ثبت رکورد جدید پالایش نفت ستاره خلیج فارس در بورس انرژی

ظرفیت پالایشی ستاره خلیج فارس به ۴۵۵ هزار بشکه در روز رسید که نسبت به طراحی اولیه افزایش ۹۵ هزار بشکه‌ای ظرفیت را شاهد هستیم.

به گزارش مشرق، اطلاعات دریافتی از بورس انرژی نشان می‌دهد فروش محصولات شرکت نفت ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگترین واحد تأمین کننده بنزین کشور و بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان در بورس انرژی ایران با رکورد جدیدی روبرو است.

بیشتر بخوانید:

اثر دریافت مالیات از سود سپرده‌ بر بورس

این شرکت با داشتن بیش از ۶۰ درصد از سهم بازار صادراتی بورس انرژی در بهمن ماه امسال موفق به فروش تناژ ۲۶۰ هزار تن نفتا به ارزش حدود ۲۰۱ میلیون و ۶۶۳ هزار و۸۵۰ دلار معادل ۴۹ هزار و ۵۸۸ میلیارد و ۷۸۶ میلیون و ۶۱۲ هزار و ۴۵۰ ریال شده است.

پالایشگاه ستاره خلیج فارس روزانه ۴۰ میلیون لیتر بنزین و ۱۴ میلیون لیتر گازوئیل به ظرفیت تولید فرآورده‌های نفتی کشور ایران اضافه کرد. تولید روزانه ۴ میلیون لیتر گاز مایع ،۳ میلیون لیتر سوخت جت و ۱۳۰ تن گوگرد از دیگر محصولات تولیدی این واحد پالایشی هستند.

ظرفیت ذخیره‌سازی فرآورده‌های نفتی این پالایشگاه در حدود ۱۱ میلیون بشکه است که در مقایسه با محصولات مشابه با قیمت بالاتری داد و ستد می‌شود.

بر اساس این گزارش با بهره‌برداری از سه فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ایران از نظر تولید بنزین و گازوئیل خودکفا شده است.

میانگین روزانه مصرف بنزین ایران در حدود ۱۱۰ میلیون لیتر و گازوئیل در حدود ۱۰۲ میلیون لیتر است و این در حالی است که تولید روزانه بنزین در پالایشگاه‌های ایران هم‌اکنون ۴۳ میلیون لیتر و گازوئیل بیش از ۹۱ میلیون لیتر است که با بهره‌برداری از سه فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس، تولید روزانه بنزین به ۷۸ میلیون لیتر و تولید روزانه گازوئیل به ۱۰۵ میلیون لیتر در روز رسیده است.

پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس که نام رسمی آن شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس است، به‌عنوان نخستین پالایشگاه طراحی شده بر اساس خوراک میعانات گازی با ظرفیت ۳۶۰ هزار بشکه در روز شامل واحدهای تقطیر، پالایش گاز مایع، تبدیل کاتالیستی، پالایش نفتا، ایزومریزاسیون، پالایش نفت سفید و نفت گاز با هدف تولید بنزین، گازوئیل، گاز مایع و سوخت جت در کنار پالایشگاه نفت بندرعباس ساخته شد که هم اکنون این ظرفیت به بیش از ۴۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است.

خوراک مورد نیاز این پالایشگاه با یک خط لوله به طول بیش از ۳۸۵ کیلومتر از پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی تأمین شده است.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس