به گزارش مشرق، یک مسئول نظامی در عراق گفت بغداد برنامههای خرید سلاح و تجهیزات از روسیه از جمله بالگردهای می ۳۵ و سلاح دفاعی و مهمات را در پی تحریمهای مالی و اقتصادی اعمال شده بر روسیه به دلیل جنگ اوکراین به تعویق انداخته است.
تسلیحات روسیه در زرادخانه ارتش عراق
العربی الجدید گزارش داد: تسلیحات روسی حدود ۳۰ درصد از زرادخانه ارتش عراق را تشکیل میدهد که اکثر آن از سلاحهای قدیمی قبل از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ هستند که مجددا تعمیر و بازسازی شدند.
در سال ۲۰۱۲ و در دولت نوری المالکی، نخست وزیر اسبق عراق قراردادهای متعددی با مسکو برای خرید خودروهای زرهی و سلاح های جنگی و بالگردهای هجومی منعقد شد.
عراق امروز در سطح گسترده ای از انواع مختلف و متعدد سلاح روسیه استفاده میکند که بارزترین آن بالگردهای می ۲۸ و می ۳۵ علاوه بر تانکهای مختلف روسیه همانند «تی ۷۲ » و «تی ۹۰ »،« تی ۵۵ » و تانک های متوسط «ام ۴۶ » و «هاوتزر ۱۲۲ میلی متری» است.
ارتش عراق از خودروهای زرهی «ام تی و بی تی » و سامانههای موشکی «پانتسیر اس ۱ » علاوه بر راکتهای گراد و کاتیوشا و خمپارههای چندبرد و موشکهای ضد زره کورنت علاوه بر سلاح متوسط و سبک نیز استفاده میکند.
بغداد برنامه های تسلیحاتی از روسیه را به تعویق انداخت
به گفته مسئول نظامی در وزارت دفاع عراق، این وزارتخانه در واقع برنامه قبلی خرید سلاح و تجهیزات و لوازم یدکی نظامی مختلف از روسیه علاوه بر بالگردهای از نوع می ۳۵ که کارایی آن در عملیات ویژه ضد داعش ثابت شده را به تعویق انداخته است.
وی اشاره کرد که این اقدام به دلیل تحریمهای غرب علیه روسیه و جزئیات سازوکار پرداخت مالی انجام شده و هیچگونه جوانب سیاسی دیگری ندارد.
این مسئول نظامی عراق تاکید کرد که در حال حاضر هیچ توافقنامهای منعقد شدهای در این خصوص با مسکو وجود ندارد و توضیح داد که برنامه عراق خرید سلاح و تجهیزات نظامی از روسیه بود که به دلیل تحریمها علیه مسکو به تعویق افتاد.
پیش از این نیز بانک مرکزی عراق در نامهای به دولت پیشنهاد داده بود دولت از هرگونه عقد قرارداد جدید با روسیه به دلیل تحریمهای آمریکا بر مسکو خودداری و تعاملات مالی با روسیه یا تعلیق کند.
عراق در سال ۲۰۱۲ نخستین قرارداد خود با مسکو را به ارزش بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برای خرید ۳۰ بالگرد هجومی می ۲۸ و ۴۲ سامانه موشکی زمین به هوای پیشرفته «پانتسیر اس ۱ » علاوه بر خودروهای زرهی و سلاح سنگین و سایر تجهیزات نظامی امضا کرد.
عراق بعدا نیز قراردادهای دیگری برای خرید بالگرد، توپ و سامانههای موشکی مختلف علاوه بر محمولههای مهمات که در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به اوج خود رسید، امضا کرد.
در همین راستا «هادی السلامی»، نماینده مجلس عراق گفت که مسکو پیشتر آمادگی خود را برای عقد قرارداد تسلیحاتی با بغداد اعلام کرده بود اما این امر با وجود تحریمهای آمریکا و اروپا که اخیرا بر روسیه اعمال شده و با توجه به امکان تحریم عراق و توقف برخی حمایت های بین المللی از آن، امکان پذیر نیست.
وی گفت اکنون در تعامل با این پرونده با توجه به تداوم جنگ روسیه علیه اوکراین احتیاط میشود.