به گزارش مشرق، شبکه خبری سی ان ان آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در تقلا برای سرپوش گذاشتن بر پیامدهای حقوقی و سیاسی اتهامات و ادعاهای بایدن گزارش داد رئیس جمهوری آمریکا روز گذشته در آیووا گفت که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه درحال ارتکاب به نسل کشی در اوکراین است اما ادامه داد که "محققان و حقوق دانان" باید در خصوص استفاده از این عبارت به صورت بین المللی تصمیم گیری کنند.
سی ان ان به نقل از مقامات آمریکایی که نام آنها را اعلام نکرد، گزارش داد واشنگتن به صورت رسمی چنین بیانیه ای صادر نکرده است.
بر اساس این گزارش، آمریکا تاکنون در هشت مورد به صورت رسمی نسل کشی اعلام کرده است که جدیدترین مورد آن نسل کشی مسلمانان روهینگیا توسط ارتش کشور میانمار است.
در صورت اعلام رسمی نسل کشی، کشورهایی که عضو کنوانسیون نسل کشی سازمان ملل هستند به صورت قانونی موظف می شوند در توقف نسل کشی دخالت کنند.
با این حال این اظهارات بایدن نارضایتی متحدان این کشور را به دنبال داشته است.
امانوئل مکرون رییس جمهور فرانسه گفت: می خواهم به انجام نهایت تلاش خود برای توقف این جنگ و برقراری صلح ادامه دهم اما تشدید لفاظی ها به این هدف کمک نمی کند.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در تداوم حملات لفظی اش به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه برای نخستین بار او را به "نسل کشی" متهم کرد و گفت که حمله پوتین به اوکراین "نسل کشی" است.
رئیس جمهوری آمریکا که عصر سه شنبه به وقت محلی در ایالت آیووا سخن می گفت، با برشمردن اقدامات دولتش برای رسیدگی به هزینه های رو به افزایش در آمریکا را در میان جنگ در اوکراین گفت: بودجه خانواده های آمریکایی و توانایی آنها برای تامین سوخت خودروهایشان نباید به اعلام جنگ از سوی یک "دیکتاتور" که در آن سوی جهان "نسل کشی" می کند، وابسته باشد.
بایدن مدعی شد همه تلاش ها تحت اختیارات خود را از طریق فرمان های اجرایی انجام می دهم تا قیمت ها را کاهش دهم و به افزایش هزینه ناشی از اقدامات پوتین رسیدگی کنم.
ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه نیز در مورد تحول در قیمت های انرژی در جهان گفت که رفتار آمریکا باعث افزایش قیمت های انرژی شده است.
پوتین روز چهارشنبه در جریان یک ویدئو کنفرانس ضمن هشدار نسبت به اینکه روسیه می تواند مسیر صادرات انرژی به غرب را تغییر دهد، افزود که مسکو می تواند انرژی را به کشورهای نیازمند انرژی صادر کند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.