به گزارش مشرق، «بدر البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان در مصاحبه با پایگاه «المونیتور» به گزارش رسانهها درباره تحرکات واشنگتن برای تروریستی خواندن مجدد جنبش انصارالله یمن پرداخت.
بنابر این گزارش که بتازگی منتشر شده است، وزیر امور خارجه عمان در این خصوص اظهار داشت که بازگرداندن انصارالله به فهرست تروریستی منجر به «تضعیف تلاشهای سیاسی» خواهد شد. بدر البوسعیدی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: «به نفع همه است که در فضایی آرام و چهبسا فضای آتشبس، انرژی خود را صرف ایجاد راهکاری از طریق گفتوگو و مذاکره کنند».
البوسعیدی اضافه کرد: «حقیقتا نیاز مبرمی به یک نگرش مبتنی بر آتشبس سراسری در یمن احساس میشود که به یمن و تمام طرفهای دخیل در این جنگ و حتی تمام دوستان این کشور اجازه دهد مأموریت ترمیم زیانهای انسانی غیرقابل برآورد را آغاز کنند».
وی همچنین تأکید کرد: «حوثیها یک بخش مهم از راهحل پایانی هستند و باید مشارکت داده شوند. آنها باید به عنوان یکی از عناصر مهم -مانند دیگر اقشار یمن- به رسمیت شناخته شوند زیرا ما میخواهیم آنها نیز بخشی از این راهکار باشند».
وزیر امور خارجه عمان همچنین در ارتباط با نگرش عمان در قبال مسئله یمن گفت: «اشتباه است که تمرکز صرفا بر تأثیرات و پیامدها باشد. ما میخواهیم به علتها بپردازیم و این کار تنها از راه سهیم کردن تمامی طرفها از جمله حوثیها امکانپذیر خواهد بود زیرا آنها در رسیدن به یک راهکار برای این جنگ از نقش مهمی برخوردارند. در این جنگ عملا منابع بسیاری تلف و جان بسیاری گرفته شد».
بدر البوسعیدی افزود که یمن در حال حاضر با یک «بحران بسیار پیچیده» دست و پنجه نرم میکند و «اما خلاصه سخن آنکه این مشکل در میان یمنیهاست و در پایان کار نیز به یک راهکار یمنی نیاز خواهد داشت. ما نقش کمککنند و تسهیلکننده را ایفا میکنیم و مساعدت میکنیم که این امر رخ دهد. از شانس بد، این مسئله بسیار به طول انجامید و طی این هفت یا هشت سال، منابع هدر رفت و جان بسیاری گرفته شد».
خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس» به نقل از مقامات واشنگتن خبر داد که پس از پاسخ نظامی ارتش یمن به امارات، دولت آمریکا در حال بررسی تحریم برخی از سران جنبش انصارالله یمن است.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز اخیرا گفت که تصمیم تروریستی خواندن انصارالله همچنان در حال بررسی است. این گزارش پس از آن منتشر شد که «یوسف العتیبه» سفیر ابوظبی در آمریکا و نماینده دائم این کشور در سازمان ملل از واشنگتن خواست که ضمن دادن تسلیحات برای دفع حملات ارتش یمن، صنعاء را تحت فشار بگذارد، مقامات آن را تحریم کند و بار دیگر جنبش انصارالله را تروریستی بخواند.
ارتش یمن مواضع امارات را پس از هشدارهای مکرر به ابوظبی درباره مداخله در امور داخلی یمن و تلاش برای تنشزایی در این کشور، در سه مرحله هدف حمله موشکی و پهپادی قرار داد. «محمد البخیتی» عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن در گفتوگو با شبکه «العربی» خبر داده بود: «معاملهای میان عربستان سعودی و امارات وجود دارد که به موجب آن، عربستان سعودی تمام استانهای جنوبی یمن از جمله شبوه را به امارات تحویل میدهد و به ازای آن، امارات تمام ظرفیتهای نظامی خود را همچون گذشته [در یمن] به کار خواهد گرفت».
البخیتی هشدار داده بود: «ما از اینجا به امارات توصیه میکنیم که به اقدامات تنشزای خود ادامه ندهد چراکه اگر این تنش ادامه پیدا کند، یمن مجبور به حمله به عمق خاک این کشور خواهد شد. ما در وضعیت جنگی قرار داریم». پس از این هشدار، خاک امارات سه بار هدف حمله قرار گرفت.