سردار جلالی: ۵۱ شهر را به تجهیزات رفع آلودگی شیمیایی و هسته ای مجهز کردیم

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با بیان اینکه امروز تهدیدات سایبری دانش پایه است، گفت: جنگ سایبری زیرساختی علیه کشورمان در جریان است.

به گزارش مشرق، غلامرضا جلالی  ظهر امروز در همایش ملی امنیت سایبری با بیان اینکه جنگ سایبری به‌منظور آسیب به زیر ساخت‌های حیاتی یک کشور صورت می‌پذیرد اظهار داشت: اکنون جنگ سایبری زیرساختی علیه کشور در جریان است و باید آن را جدی بگیریم و ضعف‌ها و نقاط آسیب را شناسایی و اصلاح کنیم.

وی با بیان اینکه جنگ سایبری یک تعریف پویاست خاطر نشان کرد: این جنگ با توجه به نوع ابزار و تکنیک‌های کاملاً متفاوت اجرا آن، دسته‌بندی مختلفی دارد، اما چند شاخص و ویژگی در این خصوص باید مورد توجه قرار بگیرد.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با اشاره به نوع تهدیدات سایبری و استفاده از فناوری‌های جدید گفت: امروز تهدیدات سایبری دانش پایه است و بر اساس فناوری شکل می‌گیرد و قطعاً یکی از پایگاه‌های و مراکزی که می‌تواند در این زمینه به کشور کمک کند دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور هستند.

جلالی بیان کرد: دانشگاه‌ها باید در حوزه تئوری، الگویی، پدافندی و شناسایی فناوری‌های پیشرو در این حوزه، در مقابله با این تهدیدات به امنیت پایدار کشور کمک کند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل، جنگ سایبری نظامی با استفاده از ادوات نظامی را از دیگر تهدیدات در این عرصه دانست و بیان کرد: در جنگ سایبری لایه‌های ایمنی، امنیت و دفاع و جنگ متفاوت با یکدیگر مطرح است.

جلالی  ویژگی تهدیدات را برشمرد و با بیان اینکه این تهدیدات مردم محور هستند افزود: این تهدیدات چون در قالب شبکه اجتماعی بیگانه ساماندهی شدند، در محور جنگ قرار گرفتند.

وی یکی از مؤلفه‌های تهدید سایبری زیرساختی را در حوزه صنعتی دانست و بیان کرد: در این حوزه با استفاده از ابزارهای مختلف مانند سلاح‌های سایبری، ویروس‌ها و عنصر کاشته شده از قبل انجام می‌شود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل عنوان کرد: اثر این تهدیدات به میزان خدمتی آن مجموعه و یا صنعت بستگی دارد که برای نمونه سامانه سوخت منجر به قطع سوخت رسانی و یا سامانه بانکی منجر به عدم ارائه خدمات بانکی به مشترکان می‌شود

جلالی تأکید کرد: باید قبل از حمله سایبری اقدام‌های دفاع فعال انجام شود تا اثر ناشی از آن به حداقل برسد.

مرکز آپای دانشگاه خلیج فارس برای مقابله با تهدیدات سایبری اعلام آمادگی می‌کند

رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر هم ضمن تبریک هفته پژوهش و فناوری اظهار داشت: در همایش ملی امنیت سایبری مشکلات و چالش‌های گوناگون در این حوزه بررسی می‌شود.

عبدالمجید مصلح  افزود: اهمیت حوزه سایبری و حساسیت‌های آن بر کسی پوشیده نیست و تهدیدات دنیای امروز بیشتر در این عرصه است و بسیار لازم است که متخصصان برای تهدیدات فضای سایبری برنامه‌ریزی و سلسله اقدامات موثر و لازم را داشته باشند.

وی استان بوشهر را یکی از کانون‌های حساس کشور دانست و بیان کرد: استان بوشهر مراکز و زیر ساخت‌های مهم در بخش‌های نفت، گاز، پتروشیمی تا عرصه انرژی هسته‌ای و اتمی در خود جای داده است.

رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر با بیان اینکه با این زیرساخت‌ها قطعاً استان بوشهر یکی از نخستین کانون‌های تهاجم سایبری خواهد بود تأکید کرد: در این عرضه لازم است مراکز و متخصصان این حوزه برای مقابله با این تهدیدات باید برنامه‌ریزی داشته باشند و از لحاظ عملیاتی اقدامات مهم را برای مقابله انجام دهند.

مصلح بیان کرد: مرکز آپای دانشگاه خلیج فارس برای هرگونه کمک، همراهی و همکاری لازم برای مقابله با تهدیدات سایبری اعلام آمادگی می‌کند.

این همایش ملی طی 2 روز تا 24 آذرماه با محوریت امنیت زیر ساخت‌های حیاتی و با حضور متخصصان حوزه امنیت فضای سایبری در دانشگاه خلیج فارس برگزار می‌شود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس