان حقوق بشری این روند را ناقض قوانین بین المللی میدانند.
هیچ کس نمیداند که چه تعداد مهاجر در جنگلهای مرزی لهستان و بلاروس گرفتار شده یا جان خود را از دست دادهاند.
تخمینها از گیر افتادن ۵ هزار مهاجر شامل کودکان و زنان حکایت دارند.
امدادگران شمار تلفات مهاجر را به دلیل سرمای هوا و شرایط سخت، بیش از آمار رسمی تاکنون ارائه شده میدانند.
مهاجران به سازمانهای حقوق بشری گفتهاند که در بخشی از مسیر «از میان اجساد عبور کردهاند» و در جواب درخواست مرزبانان لهستانی برای غذا و آب، پاسخ منفی دریافت کردهاند.
فعالان حقوق بشری در مورد تشدید این بحران با فرا رسیدن زمستان و کاهش بیشتر دما هشدار دادند؛ زیرا دمای هوا در برخی از این جنگلها به منفی ۲۰ درجه میرسد.
پزشکان بدون مرز با اشاره به جراحت مهاجران در پی ضرب و شتم مرزبانان، تاکید دارند که برخی از مهاجران بیش از یک هفته نمیتوانند زنده بمانند.