سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
تحریم انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است
علی صوفی، فعال اصلاح طلب و از تحریم کنندگان انتخابات ۱۴۰۰ اخیراً در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا در اظهاراتی طعنه آمیز پیرامون انتخابات ۱۴۰۲ گفته است:
"حاکمیت باید نشان دهد که مشارکتجو است و از یکدست کردن قدرت استقبال نمیکند"!
او همچنین تصریح میکند: اگر حاکمیت میخواهد تفاهم ملی به وجود بیاورد و مردم را دلگرم کند، باید ببیند زمینه میل مردم در چیست. باید مشارکت حداکثری که مورد تاکید رهبری در همه دورهها است، شکل بگیرد. نه اینکه در این دور سخنگوی شورای نگهبان بگوید اگر مشارکت حداکثری هم نباشد ما آن انتخابات را قبول داریم. [۱]
*مشخص است که اگر در یک کشور، حاکمیتی وجود داشته باشد که مشارکت جو نباشد؛ اساسا انتخاباتی برگزار نخواهد شد و یا ممکن است حاکمیت با استفاده از ابزار زور و تهدید کاری کند که همه خواص مجبور به سوت و کف برای تمام سیاست های حاکمیت آن کشور شوند.
رخدادی که در ایران اسلامی و به یمن وجود تفکر عقلانی و شیعی ولایت فقیه رخ نداده و نخواهد داد.
ناجوانمردانگی مستتر در اظهارات صوفی آنجاست که او حاضر نیست به مردم بگوید که این اصلاح طلبان بودند که دست به تحریم انتخابات زدند و کسانی از مردم را از مشارکت انتخاباتی منصرف ساختند.
این صوفی بود که حتی رفتار مشارکت جویانه حزب کارگزاران در انتخابات ۱۴۰۰ را با عکس العملی شداد و غلاظ پاسخ داد و از این گفت که در صورت حضور کارگزاران در انتخابات، آنها را از جبهه اصلاحات اخراج می کنیم! [۲]
پس بدیهیست که این چپ های ستادی هستند که باید مجددا به جمهور برگردند و در پیشگاه مردم و نظام از رفتار شریرانه خود در انتخابات ۱۴۰۰ توبه علنی کنند.
در اشاره به اظهارات صوفی پیرامون اینکه چرا سخنگوی وقت شورای نگهبان گفته است "اگر مشارکت حداکثری هم نباشد ما انتخابات را قبول داریم" نیز گفتنیست که سخنگوی شورای نگهبان یک نکته حقوقی و البته درست را مطرح کرده است. نکته ای که بر مبانی قانونی ابتنا دارد و از این می گوید که مشارکت حداکثری اگرچه قابل افتخار است اما مبنای صحت انتخابات رعایت قانون است نه میزان مشارکت.
اینکه اصلاح طلبان قصد دارند این نکته بدیهی را انکار کنند به این دلیل است که از رفتار خود در انتخابات ۱۴۰۰ طرفی نبستند و انتخابات در صحت قانونی برگزار شد.
پیش از این فیض ا... عرب سرخی و سعید حجاریان نیز در اظهاراتی گفته اند که اصلاح طلبان انتخابات ۱۴۰۲ را تحریم خواهند کرد! [۳]
***
پیشرفتها، مشکلات و آنچه تاجزاده باید انکار کند!
مصطفی تاجزاده، از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ به تازگی در یک توییت نوشته است:
حسین شریعتمداری نماینده ولی فقیه در کیهان: "در ۴۰ سال اخیر، ره چند صد ساله را پیموده ایم". بسیار عالی! فقط یک پرسش: چرا نامزدهای ریاست جمهوری را به اتهام بانی وضع موجود بودن رد صلاحیت کردید؟
*از شوربختی های نظام جمهوری اسلامی وجود برخی خواص منعزل از عقل و بی مطالعه است که تقلا می کنند با ایستادن در مقابل واقعیت، آنرا کتمان کنند.
البته که نظام جمهوری اسلامی ایران در طول ۴۰ سال اخیر ره چند صد ساله را پیموده است. و شاخص هایی مثل امنیت، مالیات کم، سوخت ارزان، افزایش شهر نشینی و... جملگی سند اثبات این حقیقت هستند.
در عین حال در تمام حاکمیت های گذشته و اکنون جهان، همواره در کنار پیشرفت ها مشکلاتی هم وجود دارد که یک حاکمیت پیشرفته در مسیر حل آنها قرار می گیرد.
در واقع حاکمیت بدون مشکل و گرانی و فساد حتی در حکومت امام معصوم نیز وجود ندارد.
جالب است که مردم باید بدانند آقای تاجزاده و دوستان ایشان مدتی است در مقابل حقیقت غیر قابل انکار هژمون شدن ایران هم قرار گرفته اند و رویکرد کتمانگر آنها وارد چالش های تازهتری شده است!
چه اینکه ایران امروز نه تنها اقتصاد خود بلکه اقتصاد متحدان خود را نیز در کنار امنیت و حکومت آنها تضمین می کند و این خصلت جز در حالت هژمون شدن یک کشور و یک حاکمیت ممکن نیست. (اشاره به رخدادهایی مثل ارسال سوخت به ونزوئلا و لبنان و حفظ حاکمیت در سوریه و عراق)
توطئه سیاه نمایی آنجا آشکارتر می شود که مردم عزیز ایران در جریان باشند امثال تاجزاده چه در زمان دلار ۱۰ هزار تومانی و چه در زمان دلار ۲۵ هزار تومانی اصرار دارند که گرسنه هستند! [۴]
قبل از شریعتمداری، محمدرضا باهنر نیز در سخنانی پیرامون دستاوردهای انقلاب اسلامی گفته بود:
"اگر بخواهیم نگاهی به کارنامه جمهوری اسلامی از زاویه دفاع مقدس، سازندگی، توسعه و رفاه بیندازیم قطعاً طومار بلندبالا و افتخارآمیزی خواهد بود، در حالی که ما روز اول با هیچ شروع کردیم. روز اولی که امام نهضت را شروع کردند امام را به عنوان تبعیدی به خارج از کشور فرستادند و بعد هم که امام برگشت چیزی نداشت جز یک جفت نعلین و یک عبا به اضافه یک دنیا اتکا به خدای متعال. وقتی به روزهای اول انقلاب نگاه میکنید میبینید ما نه آموزش داشتیم، نه حکمرانی بلد بودیم، نه شیوه جنگ و نه سازندگی. یک نهال نوپا بودیم و تازه این نهال را هم اجازه نمیدادند که پابرجا بماند. همه هجمهها در این همه سال علیه ما صورت گرفت، اما ما به شکل افتخارآمیزی از درون این هجمهها بیرون آمدیم. " +
***
فغان دادستان کل کشور از مافیای صنعت خودروسازی
حجت الاسلام منتظری، دادستان کل کشور طی سخنانی که ایسنا آنها را منتشر کرد با بیان اینکه در صنعت خودروسازی کشور دست های پشت پرده ای وجود دارد که مانع ارتقاء وضعیت خودروسازی کشور میشود، گفت: ان شاءالله در سال جدید قطعه سازان و خودروسازان کشور بتوانند به درستی به وظایف خود عمل کنند و در جهت استانداردسازی و بهبود کیفیت خودروهای تولیدی گامهای موثری بردارند.
او افزوده است: متاسفانه در گذشته شاهد کم کاری هایی در این زمینه بوده ایم که ان شاءالله با قول هایی که دولت محترم در این خصوص داده است شاهد افزایش کیفیت خودروها باشیم. [۵]
*این اظهارات به لحاظ سطح بندی از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند و باید منتظر واکنش مسئولان امنیتی و قضایی در قبال دست های پشت پرده اشاره شده باشیم.
دست های پشت پرده ای که خودروهای گران و کم کیفیت را روانه بازار کرده اند، به هیچکس پاسخگو نیستند و مافیای آنها در حدی قرار دارد که دادستان کل کشور نیز درباره آنها با ایما و اشاره صحبت می کند.
طبیعتا مردم و محافل انقلابی کشور منتظر اخبار جدیدی در بحث پیگیری های این قضیه هستند.
***
1_https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1207581
2_mshrgh.ir/1231525
3_mshrgh.ir/1357607
4_mshrgh.ir/1130569
5_https://www.isna.ir/news/1401011406033/