به گزارش مشرق، گزارش بینالمللی منتشر شده توسط وبسایت آمریکایی «گلوبال فایر پاور» تاکید کرد که عربستان سعودی رتبه هفتم را در میان کشورهای جهان در برآورد هزینههای نظامی در سال ۲۰۲۱ کسب کرده است.
پایگاه خبری الخلیج آنلاین نوشت: گزارش ایالات متحده به ۱۰ بودجه دفاعی برتر جهان برای سال ۲۰۲۱ اشاره کرد که توسط ایالات متحده آمریکا رهبری میشود.
بیشتر بخوانید
کاهش بودجه نظامی عربستان در سال ۲۰۲۲
آمریکا با توجه به بودجه دفاعی که برای سال ۲۰۲۱ تصویب کرده، ۷۴۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار هزینه کرده و در رتبه اول جهان قرار دارد.
چین با بودجه دفاعی ۱۷۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلاری در رتبه دوم و هند با ۷۳ میلیارد و ۶۵۰ میلیون دلار در رتبه سوم قرار دارند.
آلمان با بودجه دفاعی ۵۷ میلیارد و ۴۳۰ میلیون دلاری تا پایان امسال در رتبه چهارم جهان قرار دارد و پس از آن انگلیس با بودجه دفاعی ۵۶ میلیارد و ۴۲ میلیون دلاری در رتبه پنجم قرار دارد.
در رتبه ششم ژاپن با بودجه ۵۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری و پس از آن عربستان سعودی با هزینه نظامی ۴۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری در رتبه هفتم از بزرگترین بودجه دفاعی جهان قرار دارد.
بر اساس بودجه ای که روز یکشنبه توسط کابینه این کشور تصویب شد، دولت عربستان تصمیم گرفت هزینههای نظامی را در سال مالی ۲۰۲۲ بیش از ۱۰ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ کاهش دهد.
در بیانیه مربوط به بودجه عربستان آمده است که حکومت سعودی ۱۷۱ میلیارد ریال (۴۵.۵۸ میلیارد دلار) برای بخش نظامی در نظر گرفته است که در مقایسه با بودجه ۱۹۰ میلیارد ریالی سال ۲۰۲۱ کاهش ۱۰.۲ درصدی را نشان میدهد.
عربستان اعلام کرده که در سال ۲۰۲۰ میلادی ۲۰۱ میلیارد ریال برای نیروهای مسلح خود هزینه کرده است که این به معنای کاهش هزینههای نظامی در یمن است.
عربستان همچنین بزرگترین خریدار تسلیحات آمریکایی است و در فاصله سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ این کشور ۲۴ درصد از سلاحهای فروخته شده آمریکایی را خریداری کرده است. این در حالی است که آمریکا با فروش ۶۴ میلیارد دلار سلاح و تجهیزات نظامی به عربستان بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ موافقت کرده بود.
عربستان سعودی از مارس ۲۰۱۵ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن- فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.
نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد از جمله بهداشت جهانی و یونیسف بارها هشدار دادهاند که بر اثر ادامه حملات متجاوزان به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بیسابقه است، روبه رو هستند.