کد خبر 1356772
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۲
هرگونه توافق احتمالی نباید مقطعی و کوتاه‌مدت باشد

عضو هیئت رئیسه مجلس با تاکید بر اینکه اگر توافقی صورت می‌گیرد نباید مقطعی و کوتاه‌مدت باشد بلکه باید به صورت بلند مدت تنظیم شود، گفت: به تیم مذاکره‌کننده امیدوار هستیم.

به گزارش مشرق، مجتبی یوسفی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در رابطه با پیشبرد مذاکرات وین و رابطه میان دولت و مجلس برای تصمیم‌گیری در این زمینه گفت: یکی از موضوعاتی که در بحث تعامل بین دولت و مجلس مطرح است این است که هر معاهده‌ای که بخواهد میان دولت جمهوری اسلامی ایران و کشورهای خارجی بسته شود ابتدا باید در مجلس شورای اسلامی مطرح و تصویب شود.

‎عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: تعامل خوبی بین دولت و مجلس بر قرار است، جلسات مختلفی همچون حضور آقای محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در مجلس شورای اسلامی تاکنون درباره پیشبرد مذاکرات برگزار شده و این جلسات ادامه خواهد داشت؛ البته ممکن است نمایندگان مجلس در بعضی موارد با دولت اختلاف نظر داشته باشند اما این اختلاف نظر از حریت و آزادگی مسئولان است.

‎یوسفی اضافه کرد: درست است که دولت و مجلس از یک جریان فکری و به هم نزدیک هستند، اما برای حل مشکلات اصلی مردم در تلاش هستند تضارب آرا داشته باشند چرا که تضارب آرا باعث رشد می‌شود و ما به عنوان نمایندگان مردم وظیفه داریم در جهت رشد تلاش کنیم.

‎وی تاکید کرد: بحث‌های تخصصی به صورت مداوم در حال بررسی و کارشناسی هستند؛ برخی نمایندگان دغدغه‌هایی در بحث مذاکرات دارند از جمله اینکه حتماً منافع ملی در نظر گرفته شود.

یوسفی اضافه کرد: همچنین مجلس تاکید دارد طبق فرموده مقام معظم رهبری، از خوش باوری و اعتمادی که در دولت قبل در جریان توافق برجام با طرف غربی انجام شد و شاهد بودیم که علی‌رغم این که ایران همه تعهدات خود را انجام داد اما طرف‌های غربی به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکردند درس گرفته و از این استفاده کنیم.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اگر توافقی صورت می‌گیرد نباید مقطعی و کوتاه‌مدت باشد بلکه باید به صورت بلند مدت تنظیم شود، بیان کرد: به تیم مذاکره‌کننده برای پیشبرد مسیر امیدوار هستیم که با تاکید بیشتری در حفظ منافع ملی این توافق را به سرانجام برساند. البته هنوز نکاتی وجود دارد که کماکان درباره آنها بحث و گفتگو ادامه دارد اما در تلاش هستیم و امیدواریم نهایتا آنچه به نفع کشورمان است رقم بخورد.

‎یوسفی گفت: بر اساس چیزی که تاکنون تجربه و مطرح شده، نوع برخورد ما در تعامل با غرب باید «قدم به قدم» باشد؛ یعنی اول آنها باید تعهدات خود را انجام دهند تا بعد ما به تعهدات خود عمل کنیم. این راه حل رفع همان اشکالی است که بر دولت قبل در دوره قبلی مذاکرات وارد بود.

وی ادامه داد: دولت قبل ‎عجولانه در یک بازه ۶ ماهه تعهدات ایران را عملی کرد این در حالی است که خود طرف غربی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کردند که اصلاً فکر نمی‌کردیم ایران در کوتاه‌مدت تعهدات خود را انجام دهد. یعنی آنها هم چنین انتظاری از ما نداشتند.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: زبان مشترک مجلس و دولت این است که در مذاکرات «قدم به قدم» و با تاکید بر حفظ منافع ملی پیش برویم. موضوعات علمی، گسترش فناوری و حفظ دانش هسته‌ای خط قرمز نظام، دولت و مجلس شورای اسلامی در پیشبرد مذاکرات وین است.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۰
    3 0
    واقعاً چرا باید با وعده‌های دروغ لغو تحریم‌هایی که به بهانه‌های مختلف بر علیه ما وضع شده و مطمئناً هرگز لغو نخواهد شد، صنعت هسته‌ای خود را هم، به دست خودمان محدود و تخریب، و جاسوسان آژانس صهیونیست‌ها را پشتیبانی کنیم و اقتصاد کشور را هم شرطی نماییم؟! توافق نکردن از توافق کردنی که در آن، منافع ملّت پامال بشود، عزّت ملّت از بین برود، ملّت ایران با این عظمت، تحقیر بشود، توافق نکردن بر یک چنین توافق کردنی شرف دارد. مطمئناً برجام چکی نیست که قابلیت نقد شدن داشته باشد، بلکه تجربه‌ی تلخی است که از اعتماد به غرب با صرف هزینه‌ی زیاد به‌دست آمده و تاکنون هم اشتباهات زیادی در مواجهه با آن در پیش گرفته شده است؛ اکنون تنها نفعی که می‌توان از این تجربه به‌دست آورد، برداشتن این یوغ از گردن صنعت هسته‌ای و اقتصاد کشور، با عدم توافق مجدد با شیطان بزرگ و مستکبران و زورگویان دنیا، و خروج قاطعانه و مقتدرانه از برجام در روز ملی فناوری هسته‌ای با توکل بر خدا، و خنثی‌سازی تحریم‌ها از طریق ایجاد حرکت تولیدی و تحرک اقتصادی داخلی، و توسعه‌ی صنعت هسته‌ای با حداکثر سرعت و به هر میزان لازم با اخراج کامل جاسوسان آژانس و جمع‌آوری تمام دوربین‌ها است؛ و این، خواست مؤکد ما از دولت و مجلس انقلابی است که ان‌شاءالله منتظر تحقق آن هستیم.
  • IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۰
    3 0
    مذاکره فرسایشی نباید بشود؛ نباید جوری باشد که طرف‌ها بخواهند همین طور مدام این مذاکره را کش بدهند که این برای کشور ضرر دارد. این جور نیست که آمریکا بخواهد مذاکره کند تا اینکه یک حرف حقی را قبول کند؛ نه، می‌خواهد مذاکره کند تا یک حرف باطلی را تحمیل کند. مطمئناً عدم توافق با شیطان بزرگ قلدر و سه نوچه‌ی اروپائیش بزرگترین موفقیت در مذاکرات است. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. تجربه‌ی برجام در دولت قبل به ما نشان داد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد، لذا ما به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم که به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. بهترین راه این است که بدون هیچ‌گونه توافقی، مذاکرات را تا بیستم فروردین روز ملی فناوری هسته‌ای تعلیق کنیم؛ چنانچه تا آن تاریخ تمام تحریم‌ها لغو شد و این امر راستی‌آزمایی گردید و تمام مطالباتمان هم وصول شد، به مذاکرات برگردیم و در غیر این‌ صورت در همان روز این شجره‌ی خبیثه‌ی برجام را که از روی زمین ناپاک و بی‌ثمر اعتماد به غرب برکنده شده و ثبات و قراری ندارد را برداریم و آن را بر سر آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان بکوبیم و با اقتدار از برجام خارج شویم. نباید گذاشت اقتصاد کشور بیش از این شرطی شود؛ کار عمده خنثی کردن تحریمها از طریق ایجاد حرکت تولید داخلی و تحرک اقتصادی داخلی است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس