به گزارش مشرق، محمدحسن روزی طلب در سرمقاله روزنامه ایران نوشت: فضای اجتماعی ما بخواهیم یا نخواهیم همواره مستعد جنجال است. گاه کوچکترین اظهارنظری را به سرعت مبدل به نزاعی میان حق و باطل میکنیم و به هم میپریم گویا نبرد آرماگدون آغاز شده است. فضای مجازی نیز به این موضعگیریهای هیجانی دامن زده است. سخن این نیست که از کاه، کوه میسازیم بلکه حرف این است که طمأنینه و مدارا گوهری کمیاب شده است.
موضع اصولی همواره به معنای آرایش تهاجمی گرفتن به هرگونه اظهارنظری بیآنکه زمینه و پیشینه و گوینده آن سخن را بشناسیم نیست.
موضع اصولی، نیازمند سنجیدگی است. این سنجیدگی در نسبت با نخبگان و اهالی هنر ضرورتی مضاعف دارد. رواداری نه به معنای تسامح و کوتاه آمدن از ارزشها بل به معنای تحمل و سنجیدگی، چیزی است که جامعه ما به آن نیازمند است. حتی شاید مستلزم نوعی تغافل باشد تا بر چیزهای بیاهمیت چشم ببندیم تا خودمان عامل بزرگ شدن و دیده شدن آن سخن یا کنش اشتباه نشویم.
البته معدودی از اهالی هنر متأثر از تأثیرات روشنفکری بر میدان هنر، به ورطه لجاجت میافتند و خود را مبدل به عناصری حاشیهای و فراموش شده میکنند که این دسته از دایره تحلیل ما بیروناند ولی غالب هنرمندانی که داخل کشور مشغول فعالیتاند، علقههای ملی و دینی دارند و به دور از غوغای سیاستزدگی به کار خود مشغولاند. در این میان بزرگترین اشتباه این است که با پیشداوری هرگونه اظهارنظر از جانب هنرمندان را تقابل با شریعت و ارزشها تفسیر کنیم.
برخورد با هنرمندان نباید به گونهای باشد که آنها را به ورطه لجاجت و عناد سوق دهد. برخوردهای تند و به ظاهر انقلابی گاه نه تنها هودهای نمیبخشد بلکه تکمیلکننده پازل دشمنان و براندازانی میشود که به دنبال غیریتسازی هنرمندان با نظام و انقلاباند.
موضعگیریهای تند، نسنجیده و کوتهفکرانه برخی علیه اظهارنظر کوچک هنرمندی در نشست رسانهای بعد از اکران یک فیلم، میتواند به ضد هدف خود بدل شود و جز ایجاد هزینه نتیجهای ندارد.
اینکه اظهارات احساسی و بی قصد و غرض یک فیلمنامه نویس در فضای هیجانی پرسش و پاسخ های نشست های رسانه ای فجر را دستمایه تفسیرهای فقهی و فلسفی کنیم و با زشت ترین عبارات به هنرمندی که اثرش را راهی جشنواره فجر انقلاب کرده است حمله کنیم، با کدام عقل سلیم تأیید می شود؟
تأکیدات رهبر انقلاب بر توسعه حوزه فرهنگ و هنر بر کسی پوشیده نیست. لازمه تحقق این مهم این است که بتوانیم با قشر فرهیخته و هنرمند تعامل کنیم. در این میان هیچ چیز بدتر از دوقطبی کردن فضا و راندن اهالی هنر از دایره نظام و انقلاب آسیبزا نیست.
امروز با چشم غیرمسلح میتوان بهبود فضای فرهنگ و هنر کشور را رصد کرد و رشد آن را چه به لحاظ کمی و چه از حیث کیفی مشاهده نمود. جشنواره فجر به عنوان مهمترین رویداد هنری در همه بخشهای خود اعم از فیلم و تئاتر و تجسمی و موسیقی نشان داد که چه ظرفیتهای خوبی در میان اهالی هنر ما برای ارائه آثار ارزشمند وجود دارد. درخشیدن اثری در جشنواره فیلم فجر با مضمون جهاد و شهادت شاهدی واضح بر این مدعاست.
ایجاد ستیز اجتماعی در جامعه ما با هر بهانه کوچکی، خواست دشمنان این ملت است. شناخت اصل و فرع، طمأنینه، رواداری، موضعگیری سنجیده و جلوگیری از دامن زدن به فضای ستیز اجتماعی راهبردی است که اراده دشمن را خنثی میکند.