به گزارش مشرق، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین امروز (سهشنبه) در یک سخنرانی ویدئویی به پارلمان «لیتوانی» از اتحادیه اروپا خواست تا برای کشورهای این اتحادیه به منظور قطع واردات نفت و گاز روسیه ضربالاجل تعیین کنند.
بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «ریانووستی»، زلنسکی تصریح کرد که «یک تصمیم کاملاً مقتدرانه» درباره تحریم روسیه باید همین حالا و بدون منتظر ماندن برای تصویب بستههای تنبیهی جدید، به تصویب برسد.
بیشتر بخوانید:
درخواست زلنسکی از سئول: نیازمند جنگده و تانک هستیم
زلنسکی در این خصوص گفت: «اتحادیه اروپا میتواند این کار را بکند و باید با تمامی ابزارآلات از جمله نفت، تحریم تمامی بانکهای روسی و نه صرفاً چند بانک محدود اقدام به چنین کاری کند. ضربالاجلهای خاصی باید برای تمامی کشورهای اتحادیه اروپا برای امتناع واقعی یا حداقل محدودیت چشمگیر در مصر گاز و نفت روسیه تعیین کند».
رئیسجمهور اوکراین در ادامه افزود که برخی کشورهای اتحادیه اروپا هنوز نمی توانند تصمیمگیری کنند که حداقل خرید منابع انرژی روسیه را محدود کنند و توضیح داد: «صدها شرکت و بانک اروپایی هنوز حاضر به رد همکاری با بازار روسیه نشدهاند و در عین حال در واکنش به درخواستها برای توقف تأمین مالی فدراسیون روسیه، آشکارا بیاحترامی میکنند».
بیشتر بخوانید:
زلنسکی: احتمال حمله دوباره روسیه به کییف وجود دارد
روسیه در تاریخ ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ماه) به درخواست کمک جمهوریهای دونباس برای دفاع در مقابل حملات اوکراین، عملیات نظامی ویژهای را در اوکراین آغاز کرد و ««ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه هدف از عملیات کشورش در اوکراین را «حفاظت از مردمی خواند که برای مدت هشت سال در معرض قلدوری و نسلکشی رژیم کییف قرار داشتند».
وی همچنین گفت که عملیات نظامی روسیه در اوکراین برای «خلع سلاح و نازیزدایی اوکراین و محاکمه تمامی جنایتکارانی است که مسئل جرایم خونین علیه غیرنظامیان دونباس هستند».
بنا بر گزارش وزارت دفاع روسیه، نیروهای مسلح تنها زیرساختهای نظامی و نظامیان اوکراینی را هدف قرار دادهاند و به هیچ عنوان به غیرنظامیان حمله نمیکنند.
این خبر در حالی منتشر شده و زلنسکی در شرایطی خواستار قطع واردات نفت و گاز روسیه شده است که چندی پیش، یک لابی بزرگ بانکی در آلمان هشدار داد در صورت قطع واردات نفت و گاز از روسیه این کشور درگیر یک رکود اقتصادی سنگین خواهد شد.
آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا برای تامین انرژی مورد نیاز خود به شدت به روسیه وابسته است و بانکهای این کشور نسبت به احتمال وقوع هر گونه اختلال در صادرات حاملهای انرژی از روسیه به این کشور ابراز نگرانی کردهاند