مجلس نمایه

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بیانیه‌ای تاکید کردند: در مذاکرات جدید آمریکا باید تضمین قانونی دهد که از برجام خارج نمی‌شود و آن را در نهادهای تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر آن کشور مصوب کند.

به گزارش مشرق، سید محسن دهنوی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ظهر امروز (یکشنبه ۲۱ فروردین ماه) در صحن علنی مجلس بیانیه‌ای در خصوص مذاکرات برجام که ۲۵۰ نفر از نمایندگان آن را تصویب کرده بودند را قرائت کرد.

متن این بیانیه به شرح زیر است:

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

حضرت حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر رئیسی، ریاست محترم جمهوری‌اسلامی‌ایران؛ سلام علیکم

احتراماً، ضمن تبریک حلول سال جدید و آرزوی قبولی طاعات در ماه مبارک رمضان

ضمن تشکر از تلاش‌های جنابعالی و هیئت مذاکره کننده برای رفع مشکلات مربوط به توافق هسته‌ای که از جانب برخی کشورها به ویژه آمریکا اعمال شده است؛ به عنوان نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و بر اساس تکالیف و وظایف قانونی و نظارتی و در چارچوب اصل عزت؛ حکمت و مصلحت و نظر به تجارب سال‌های گذشته؛ موارد زیر را متذکر می‌شویم:

ضروری است در مذاکرات جاری و آتی به شکلی رفتار شود که با رعایت موارد زیر؛ حداکثر منافع ملی کشور تامین گردد:

۱- تجربه مذاکرات قبلی نشان می‌دهد که عدم تمایل آمریکا و طرف‌های مذاکره‌کننده برای ارائه تضمین‌های لازم؛ عملاً نه تنها منافع ملی کشور را تامین نکرد بلکه به دلیل خروج آمریکا از برجام موجب آسیب به منافع ملی و شکست توافق گردید؛ لذا در مذاکرات جدید لازم است آمریکا تضمین قانونی دهد که از برجام خارج نمی‌شود و به شکل کاملاً قانونی موضوع در نهادهای تصمیم ساز و تصمیم گیر آن کشور مانند کنگره نیز مصوب گردد که در آینده مانعی برای اجرای آن ایجاد نکنند.

۲- یکی از شرایط اصلی مذاکره؛ فقدان تهدید بعد از توافق است و وجود مکانیسم ماشه عملاً به معنای حفظ تهدید و شکست مذاکره است لذا لازم است تضمین‌های لازم به شکلی اخذ شود که در صورت ورود آمریکا به برجام، مکانیسم ماشه به بهانه‌های مختلف اعمال نخواهد شد.

۳- متاسفانه حتی در حین مذاکرات، امریکا تحریم‌های جدید را علیه اشخاص؛ نهادها و دستگاه‌های کشور تصویب می‌کند که بیانگر نیت تخریبی درمسیر مذاکرات است؛ لذا مشخصاً در مذاکرات، تصویب و اعمال تحریم‌های جدید ممنوع گردد و قید گردد که تحریم‌های برداشته شده مجدداً وضع نخواهد شد، روشن است بدون این تضامین، مشکل تحریم به‌حال خود باقی بوده و در نتیجه، موجب خسارت به منافع سیاسی، اقتصادی و اعتبار ملی کشور است.

۴- جمهوری اسلامی ایران حق دارد درچارچوب سهمیه تعیین شده توسط اوپک قبل از اعمال تحریم‌ها و با توجه به وضعیت و جایگاه جمهوری اسلامی ایران به هر کشوری و به هرمیزانی که مورد توافق طرفین قرار می‌گیرد نفت صادر کند و از طریق سیستم بانکی مبالغ مربوطه را دریافت نماید.

۵- انتقال منابع مالی جمهوری اسلامی ایران از جمله منابع حاصل از فروش نفت و منابع بلوکه شده و مسدود شده از همه کشورها، حق جمهوری اسلامی است و کشورهای طرف مذاکره باید موانع موجود در این مسیر را رفع نمایند و در این راستا هرگونه مانع در تبدیل ارزها (Conversion) و همچنین ممانعت در جذب سرمایه‌گذاری در جمهوری اسلامی ایران ممنوع است و مورد پذیرش ملت ایران نیست و حق راستی آزمایی در اختیار دولت ایران است.

مقام معظم رهبری در مورخ ۱۹/‌۱۱/‌۱۳۹۹‬ نیز سیاست نظام در مورد لغو تحریم‌ها و مساله مهم راستی‌آزمایی را چنین اعلام داشته‌اند:

«ایران از اول به تمام تعهدات برجامی خودش عمل کرد، جمهوری‌اسلامی به تمام تعهدات برجامی عمل کرد، آن‌ها نقض کردند. ما حق داریم برای ادامه برجام شرط بگذاریم و این شرط را هم گذاشتیم و گفتیم و هیچکس هم از آن عدول نخواهد کرد و آن این است که اگر می‌خواهند ایران به تعهدات برجامی که چند تعهد آن را لغو کرده برگردد، باید آمریکا تحریم‌ها را لغو بکند، آن هم نه به زبان و روی کاغذ که بگوید لغو کردیم، نه! بایستی در عمل تحریم‌ها را لغو کنند و ما راستی‌آزمایی کنیم و احساس کنیم که درست تحریم‌ها لغو شده، آن وقت ما هم به این تعهدات برجامی بر می‌گردیم، این سیاست قطعی جمهوری‌اسلامی است و مورد اتفاق مسئولان کشور هم هست و از این سیاست برنخواهیم گشت.»

همچنین در مواد ۶ و ۷ قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» نیز شرط انجام تعهدات برجامی از سوی ایران، برقراری کامل روابط بانکی، رفع کامل موانع صادرات، فروش کامل نفت و فرآورده‌های نفتی ایران، برگشت کامل و سریع ارز منابع حاصل از فروش و ارائه گزارش این اقدامات به مجلس و تایید نمایندگان می‌باشد.

بر این اساس بدون شک وعده‌های شفاهی و از جمله سخنان رئیس‌جمهور آمریکا، نمی‌تواند تضمین شمرده شود، آمریکا و سایر کشورهای غربی، حق خروج از برجام، اعمال مکانیسم ماشه و وضع تحریم جدید یا وضع مجدد تحریم‌های رفع‌شده را نخواهند داشت، قبل از لغو تحریم‌های نفتی، بانکی و راستی‌آزمایی آن‌ها به صورت کامل از سوی ملت ایران و تایید مجلس، هیچ اقدام کاهشی در زمینه هسته‌ای، از سوی دولت جمهوری‌اسلامی نباید انجام شود.

نمایندگان مجلس شورای‌اسلامی، ضمن حمایت از دولت انقلابی، با دقت مذاکرات را زیر نظر دارند و بدون شک دولت و مجلس در حفظ منافع ملی اتفاق نظر دارند و از خطوط قرمز تعیین‌شده و نیز قانون مجلس، صیانت کرده و مجلس از هرگونه توافقی که با رعایت قانون مجلس و خطوط قرمز ترسیم‌شده نظام، منافع ملت ایران را تضمین کند حمایت خواهد کرد.

توفیق حضرتعالی و کارگزاران نظام را در خدمت به این مردم عزیز خواستاریم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۵:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
    0 11
    آمریکا و سایر شرکای در برجام درست تر است ، موضوع ماشه
    • IR ۱۸:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
      0 14
      برجام یک مصیبت عظمی بود. نه میشد آن را ادامه داد و نه می شود از آن بیرون آمد چون در هر دو صورت متضرر می شویم. اگر ترامپ یک کار خوب کرده باشد آن هم همین خروج از برجام بوده است . هر چند رو ح ا نی بموقع عکس العمل نشان نداد و به ضرر روی ضرر ادامه داد. ولی الآن بهترین کار برای خلاصی از برجام ادامه مذاکره با رعایت شدید خطوط قرمز ایران حتی سرسختانه تر از آن برای جلوگیری ازسواستفاده غربیها است در عین حال کار اصلی عبارت است است از خنثی سازی تحریمها که سلاح تحریم را اولا بی خاصیت ثانیا یخ جلوی آفتاب خواهد کرد.و مهمتر اینکه ما هم از برجام بیرون نیامده ایم و هم عملا برجام دیگر نمی تواند دست برنامه هسته ای را بسته نگه دارد و ضمنا ما در منظر افکار عمومی مقصر نخواهیم بود. دولت باید سرسختانه در مذاکره حاضر باشد ولی کار اصلی همان خنثی سازی تحریمهاست که باید با جدیت دنبال شود همینطور رسیدگی به کسانی که شرایط معیشتی مناسبی ندارند این شرایط با جدیت دنبال شود بعد از مدتی نه طولانی شرایط خوب خواهد شد الحمد لله شرایط هم بگونه شده است که با بالا رفتن قیمت نفت شرایط هم از لحاظ فروش هم از نظر قیمت به نفع ما در جریان است.خدا رو شکر
  • IR ۱۶:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
    2 6
    واقعاً چرا باید با وعده‌های دروغ لغو تحریم‌هایی که به بهانه‌های مختلف بر علیه ما وضع شده و مطمئناً هرگز لغو نخواهد شد، صنعت هسته‌ای خود را هم، به دست خودمان محدود و تخریب، و جاسوسان آژانس صهیونیست‌ها را پشتیبانی کنیم و اقتصاد کشور را هم شرطی نماییم؟! توافق نکردن از توافق کردنی که در آن، منافع ملّت پامال بشود، عزّت ملّت از بین برود، ملّت ایران با این عظمت، تحقیر بشود، توافق نکردن بر یک چنین توافق کردنی شرف دارد. مطمئناً برجام چکی نیست که قابلیت نقد شدن داشته باشد، بلکه تجربه‌ی تلخی است که از اعتماد به غرب با صرف هزینه‌ی زیاد به‌دست آمده و تاکنون هم اشتباهات زیادی در مواجهه با آن در پیش گرفته شده است؛ اکنون تنها نفعی که می‌توان از این تجربه به‌دست آورد، برداشتن این یوغ از گردن صنعت هسته‌ای و اقتصاد کشور، با عدم توافق مجدد با شیطان بزرگ و مستکبران و زورگویان دنیا، و خروج قاطعانه و مقتدرانه از برجام با توکل بر خدا، و خنثی‌سازی تحریم‌ها از طریق ایجاد حرکت تولیدی و تحرک اقتصادی داخلی، و توسعه‌ی صنعت هسته‌ای با حداکثر سرعت و به هر میزان لازم با اخراج کامل جاسوسان آژانس و جمع‌آوری تمام دوربین‌ها است؛ و این، خواست مؤکد ما از دولت و مجلس انقلابی است که ان‌شاءالله منتظر تحقق آن هستیم.
  • IR ۱۶:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
    1 5
    مذاکره فرسایشی نباید بشود؛ نباید جوری باشد که طرف‌ها بخواهند همین طور مدام این مذاکره را کش بدهند که این برای کشور ضرر دارد. این جور نیست که آمریکا بخواهد مذاکره کند تا اینکه یک حرف حقی را قبول کند؛ نه، می‌خواهد مذاکره کند تا یک حرف باطلی را تحمیل کند. مطمئناً عدم توافق با شیطان بزرگ قلدر و سه نوچه‌ی اروپائیش بزرگترین موفقیت در مذاکرات است. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. تجربه‌ی برجام در دولت قبل به ما نشان داد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد، لذا ما به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم که به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. بهترین راه این است که بدون هیچ‌گونه توافقی، این شجره‌ی خبیثه‌ی برجام را که از روی زمین ناپاک و بی‌ثمر اعتماد به غرب برکنده شده و ثبات و قراری ندارد را برداریم و آن را بر سر آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان بکوبیم و با اقتدار از برجام خارج شویم. نباید گذاشت اقتصاد کشور بیش از این شرطی شود؛ کار عمده خنثی کردن تحریمها از طریق ایجاد حرکت تولید داخلی و تحرک اقتصادی داخلی است.
  • علیرضا IR ۱۷:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
    2 4
    آمریکا و تضمین و تعهد خنده دارترین جوک دنیا
    • IR ۲۳:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
      0 10
      پس چرا درایران هرچی قرار بین المللی طی ۱۰۰سال اخیر بوده را مجلس تائید وتضمین داده!؟مجلس امریکا هم باید تضمین بده
  • مسعود دیپلمات IR ۲۲:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
    0 5
    ای ول! ساده لوحی تا این حد؟!
  • IR ۲۳:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
    1 14
    آفرین اینطوری بین آمریکائیها برای تصمیم گیزی اختلاف میافته
  • IR ۰۳:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۲
    0 0
    موردشش هم اضافه شود=افول استكباروقدرت مثبت وسازنده جهانی ايران هم زيادترشده است.
  • ج د ا IR ۰۷:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۲
    1 0
    این یند را نیز به موارد فوق اضافه کنید : ممنوعیت خروج مواد هسته ای غنی شده از جمله 20 درصد و 60 درصد از کشور جمهوری اسلامی ایران به هر کشوری به هر میزان تا روز توافق احتمالی ، و عدم بازگشت غنی سازی بیست درصد.یعنی اینکه حق غنی سازی بیست درصدی را هم بایستی جزو شروط ایران بپذیرند و اینکه هیچ موادی از این به بعد از کشور خارج نشود /
  • ج د ا IR ۱۱:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۲
    0 0
    هر چقدر اورانیوم که تا روز توافق غنی سازی کردیم را نباید از کشور خارج کنند.هیچ دلیل نداره که اورانیو مرا غنی سازی کنیم و بعد از کشور خارج کنند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس