به گزارش مشرق، کاظم الفرطوسی سخنگوی گروه مقاومت «کتائب سید الشهداء» (گردانهای سید الشهداء) عراق تأکید کرد که خروج نیروهای آمریکایی از این کشور، خواستهی ملت عراق است.
الفرطوسی به شبکه خبری العهد عراق گفت که «متأسفانه دولت، به واسطهای بین ملت و اشغالگر بدل شده است... آمریکا هیچ بیانیه رسمی در خصوص خروج [از عراق] صادر نکرده است تا همه را مطمئن کند».
وی با بیان اینکه همه درباره سرنوشت نیروهای آمریکایی که از عراق خارج شدند و نحوه خروج آنان، تأکید کرد، دور زدن اصطلاحات و تغییر عناوین، ما را فریب نخواهد داد.
طبق مصوبه پارلمان عراق که از دولت میخواهند نظامیان بیگانه را از عراق خارج کند، همچنین طبق توافق دولت عراق و همتای آمریکایی، قرار بود تا پایان سال میلادی (پایان روز جمعه گذشته) همه نظامیان آمریکایی خاک عراق را ترک کنند اما آمریکا در صدد است با تغییر عنوان نیروهای رزمی به نیروهای مستشاری، حضور نظامیانش در عراق را حفظ کند.
این مسئول عراقی با اشاره به اینکه سفر نخست وزیر عراق به آمریکا، انتخاباتی بوده است نه به خاطر خروج نیروهای آمریکایی، گفت که بیش از دو هزار و ۵۰۰ نظامی آمریکایی، هنوز در عراق حضور دارند و نیروهای آمریکا هنوز خروج را عملی نکردهاند و آنچه اعلام شده، صرفاً فریب است.
همزمان با آغاز سال ۲۰۲۲ میلادی، منابع خبری از آماده باش در سفارت آمریکا در بغداد خبر دادهاند. برخی منابع نیز فعال شدن سامانه پداففندی سیرام سفارت آمریکا در بغداد خبر دادند. پیشتر برخی گروههای عراقی هشدار داده بودند که اگر آمریکا از توافق خود با دولت عراق مبنی بر خروج از خاک عراق تا پایان سال میلادی تخطی کند، با آنان مانند اشغالگران بیگانه رفتار خواهد شد.
هیأت هماهنگی گروههای مقاومت عراق نیز روز سهشنبه، ۲۸ دسامبر، درباره خروج نظامیان خارجی از این کشور بیانیهای منتشر و اعلام کرد: «هر روز برای ما قطعی میشود که نیروهای اشغالگر آمریکا در اجرای مطالبات ملت عزیز ما مبنی بر اجرای مصوبه پارلمان عراق در زمینه خروج آنان، جدی نیستند».
مقاومت عراق افزود که آمریکا قصد دارد، نیروهای خود را در پایگاههای کنونی، حفظ کند و همچنین کنترل حریم هوایی عراق را در دست داشته باشد و از مناطقی جاسوسی کند که عاری از وجود عناصر داعش است.
گروههای مقاومت عراقی اعلام کردهاند همزمان با پایان ضربالاجل به نیروهای اشغالگر آمریکایی، حمله به آنها تا اخراج کامل از عراق را در پیش خواهند گرفت.
با وجود صدور مصوبه اخراج اشغالگران آمریکایی از عراق که از دی ۱۳۹۸ در پارلمان عراق صادر شده، نظامیان آمریکایی همچنان در عراق حضور دارند. به گفته کارشناسان، حضور آمریکاییها فقط در لفظ، از رزمی به مستشاری تغییر پیدا کرده است.