بازتاب سخنان رئیسی در رسانه های عربی؛ «دستیابی به توافق در گرو رفع تحریم ها است»

سخنان رئیس جمهوری اسلامی ایران درباره گره نزدن همه مسائل کشور به مذاکرات و لزوم لغو تحریم ها به عنوان شرط دستیابی به یک توافق در وین بازتاب گسترده ای در رسانه های عرب زبان منطقه داشت.

به گزارش مشرق، سید ابراهیم رئیسی شامگاه سه‌شنبه در برنامه زنده تلویزیونی با مردم گفت: ما در بحث مذاکرات در حوزه‌های مختلف فعال هستیم و مذاکرات را پیش می‌بریم اما نمی‌توانیم همه مسائل را به مذاکرات وصل کنیم و همه مسائل هم با مذاکرات حل نمی‌شود.

رئیس‌جمهوری با اشاره به درخواست‌های مکرر آمریکا برای مذاکره‌ مستقیم گفت: تاکنون با آمریکایی‌ها مذاکره نکردیم‌ اما اگر طرف‌ها آماده لغو تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران باشند، امکان توافق وجود دارد.

 رئیسی با بیان اینکه نتیجه سفر رئیس‌جمهور به روسیه باید توسعه حوزه‌های انرژی، کشاوزی و صنعت باشد، خاطرنشان کرد: مسأله ما منافع مردم است. مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی با محوریت منافع مردم ایران در جلسه سه ساعته با آقای پوتین بررسی شد.

رئیس جمهوری درباره سفر اخیر خود به روسیه گفت: آنجا که مواضع مشترکی در مسائل بین المللی داشتیم برنامه‌ریزی شد که چگونه کار کنیم. در مورد مسائل داخلی هم بعد از دیدار من، آقای لاوروف به آقای امیرعبداللهیان وزیر خارجه گفته بود که آقای پوتین به وزرا ماموریت دادند که سریع تصمیماتی که با رئیس جمهور ایران گرفته شده اجرایی شود.

وی افزود: من هم به وزیر خارجه و وزیر نفت و دیگر وزیران مربوطه ماموریت دادم که سریع، بحث هایی که داشتیم را اجرایی کنند تا آثار آن در اقتصاد و دیگر حوزه ها به زودی روشن شود.

این سخنان رئیس جمهوری کشورمان در رسانه های عرب زبان منطقه بازتاب گسترده ای داشت و آنها تقریبا به اتفاق تاکید رئیسی بر لزوم لغو تحریم ها برای دستیابی به یک توافق در وین و دیدار با رئیس جمهوری روسیه و روابط با این کشور را در اخبار و گزارش های خود برجسته کردند.

شبکه تلویزیونی «المیادین» با انتخاب عنوان «رئیسی: دستیابی به توافقی در وین مستلزم آمادگی برای رفع تحریم ها از ایران است»، نوشت: رئیس جمهوری ایران در گفت وگوی تلویزیونی تصریح کرد که «ایران مذاکرات هسته ای را ادامه خواهد داد اما مذاکرات از نظر ما همه چیز نیست».

این شبکه افزود: رئیس جمهوری ایران از «گفت وگوی خود با مقامات روس درباره مسائل مختلف منطقه ای از سوریه تا قفقاز» سخن گفت و خاطرنشان کرد که «همکاری با روسیه یکی از ابزارهای خنثی سازی تحریم های تحمیلی علیه ما است».

شبکه المیادین همچنین در بخش دیگری از گزارش خود تاکید  رئیسی بر «امکان دستیابی به ۱۰ میلیارد دلار مبادله تجاری در سال با روسیه و تلاش برای توازن بخشی به سیاست ایران در قبال همسایگان» را برجسته کرد.

شبکه تلویزیونی «المنار» لبنان نیز با انتخاب عنوان «رئیس جمهور رئیسی: آمریکا اول باید تحریم را بردارد و سپس از گفت وگو با ایران سخن بگوید»، محورهای مختلف سخنان رئیس جمهور کشورمان در زمینه داخلی و خارجی را به طور کامل بازتاب داد.

این شبکه با اشاره به سخنان رئیسی درباره روابط جمهوری اسلامی ایران با همسایگان به نقل از وی تصریح کرد: شعار دولت تعامل با همه دنیا است و این امر در دستور کار دولت کنونی قرار دارد.

شبکه المنار همچنین تصریح کرد: رئیسی گفت که ما مذاکرات را پیش می‌بریم اما نمی‌توانیم همه مسائل را به مذاکرات وصل کنیم.

اقدامات دولت در زمینه بانکی برای خدمت رسانی به شهروندان و نهضت ملی مسکن، کاهش تورم و قیمت کالاها از دیگر محورهای سخنان رئیس جمهوری کشورمان بود که در شبکه تلویزیونی المنار بازتاب یافت.

شبکه تلویزیونی «الجزیره» قطر نیز سخنان رئیس جمهوری کشورمان درخصوص لزوم رفع تحریم ها برای دستیابی به یک توافق را برجسته کرد و نوشت: «درپی آمادگی واشنگتن برای تماس مستقیم با تهران درباره مذاکرات مربوط به پرونده هسته ای،  رئیسی گفت که در صورت برداشته شدن تحریم های ظالمانه از مردم ایران، زمینه برای دستیابی به یک توافق فراهم است».

این رسانه در عین حال به نقل از رئیس جمهوری کشورمان خاطرنشان کرد که «ایران به مذاکرات برای احیای توافق هسته ای ادامه خواهد داد اما همه مسائل را به آن وصل نمی کند».

خبرگزاری «اسپوتنیک» روسیه دیگر رسانه ای بود که سخنان رئیس جمهوری کشورمان درباره لزوم رفع تحریم ها به عنوان شرط دستیابی به یک توافق را منتشر کرد و با انتخاب تیتر «آمریکا باید اول تحریم ها را بردارد و سپس از گفت وگو با ایران سخن بگوید»، نوشت: «رئیس جمهوری ایران گفت که رفع تحریم های تحمیلی علیه ایران بستر را برای دستیابی به یک توافق هموار خواهد کرد که براساس این توافق بازگشت به پایبندی به توافق هسته ای که آمریکا چهار سال پیش از آن خارج شد، صورت خواهد گرفت. رئیس جمهوری ایران تاکید کرد که قبل از رفع تحریم ها گفت وگوی مستقیمی با آمریکا وجود ندارد.»

به نوشته اسپوتنیک،  رئیسی تاکید کرد: اگر طرف‌های دیگر آماده لغو تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران باشند، بستری برای یک توافق وجود دارد.

این رسانه افزود: رئیس جمهوری ایران درباره نقش روسیه تصریح کرد که «ارتباط با روسیه یکی از راههای ما برای خنثی سازی تحریم ها است».

روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» نیز محور سخنان رئیس جمهوری کشورمان درباره شرط دستیابی به یک توافق در وین را برجسته کرد و با انتخاب «رئیس جمهوری ایران احیای توافق هسته ای را به رفع تحریم های آمریکا مرتبط کرد»، سخنان رئیسی در این باره را بازتاب داد.

شبکه تلویزیونی اماراتی «اسکای نیوز عربی» نیز با بازتاب سخنان شامگاه سه شنبه رئیسی گفت: رئیس جمهوری ایران دستیابی به یک توافق با آمریکا درباره توافق هسته ای را در صورت رفع تحریم ها از ایران امکانپذیر دانست.

بخش عربی شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، شبکه العربیه سعودی، بخش عرب زبان شبکه تلویزیونی یورونیوز، پایگاههای خبری العهد، بغداد الیوم، النشره و المصری الیوم از جمله دیگر رسانه های عرب زبانی بودند که سخنان رئیس جمهوری کشورمان را بازتاب داده و بخش لزوم رفع تحریم ها برای دستیابی به یک توافق و گره نزدن همه مسائل کشور به مذاکرات را برجسته کردند.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۰:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۸
    0 0
    امام خامنه‌ای فرمودند: «سیاست کشور را ما اعلام کردیم و به مسئولین هم گفته‌ایم؛ هم از نزدیک گفتیم، هم با نوشته گفتیم، هم در جلسات گفتیم، هم در صحبت عمومی گفتیم؛ سیاست کشور معلوم است که چه کار باید بکنند. خب حالا تشخیص‌ مسئولین ما این است که برویم مذاکره کنیم تا همین سیاست را اِعمال کنیم؛ ما بحثی در این زمینه نداریم، منتها باید مراقبت بشود که مذاکره فرسایشی نباید بشود؛ نباید جوری باشد که طرف‌ها بخواهند همین طور مدام این مذاکره را کش بدهند که این برای کشور ضرر دارد. این را هم توجّه داشته باشید اینکه آمریکایی‌ها دائم اسم مذاکره را می‌آورند و مذاکره‌ی مستقیم با ایران را ما حاضریم و مانند این حرف‌ها، این جور نیست که آمریکا بخواهد مذاکره کند تا اینکه یک حرف حقّی را قبول کند؛ نه، می‌خواهد مذاکره کند تا یک حرف باطلی را تحمیل کند! اصلاً کار او این جوری است، وَالّا اینکه حالا یک حرف حقّی را بشنوند، تصدیق کنند، قبول کنند، این جوری نیست؛ کما اینکه همین آقایان اروپایی‌ها هم در بعضی از جلسات خصوصی که گزارشش را مسئولین ما، مأمورینِ ما به ما می‌دهند، اقرار می‌کنند که حق با ایران است. ما گفتیم که باید اوّل تحریم‌ها برداشته بشود، چون ما خاطرجمع نیستیم به اینکه آن‌ها وعده بدهند که تا حالا ده‌ها بار به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند و ضدّ وعده عمل کرده‌اند، و حالا هم همین کار را خواهند کرد، لذا بایستی آن‌ها کاری را که ما می‌گوییم اوّل انجام بدهند تا ما خاطرجمع بشویم که انجام گرفت، بعد ما آنچه تکلیفمان است انجام خواهیم داد. این مذاکره‌کنندگان اروپایی گاهی در جلسات خصوصی تصدیق می‌کنند که همین سیاست، درست است و حق با ایران است امّا در مقام تصمیم‌گیری خب تابع آن‌ها هستند و خودشان واقعاً هیچ استقلالی ندارند. آمریکا هم زورگو و تحمیل‌کننده است و مسئله‌اش این است؛ بنابراین پیشنهادهایی هم که میکنند، غالباً پیشنهادهای متکبّرانه و تحقیرآمیزی است که حتّی قابل نگاه کردن نیست.» 1- مذاکره بعد از اعلام سیاست قطعی، به‌ویژه به‌صورت فرسایشی غلط بوده و هست. 2- آمریکا شیطان بزرگ، زورگو و تحمیل‌کننده‌ی حرف باطل است، و حرف حق را نمی‌پذیرد. لذا مذاکره‌ی مستقیم با آمریکا غلط اندر غلط بوده و هست. 3- از تمام مسئولین می‌خواهیم به جد به خطوط قرمز رهبری در اجرای سیاست قطعی و عدم مذاکره‌ی مستقیم با آمریکا پایبند باشند.
  • IR ۰۰:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۸
    0 0
    بارها تجربه کرده‌ایم که آمریکا شیطان بزرگ است و وعده‌هایش جز دروغ و فریب‌کاری نیست. اخیراً هم دیدیم که آمریکایی‌های عهد شکن، در برجام بسیار وقیحانه عمل کردند. کشورهای اروپایی همراه با آمریکا هم، از لحاظ عهدشکنی و بداخلاقی کمتر از آمریکا نیستند؛ اما در مقام زبان‌بازی و حرف‌زدن همیشه طلب کارند. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. تجربه‌ی برجام در دولت قبل به ما نشان داد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد، لذا ما به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم که به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. البته از آنجا که عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد؛ می دانیم که وجود تحریم‌ها گرچه ظاهراً مشکلاتی جزئی را برای ما ایجاد می‌نماید، اما سبب می‌شود که ما به اقتصاد مقاومتی اهمیت بیشتری بدهیم و در نتیجه با قوی شدن در حوزه‌ی اقتصاد بتوانیم تحریم‌ها را خنثی و بی‌اثر سازیم؛ در حالی که اگر تحریم‌ها به فرض محال برداشته هم بشود، باز هم بالاخره باعث رخوت و شرطی شدن اقتصاد نفتی کشور شده و ما را به دشمنان وابسته نگه می‌دارد. لذا اطمینان داریم که سازش و وابستگی هیچگاه مشکلات ما را به‌طور اساسی حل نخواهد کرد؛ و با این وصف هیچ علاقه و عجله‌ای هم برای یک توافق جدید، حتی اگر مثلاً خوب هم باشد، نداریم. اما چنانچه بنا باشد توافقی حاصل شود، باید نه یک توافق خوب، بلکه یک توافق عالی و در حد شأن ملت مقاوم، صبور و سلطه‌ناپذیر ایران باشد. در این توافق باید بر اساس سیاست قطعی، تمام تحریم‌ها لغو شود؛ زیرا معتقدیم تمام تحریم‌ها به هر بهانه و با هر برچسبی که وضع شده است ناعادلانه، ظالمانه، مؤثر و غیرقانونی است. نمی‌توان تحریم‌ها را تقسیم بندی به حوزه‌های مختلفی مثل هسته‌ای و غیر هسته‌ای نمود؛ یا آن‌ها را به تحریم‌های قبل و بعد از خروج آمریکا از برجام تقسیم نمود. سیاست قطعی اعلام شده از طرف رهبر معظم انقلاب در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت‌های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، باید کلمه‌به‌کلمه و موبه‌مو به‌طور شجاعانه اجرا گردد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس