سناریو پشت‌پرده نشست‌های اخیر منطقه‌ای/شکست سیرک آمریکایی در«نقب»

در روزهای گذشته آمریکا و رژیم صهیونیستی بواسطه‌ی برگزاری سه نشست با حضور برخی از سران کشورهای منطقه به دنبال تشکیل جبهه‌ای متحد علیه ایران بودند که این نمایش مضحک در همان ابتدا شکست خورد.

به گزارش مشرق، در روزهای اخیر که مذاکرات وین بواسطه‌ی لجاجت آمریکایی‌ها برای عدم انتفاع کشورمان از منافع توافق احتمالی در ایستگاه یکی مانده به پایانی متوقف شده است، آمریکا و صهیونیست‌ها از هر ابزاری برای رد یکی از مطالبات اصلی کشورمان یعنی خروج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست ادعایی گروه‌های تروریستی ایالات متحده استفاده می‌کنند.

در تازه‌ترین اقدامات از این جنس، روزهای گذشته خاورمیانه شاهد برگزاری سه اجلاس با حضور سران برخی از کشورهای منطقه بود که در مهم‌ترین آن‌ها وزرای امور خارجه چهار کشور عربی مصر، امارات، بحرین و مغرب روز یکشنبه در اجلاسی که با حضور «یائیر لاپید» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی و «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در منطقه اشغالی نقب برگزار شد، شرکت کردند.

نگرانی صهیونیست‌ها از رفع تحریم‌های سپاه

در همان ابتدای برگزاری این نشست، «نفتالی بنت» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کنفرانس خبری مشترک با وزیر امور خارجه‌ آمریکا بر نگرانی صهیونیست‌ها نسبت به رفع تحریم‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاکید کرد و گفت: آمریکا صدای اسرائیل و بقیه‌ی کشورهای منطقه در این خصوص را بشنود. در واقع وی کل هدف برگزاری این نشست را در چند کلام خلاصه تشریح کرد!

البته منظور بنت از «بقیه‌ی کشورهای منطقه» صرفا همان دو یا سه کشور متخاصم با جمهوری اسلامی ایران بود، زیرا عمده کشورهای منطقه در بزنگاه‌های بحرانی به خوبی همیاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای نجات خود را دیده‌اند و مواضع روشنی در قبال این موضوع دارند.

قطر: سپاه بخشی از ساختار دفاعی ایران است

برای مثال در روزهای گذشته «محمد بن عبدالرحمان آل‌ثانی» وزیر امور خارجه قطر در گفتگو با شبکه‌ی آمریکایی «سی‌ان‌ان»، گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بخشی از دولت ایران و یا بخشی از ساختار نظامی رسمی این کشور است و ما باید به این ساختار احترام بگذاریم.

البته از همان جمع اندک حاضر در این نشست، «سامح شکری» وزیر امور خارجه مصر که در این نشست حضور داشت، در جریان یک کنفرانس خبری در واکنش به تشکیل اتحادی عربی-اسرائیلی در برابر قدرت ایران در منطقه تاکید کرد: مشارکت مصر در نشست «نقب» هدف تشکیل هیچ اتحادی علیه هیچ کشوری را دنبال نمی‌کند.

دو کشور کوچک امارات و بحرین نیز به خوبی می‌دانند حضور نیروهای فرامنطقه و لانه‌سازی برای صهیونیست‌ها در سرزمین‌های خود، نه تنها به هیچ موجه تامین کننده امنیت برای آن‌ها نخواهد بود، بلکه دارای عواقب سختی نیز خواهد بود.

امیرعبداللهیان: عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها، فاکتور منفی و عامل تهدید امنیت منطقه است

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان نیز اخیرا در گفتگویی نسبت به هرگونه عادی‌سازی روابط کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی هشدار داد و گفت: در عرصه سیاسی ضمن این‌که توسعه همکاری با کشورهای همسایه و منطقه را به عنوان اولویت در سیاست همسایگی دولت جدید با حُسن نیت و جدیت دنبال می‌کنیم، اما همواره نسبت به وجود نوعی از عادی سازی روابط اندک کشورهای همسایه با رژیم صهیونیستی هم هشدار می‌دهیم و در هر تنظیم رابطه دوجانبه‌ای این موضوع را به عنوان یک فاکتور منفی که امنیت منطقه را تهدید می‌کند و برخی از حاکمان کشورهای منطقه به این موضوع توجه عمیق و جدی ندارند، مورد تأکید قرار می‌دهیم.

سرانجام این نشست که با مخالفت آشکار جریان‌های سیاسی در منطقه روبه‌رو بود، دوشنبه بدون حصول بیانیه‌ی مشترک پایان یافت که این موضوع بیانگر شکست این نمایش مضحک آمریکایی‌ _ صهیونیستی در القای وجود اتحاد در بین چند کشور محدودِ سازشکار، رژیم صهیونیستی است.

در واکنش به برگزاری این نشست، سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت: هرگونه اقدام در عادی سازی و برقراری روابط با صهیونیست‌های تروریست و اشغالگران قدس، خنجری بر پشت ملت مظلوم فلسطین و هدیه‌ای به رژیم‌کودک کش اسرائیل در تداوم کشتار مردم و اشغال سرزمین بوده و تجربه تاریخی نشان داده که روند سازش و تسلیم نتیجه ای جز شکست و خواری حامیان آن به دنبال نداشته و سرزمین فلسطن جز با مقاومت ملت فلسطین و حمایت و پشتیبانی ملت ها و دولت های اسلامی، آزاد نخواهد شد.

وی همچنین ضمن هشدار نسبت به فتنه انگیزی و شرارت صهیونیست‌ها در منطقه بر آمادگی ایران برای همکاری و گسترش روابط دوجانبه با کشورهای منطقه و مقابله با توطئه صهیونیستی- آمریکایی در ایجاد اختلاف و گسترش بی ثباتی در منطقه غرب آسیا تاکید کرد.

زارعان: ائتلاف‌های منطقه‌ای علیه ایران به علت اختلاف نظر اعضا محکوم به شکست هستند

در همین راستا نیز «احمد زارعان» کارشناس مسائل سیاسی ضمن بی‌نتیجه توصیف کردن این نشست به سابقه‌ی مشابه چنین ائتلاف‌هایی اشاره کرد و گفت: شکل‌گیری ائتلاف‌های منطقه‌ای ضد جمهوری اسلامی ایران مسبوق به سابقه است. هدف از تاسیس شورای همکاری خلیج فارس در سال ۱۹۸۱، ایجاد یک ائتلاف منطقه‌ای ضد ایران بود و این سازمان منطقه‌ای با انگیزه مقابله با نفوذ انقلاب اسلامی در منطقه ایجاد شد.

وی افزود: اما نکته درس آموز، این که این قبیل ائتلاف‌ها به دلیل اختلاف نظر بین اعضای‌شان در مورد نحوه مواجهه با ایران و نحوه مواجهه با مسائل و موضوعات مهم منطقه‌ای عملا ناکارآمد هستند. همان گونه که درک سه کشور کویت، عمان و قطر از تهدید با سه کشور عربستان، امارات و بحرین متفاوت بوده است و به همین دلیل، شورای همکاری خلیج فارس در عمل از توان تاثیرگذاری بر روندهای منطقه برخوردار نبود.

این کارشناس مسائل منطقه‌ای تصریح کرد: ائتلاف رژیم صهیونیستی با امارات و بحرین و مصر و مراکش در مقایسه با ائتلافِ کشورهای حاشیه خلیج فارس با چالش‌های بسیار جدی‌تری مواجه است.

زارعان گفت: وجه مشترک کشورهای شرکت کننده در این نشست این بود که همه‌ی آنها وارد روند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی شده‌اند و این که هر چهار کشور طرف مذاکره با آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در این نشست در زمره کشورهای عربی قرار دارند که روابط خوبی با جمهوری اسلامی ایران ندارند و با وجود همه این اشتراکات، این نشست بدون بیانیه پایانی به پایان رسید و صهیونیست‌ها نتوانستند بر یک نکته اساسی به عنوان دستاورد نشست، مانور بدهند.

تقریبا در یک بازه‌ی زمانی همزمان، دو نشست دیگر، یکی در «عقبه» اردن و «شرم‌الشیخ» مصر برگزار شد که به نظر می‌رسد ردپای تحریک از سوی آمریکا برای برگزاری این نشست‌ها وجود دارد.

نشست عقبه در سایه‌ی بحران سیاسی در عراق

در نشستی که در «عقبه» برگزار شد، «محمد بن زاید آل نهیان»، ولیعهد ابوظبی، «عبدالفتاح السیسی»، رئیس‌جمهوری مصر، و «مصطفی الکاظمی»، نخست‌وزیر عراق و همچنین «ترکی بن محمد بن فهد بن عبدالعزیز» عضو شورای وزیران عربستان سعودی میهمان عبدالله دوم، پادشاه اردن بودند.

یکی از اهدف برگزاری این نشست، سوءاستفاده از اوضاع نابسامان سیاسی در داخل عراق برای سوق دادن این کشور به تقویت رابطه با کشورهای سازشکار بود.

نشستی که لو رفت!

نشست دیگری نیز سه‌شنبه (۲ فروردین) در شرم‌الشیخ مصر با حضور «نفتالی بنت»، «محمد بن زاید» و «عبدالفتاح السیسی»، رئیس جمهور مصر برگزار شد که بر اساس بیانیه دفتر ریاست جمهوری مصر، سران رژیم صهیونیستی، امارات و مصر درباره آخرین تحولات در پاره‌ای از مسائل منطقه‌ای و بین المللی نیز به بحث و تبادل آراء پرداختند.

در پایان این گزارش می‌توان نتیجه گرفت که علی‌رغم ثبت تصاویر یادگاری برخی از سران منطقه، پروژه‌ی آمریکا برای شکل گیری یک اهرم فشار جهت فشار به کشورمان و در نهایت عقب‌نشینی ایران از خطوط قرمز خود در مذاکرات وین، شکست خورد و وجود اختلافات عمیق در بین این کشورها و همچنین عدم برخورداری از قدرت لازم، نتوانست آن‌ها را به سمت یک گفتمان حداقلی و نمایشی در برابر جمهوری اسلامی ایران و البته به نفع آمریکا و رژیم صهیونیستی سوق دهد.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • مهدی US ۱۴:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۰
    0 0
    اگه گنبد آهنین و سامانه پدافندی به این اشقیا بدهد یعنی ناتوی عبری و عربی تشکیل شده و قصد حمله دارند!
    • CA ۱۰:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۱
      1 0
      مساله ای نیست چون هر کدام از اینها با این کار خودشون رو تبدیل به هدف مشروع میکنند. درسته که رژیم غاصب رو به مرزهای ما نزدیک میکنند روی دیگر سکه آنست که ما رو هم به رژیم اشغالگر نزدیک تر میکنند و کار رو راحت تر.
  • CA ۱۰:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۱
    1 0
    مساله ای نیست چون هر کدام از اینها با این کار خودشون رو تبدیل به هدف مشروع میکنند. درسته که رژیم غاصب رو به مرزهای ما نزدیک میکنند روی دیگر سکه آنست که ما رو هم به رژیم اشغالگر نزدیک تر میکنند و کار رو راحت تر. جالب تر کاظمی هست که هر چه میگذره گستاخ تر شده و کاملا داره رو بازی میکنه. البته برای خودش هم بهتره از نفاق و دورویی بهتره. مثل یک مرد قشنگ برو پیش نفتالین و دستور کارت رو منتشر کن.
  • علیرضا IR ۲۲:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۱
    0 0
    کشورک مغرب باید حواسش جمع باشه اگه زیاد واسه ایران بزرگ پررو بازی دربیاره یه شبه تصرفش میکنیم تابفهمه دنیا دست کیه هیچ کسی هم نمیتونه نجاتش بده خوبه سپاه یه اخطار جدی به این مغرب بده خیلی روش زیاد شده

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس