به گزارش مشرق، براساس تحقیقات انجام شده و تایید مجامع بینالمللی اگرچه ویروس جهش یافته آفریقایی یا همان امیکرون نسبت به سویههای قبلی خود در مبتلایان شدت بیماری کمتری ایجاد میکند اما واقعیت امر اینجاست که این سویه نه تنها کم خطر نیست بلکه پتانسیل ایجاد بحرانیهایی نگران کننده را در جهان و البته در ایران دارد.
کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه معتقدند این فرضیه که با فعالیت سویه جدید ویروس کرونا یا امیکرون قدرت سرایت بالای آن باعث ایجاد ایمنی گروهی میشود و رفته رفته شاهد از بین رفتن بیماری در مجموع هستیم بسیار اشتباه است چون شواهد نشان میدهد حتی اگر این موضوع صحیح باشد بازهم ایمنی جمعی پایدار نیست و فعالیت گسترده ویروس میتواند عاملی در ایجاد سویههای جدید با جهش ویروس باشد.
این گروه با اشاره به تایید جهش ویروس امیکرون در دو کشور آلمان و دانمارک میگویند: در شرایطی که ایمنی جمعی به واسطه ابتلا یا واکسیناسیون بالا نیست بدون تردید دست به دست شدن ویروس میتواند به گونهای عامل جهشهای متعدد و بروز بحرانهایی نگران کننده در دهکده جهانی باشد، دقیقاً مثل اتفاقی که در این دو کشور پیشرفته اروپایی افتاده است.
به گفته این کارشناسان تنها تفاوت در شرایط فعلی شناخت متخصصان نسبت به ویروس و دستیابی به پروتکلهای درمانی موثرتر نسبت به ابتدای آغاز همهگیری در جهان است اما واقعیت اینجاست که هنوز ویروس منحوس خطرناک و غیرقابل پیشبینی بوده و درصورتی که در زمینه مقابله با آن دچار اشتباه محاسباتی شویم قابلیت غافلگیری نظام بهداشت و درمان سراسر جهان را دارد.
احتمال جهش و بروز بحران جدی است
فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونای کلانشهر تهران، درباره اینکه آیا این نظریه که ممکن است کرونا تا چند ماه آینده دیگر سویه جدیدی نداشته باشد چون به ایمنی جمعی میرسیم، درست است، گفت: این نظریه در مجامع علمی جایگاهی ندارد زیرا امیکرون اکنون جهشی جدید در دانمارک و آلمان ایجاد کرده است.
علیرضا زالی با اشاره به روند تغییرات ویروس منحوس در سراسر جهان افزود: یافتههای علمی نشان میدهد که ویروس امیکرون هم در حال تغییر و جهش است و تا زمانی که مردم دنیا در سایه یک مصون سازی فعال یعنی واکسیناسیون کامل قرار نگیرند، رسیدن به پایان کرونا خیلی دور از ذهن خواهد بود.
زالی تاکید کرد: در آمار جهانی میبینیم کشورهایی که از نظر اقتصادی درآمد پایینی دارند فقط ۱۰ درصد واکسینه شدهاند که در مدلهای رفتاری بیماری کرونا یعنی امکان بروز جهشهای متعدد و ایجاد بحرانی تازه در دهکده جهانی دقیقاً مثل چیزی که درباره خود ویروس امیکرون در کشور بوتسوانا اتفاق افتاد.
وی تصریح کرد: بیش از ۸۹ درصد کل واکسن تزریقی دنیا تاکنون در ۱۰کشور صنعتی انجام شده است؛ بنابراین تعداد زیادی از کشورها به خصوص کشورهای آفریقایی و کشورهایی که درآمد کمتری دارند، نتوانستند به حد قابل قبولی از واکسیناسیون برسند حتی کشورهایی که از نظر اقتصادی امکان واکسیناسیون داشتند، به دلیل عدم اقبال عمومی مردم در برخی کشورها شاهد هستیم واکسیناسیون به اندازه کافی صورت نگرفته است.
زالی تصریح کرد: در کشورهای ناتوان از نظر مالی که سیستم بهداشتی ضعیف تری دارند، پوشش واکسیناسیون به حداقل رسیده است؛به عنوان مثال در کشور بوتسوانا که سرمنشا بروز امیکرون بود، کمتر از ۲۰ درصد مردم واکسینه شده اند چون ۸۰ درصد واکسینه نبودند امکان بروز جهش امیکرون آنجا محتمل تر بود.
فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونای کلانشهر تهران گفت: به طور کلی در هر کشوری که جمعیت کمتری مصون سازی شده باشند، احتمال بروز جهش و موتاسیون بیماری کرونا بیشتر است.
آمارها چهره منحوس امیکرون را نمایان میکند
به این ترتیب کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به روند افزایشی فعالیت ویروس امیکرون در ایران تاکید میکنند: بیتوجهی خطر ویروس جهش یافته آفریقایی در واقع یک اشتباه محاسباتی بسیار خطرناک است چون بررسی آماری در ۳۰ روز گذشته نشان میدهد ویروس امیکرون نه تنها خطرناک نیست بلکه قابلیت ایجاد بحرانی به مراتب سنگینتر و نگرانکنندهتر در کشور را دارد.
در این زمینه بررسی آماری اولین روز بهمن ۱۴۰۰ با روز اول اسفند گذشته واقعیتی دقیق از این روند نشان میدهد که نباید به آن بیتوجه بود، به گونهای که تنها در نگاه اول افزایش قابل توجه نرخ موارد فوتی در این بازه زمانی که رشدی معادل ۱۱۱۰ درصد داشته مهر تاییدی بر خطرناک بودن ویروس جهش یافته آفریقایی است.
بنابراین بررسی شاخصها نشان میدهد موارد ابتلای روزانه در دوره ۳۰ روزه گذشته ۲۲۱.۷۵ درصد رشد داشته و به رقمی معادل ۱۶۹۶۷ مورد در روز رسیده که البته کارشناسان براین باورند هنوز این روند صعودی ادامه دارد و تا نیمه اسفند باید منتظر جهش آماری در ابتدای زنجیره پیک یعنی نرخ ابتلای روزانه باشیم و در ادامه آمارهای نرخ بستری در مراکز درمانی هم نشان میدهد شاهد رشدی معادل ۵۰۴.۴۳ درصد در این زمینه بودهایم.
از سوی دیگر نگاه دقیقتر و تحلیل آمارهای موجود در بخش بستری مراقبتهای ویژه مراکز درمانی هم نشان میدهد در ۳۰ روز اخیر نرخ موارد بستری در بخش مراقبت ویژه رشد ۲۳۰.۰۴ درصدی داشته و نهایتاً رشد ۱۱۱۰ درصدی موارد فوتی ثابت میکند که امیکرون را نباید دست کم گرفت.
کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به آمارهای یاد شده و البته تحلیلهای موجود تاکید میکنند برای مدیریت کم هزینه پیک ششم که تازه ابتدای راه آن قرار داریم بهترین راهکار افزایش سطح واکسیناسیون کامل یعنی سه دوز بوده و رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
استان آذربایجان غربی/ ۶۴۸ مورد ابتلای جدید ثبت شد
سید جلیل موسوی دبیر قرارگاه دانشگاهی کنترل و مدیریت کرونا در آذربایجانغربی، در رابطه با اخرین آمار مربوط به بیماری کرونا، اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته در استان، ۳ نفر از هم استانیها جان خود را به خاطر کرونا از دست دادهاند.
وی افزود : در طی شبانه روز گذشته ۶۴۸ مورد ابتلا جدید به کرونا در استان ثبت شده است.
موسوی بیان کرد : در طول روز گذشته ۱۳ هزار و ۹۰۳ دز واکسن کرونا در استان تزریق شده است.
استان ایلام/ ۱ فوتی و ۵۱ ابتلای جدید در ۲۴ ساعت گذشته
محمد کریمیان، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۶۷ هزار و ۴۲۶ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شدهاند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۵۱ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۴۲ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۱۶ بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافتهها ۶۶ هزار و ۵۹ نفر بوده است.
کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته یک مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تا کنون یک هزار و ۱۷۶ نفر بوده است.
استان اصفهان/ ۱۳۳۱ مورد ابتلای جدید در یک روز گذشته
پژمان عقدک در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته۱۳۳۱ مورد مثبت ابتلای قطعی گزارش شده است.
وی افزود: در همین بازه زمانی ۳۰۹۳ تست کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گرفته شده که از این میزان ۱۳۳۱مورد مثبت اعلام شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۲۰۹ بیمار کرونایی بستری هستند، گفت: در شبانهروز گذشته ۲۰۵ بیمار به بیماران بستری اضافه شدند و ۲۵۸ بیمار هم ترخیص شدند.
عقدک تصریح کرد: ۱۷۱ نفر هم در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و حال وخیمتری نسبت به بقیه بستریها دارند.
وی ادامه داد: ۱۷ مورد فوتی کرونا در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده که ۱۰ مورد آن قطعی و۷مورد مشکوک به کرونا بودند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به مجموع بیماران کرونایی بستری شده از ابتدا تا کنون، اظهار داشت: ۱۹۶ هزار و ۷۳۰ بیمار در اثر ابتلا به ویروس منحوس کرونا بستری شدند که از این تعداد ۱۳۲ هزار و ۲۳۵ نفر بهبود و ۶ هزار و ۴۵۹ نفر فوت کردند.
استان بوشهر/ ۲۴۲ مورد بستری جدید
احمد یزدان پناه با اشاره به وضعیت رنگبندی شهرستانهای استان اظهار داشت: در مجموع ۸۰ درصد شهرستانهای ۱۰ گانه استان در وضعیت بسیار پرخطر و پرخطر « قرمز و نارنجی» قرار دارد و تنها ۲ شهرستان جم و بندر دیر در وضعیت خطرناک یا زرد کرونایی قرار دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از افزایش ۴۰ درصدی بستریهای کرونایی خبر داد و با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته ۷۲ بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدهاند خاطر نشان کرد از این تعداد بستری جدید در بخش کرونایی بیمارستانهای استان ابتلای ۱۴ مورد از آنها به کرونا مثبت، قطعی بوده است.
وی تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بوشهر ۲۴۲ بیمار دانست و افزود: اکنون ۲۸ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بستری هستند و از این مجموع ، ۱۰ بیمار در وضعیت حاد قرار دارد.
یزدانپناه با اشاره به ثبت ۳ مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در شبانه روز گذشته تصریح کرد: روز گذشته ۳ نفر بین ۵۶ تا ۶۵ سال سن به سبب ابتلا به کرونا فوت کردند و در ۲ سال گذشته تاکنون ۲ هزار و ۷۵ نفر به سبب ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: خوشبختانه در شبانهروز گذشته ۵۸ بیمار بخش کرونایی از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند که از این تعداد، ابتلای ۲۳ مورد به کرونا مثبت، قطعی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: از آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور تاکنون ۱۰۰ هزار و ۵۰۰ نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شدهاند.
استان خراسان جنوبی/ شمار کل قربانیان همهگیری ۱۳۳۷ نفر شد
دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان گفت: روز گذشته ۲۱۹ آزمایش جدید کرونا در استان انجام شد که ۱۳۰ مورد مثبت جدید شناسایی شد.
غلامرضا شریف زاده افزود: از این تعداد ۷۰ مورد از بیرجند، ۱۳ مورد از بشرویه، زیرکوه و قاین هر کدام ۱۰ مورد، سربیشه و طبس هرکدام ۷ مورد، ۶ مورد نهبندان، ۵ مورد از درمیان، سرایان و خوسف هر کدام یک مورد شناسایی شد.
به گفته دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان در حال حاضر ۱۸۵ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که ۱۴۳ نفر کرونا مثبتند و از این تعداد ۲۲ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال ۳ نفر نامساعد است.
وی گفت: در شبانه روز گذشته ۵ نفر دیگر در استان براثر این بیماری جان خود را از دست دادند و مجموع موارد فوت به یک هزار و ۳۳۷ نفر افزایش یافت.
استان خراسان رضوی/ ۱۱۳۱ مورد بستری بیمار مشکوک در مراکز درمانی
محمد پهلوان، با بیان اینکه بیشترین تعداد بیماران مبتلا و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری هستند اظهارداشت: از مجموع تعداد بیماران بستری در استان، ۸۳۲ بیمار مبتلا و مشکوک به کرونا در محدوده این دانشگاه قرار دارند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۵۹ بیمار بدحال مبتلا به کرونا در بخشهای مراقبت ویژه استان بستری هستند که از این تعداد ۱۹۳ بیمار در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحت مراقبت قرار دارند تصریح کرد: بیشتر بیماران بستری در بخشهای مراقبت ویژه افراد واکسن نزده و یا مبتلا به بیماریهای مزمن هستند و در بسیاری از موارد مراجعه دیرهنگام، شرایط بیماری را سخت تر کرده است.
رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تعداد بیماران مبتلا و یا مشکوک به کرونا طی یک روز گذشته در سطح استان را ۲۷۸ نفر عنوان کرد که از این تعداد ۲۲۴ بیمار متعلق به دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
پهلوان با بیان اینکه طی یک روز گذشته یک هزار و ۱۸۳ بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا به مراکز خدمات جامع سلامت و ۹۸۶ بیمار نیز به بیمارستانها مراجعه کردند تصریح کرد: در حال حاضر تمامی مراکز بهداشتی و درمانی در سطوح مختلف آماده خدمات رسانی به بیماران هستند و از عموم مردم درخواست میشود در صورت بروز علائم اولیه، ضمن اجتناب از مراجعه دیرهنگام،به نزدیکترین مرکز مراجعه کنند.
استان فارس/ ۱۳ مورد فوتی در ۲۴ ساعت گذشته
بنا بر آخرین تغییرات اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ۲۶ شهرستان استان فارس در وضعیت پرخطر یا قرمز قرار گرفتند، ۷ شهرستان نیز در وضعیت نارنجی هستند و ۳ شهرستان نیز در وضعیت زرد قرار دارند.
بر این اساس شهرستانهای مرودشت، بیضا، کوار، قیروکارزین، اوز، گراش و لامرد در وضعیت نارنجی و شهرستانهای بوانات، نخبگان و مهر در وضعیت زرد قرار گرفتهاند و مابقی در وضعیت قرمز یا پر خطر هستند.
این وضعیت به معنای شیوع گسترده امیکرون و کرونا در استان فارس است به گونهای که سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز نسبت به همهگیری این سویه و تهدید سلامت خانوادهها هشدار دهد.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون دو میلیون و ۳۳ هزار و ۴۰۶ تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده ۵۹۴ هزار و ۹۳۰ بیمار مثبت شناسایی شده است.
از مجموع تستهای انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون، یک میلیون و ۶۹۱ هزار و ۲۹۸ تست تشخیصی مولکولی بوده که ۵۰۱ هزار و ۴۳۸ مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون ۳۴۲ هزار و ۱۰۸ مورد تست سریع انجام شده و ۹۳ هزار و ۴۹۲ بیمار مثبت شناسایی شده است.
با بستری ۱۷۸ بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته، هم اکنون هزار و ۲۵۳ بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد ۱۷۷ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU، مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳ مورد جدید فوتی کووید۱۹ در فارس ثبت شده و مجموع جان باختگان ناشی از کووید۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به هفت هزار و ۶۸۵ نفر رسید.
در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با احتساب سه دُز، به هفت میلیون و ۷۴۰ هزار و ۸۳۴ دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و ۳۴۱ هزار و ۶۵ دُز نوبت اول، سه میلیون و ۴۰ هزار و ۶۵۳ دُز نوبت دوم و یک میلیون و ۳۵۹ هزار و ۱۱۶ دُز نوبت سوم واکسن بوده است.
استان کرمان/ ۱۹ مورد فوتی در ۲۴ ساعت گذشته
در حالی وارد سومین سال زندگی خود با ویروس کرونا شدیم که به گفته مسئولان پس از گذشت چهار هفته از پیک ششم کرونا، این سویه امیکرون است که در سایه عادی انگاریها در سطح جامعه در حال جولان بوده و در روزهای گذشته با افزایش چشمگیر موارد فوت ناشی از کرونا در استان کرمان مواجه بودیم.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ تا ظهر روز قبل اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان ۴۷۲ مورد است.
وی ادامه داد: از این تعداد ۳۰۲ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۳۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۶۰ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۲۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۵۴ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۱۷۴ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: با فوت ۱۹ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان، مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۵ هزار و ۳۳۱ مورد رسیده است.
صحبتی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان دو میلیون و ۲۵۵ هزار و ۱۲۰ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را یک میلیون و ۹۷۶ هزار و ۵۷۸ مورد و در نوبت سوم ۷۲۳ هزار و ۵۲۱ دوز تزریق شده است.
استان مرکزی/ ۸ مورد فوتی در ۲۴ ساعت گذشته
سیدمحمد جمالیان، با شاره به وضعیت شیوع کرونا در استان اظهار داشت: طبق آخرین نتایج آزمایشگاهی در مورد بیماری کروناویروس ۲۲۴ مورد جدید مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته شناسایی شدهاند که با این حساب تعداد موارد مبتلا به کرونا ویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون به ۱۱۹ هزار و ۷۲۷ نفر رسیده است.
وی افزود: در ۲۴ گذشته ۵۱ مورد جدید بستری از مبتلایان به کرونا در بیمارستانهای استان مرکزی گزارش شده است و ۱۷۳ مورد از بیماران جدیدی که شناسایی شدهاند نیز به صورت سرپایی بوده که تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه میشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته ۸ مورد فوتی در اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش شده است که با این حساب تعداد فوتیها در اثر این بیماری در استان به ۳ هزار و ۸۷ نفر میرسد.
جمالیان با اشاره به زیر بار رفتن بیمارستان خوانساری اراک برای بستری بیماران کرونایی گفت: تقریبا تمام بخشهای بستری تکمیل شدهاند و تنها یک بخش این بیمارستان برای بیماران غیر کرونایی است، بخشهای ویژه نیز با ۱۸ تخت تکمیل است و یک بخش ویژه برای بیماران غیرکرونایی داریم و icu بیمارستان خوانساری به عنوان پشتیبان است.
وی با اشاره به بیماران سرپایی بیان کرد: تعداد مراجعین سرپایی در حال کاهش بوده و این خطرناک است، مردم سهلانگاری میکنند و فکر میکنند اُمیکرون یک سرما خوردگی ساده است و زمانی مراجعه میکنند که بدحال هستند و درگیری ریه پیدا کردهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: از همشهریان تقاضا داریم که به محض شروع علایم بیماری مثل گلودرد، آبریزش بینی، تنگی نفس، سریعا به بیمارستان مراجعه کنند و همچنین نسبت به تزریق دوز سوم واکسن اهتمام بورزند.
استان هرمزگان /فوت نوجوان ۱۵ ساله و ۳ نفر دیگر
فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان صبح امروز در خصوص آخرین وضعیت بیماری کرونا در هرمزگان اظهار داشت: این روز ها شاهد اوج گیری کرونا و ورود به پیک جدیدی از این بیماری هستیم.
وی افزود: شرایط کرونایی هرمزگان در حال حاضر نگران کننده است متاسفانه طی ۲۴ ساعت گذشته نیز ۴ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: جانباختگان ۲ آقا و ۲ خانم ۱۵ تا ۸۴ ساله از شهرستانهای بندرعباس، بستک و حاجی آباد بودند.
وی تصریح کرد: بدین ترتیب در اولین روز اسفند ماه جمع جانباختگان این بیماری در استان به ۲ هزار و ۵۳۰ نفر افزایش یافت.
نوروزیان گفت: با بستری شدن ۱۰۵ بیمار جدید شمار کل بستریهای کرونا در استان به ۳۴۸ نفر رسید اکنون ۵۷ بیمار در بخش آی سی یو بستری هستند و حال ۱۵ نفر از آنها وخیم است.
وی افزود: برای افراد زیر ۱۸ سال هنوز مجوزی برای تزریق دوز سوم از طرف وزارت بهداشت صادر نشده است و به محض نیاز حتما اطلاع رسانی در خصوص انجام خواهد شد.