سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
عرضه شکر در بازار با 6 نرخ متفاوت!
دبیر اتحادیه بنکداران به ایلنا گفته است: افزایش نرخ شکر از سال گذشته آغاز شد؛ بعد از اینکه ارز ترجیحی برای واردات شکر حذف و واردات این کالای اساسی با ارز نیمایی صورت گرفت شاهد افزایش نرخ شکر در بازار بودیم؛ علاوه بر این سودجوییها و گران فروشیهایی برخی فعالان در این صنف نیز دست به دست هم داد تا شاهد افزایش غیرمنطقی قیمت شکر در بازار داخلی باشیم.
قاسمعلی حسنی همچنین با بیان اینکه شکر با 6 نرخ در بازار عرضه میشود، تاکید کرد: شکر در بازار از کیلویی 13 هزار تا کیلویی 25 هزار تومان وجود دارد، شکر کیلویی 15 هزار تومان و 16 هزار و 300 تومان نرخهای دولتی شکر برای مصرف کنندگان است.[1]
*این تناقضات و گرانی در نرخ قیمت شکر که مایحتاج ضروری مردم به شمار می رود در حالی است که برخی همچنان معتقدند نظارت دولت بر بازار و قیمتها نباید انجام شود و دولت صرفا با توزیع گسترده یک محصول است که باید قیمتها را کنترل کند!
صد البته سیاست گذاریها و تصمیماتی مثل حذف ارز ترجیحی نیز در زمینه قیمتها تأثیر گذار است اما امر واضح آنست که اصلی ترین گام برای کنترل گرانی های بیقاعده و لجام گسیخته نظارت کارای دولت بر بازار مایحتاج مردم است.
***
حصر ضرورت است؛ وسوسه مدل "بانوی نارنجی" برای اضلاع فتنه
چرا زمینههای حصر موسوی و کروبی بیشتر شده است؟
محسن رهامی، از فعالان اصلاح طلب طی یادداشتی در شماره سه شنبه گذشته روزنامه اعتماد ضمن معرفی خود به عنوان وکیل محصورین، در اشاره به ماجرای رفع برخی محدودیت ها از محل زندگی یکی از اضلاع فتنه 88 نوشته است: تا جایی که من به عنوان وکیل محصورین اطلاع دارم در حال حاضر تنها، برخی محدودیتهای موجود در کوچه اختر، پایان گرفته و محدودیتهایی که برای ملاقاتها و رفت و آمدهای محصورین وجود داشت همچنان نیز ادامه دارد. به عبارت روشنتر، بر خلاف برخی خبرسازیها، رفع حصری صورت نگرفته است و تنها محدودیتهای کوچه برداشته شده تا مشکل عبور و مرور همسایگان و ساکنان رفع شود.
او در ادامه تصریح می کند:
"نظر من به عنوان وکیل محصورین این است با توجه به اینکه دیگر زمینههایی که باعث حصر شده بود، کاملا رفع شده است، دیگر دلیلی برای تداوم محدودیتها وجود ندارد. قبلا بهطور مکرر به سمع مقامات رساندهایم که اعتراض آقایان کروبی و موسوی به انتخابات 88 بوده است. موضوع انتخابات یاد شده، دیگر منتفی است. یعنی دوره دهم ریاستجمهوری پایان گرفته و حتی دورههای یازدهم و دوازدهم نیز سپری شده است. در شرایطی که دولت سیزدهم روی کار است، دلیلی برای ادامه محدودیتها احساس نمیشود. اگر قرار بود، آقایان موسوی و کروبی بخواهند، پیگیر حقوق خود در انتخابات 88 باشند، طی این مدت بیانیه و اطلاعیه میدادند. اما هم مهندس موسوی و هم آقای کروبی به دنبال افزایش آرامش و بهبود وضعیت کشور هستند."[2]
*بر خلاف اظهارات آقای رهامی، زمینه های وجود حصر اضلاع فتنه 88 همچنان پابرجاست و بلکه به تعداد روزهای امتناع آنها از "توبه علنی" عمیقتر هم شده است.
به این معنی که وقتی کسی صراحتا در مقابل نظام اسلامی می ایستد و عزم لشکرکشی خیابانی هم دارد؛ تنازل مقابل او مادام که اهل توبه علنی نیست؛ یک اشتباه فاحش و رها کردن تضامین امنیتی شهروندان است.
در واقع وقتی خود همین آقایان در سال 88 از شعار "انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است" حمایت می کردند؛ مشخص می شود که زمینه وجود حصر لزوما به انتخابات سال 88 مرتبط نیست و ریشه های کثیف آن همچنان و با امتناع اضلاع فتنه از توبه علنی پابرجا هستند.
جالب است که آقای رهامی گویا در جریان فرایندهای سیاسی کشور هم نیستند و مثلا اظهارات چندی قبل فیض ا... عرب سرخی، از دستگیرشدگان فتنه 88 را نخوانده اند که مدعی شده بود به بازجوی خود در سال 88 گفته است که اگر آزاد شود باز هم همان کارها را می کند![3]
در اینجا البته اشاره به مدل "بانوی نارنجی" برای سران فتنه هم ضروری است.
مدلی شبیه به رفتار خانم یولیا تیموشنکو در قضایای انقلاب اقتصادی اوکراین در سال 2014 که بر اساس آن خانم تیموشنکو آنقدر در موضع اپوزسیون باقی ماند تا توانست بعنوان لیدر انقلاب 2014 اوکراین به صحنه بازگردد و ضربه خود را به امنیت و اقتصاد اوکراین وارد آورد.
پس ملاحظه می شود که زمینه های حصر در مقابله با رذالتی که حاضر نیست از یک فتنه گری آشکار توبه کند؛ همچنان پابرجاست.
بماند که چپ های ستادی طی حدود 12 سال پس از فتنه 88 به هنرهای دیگری مثل "تحریم انتخابات" و "تقلا برای ایجاد فتنه اقتصادی" هم آراسته شده اند که این مسئله طلب می کند قضایای برخوردهای امنیتی و قضایی سال 88 برای مقابله با سران فتنه و فرماندهان اغتشاش؛ مجددا مورد توجه قرار گیرند.
***
لشکر جدید "مدافعان حرم" در مسیر سوریه
فرمانده قرارگاه حضرت زینب(س) در سوریه با بیان اینکه شرایط برای حضور فعالان اقتصادی ایرانی در سوریه فراهم است، گفت: امروز کشور سوریه مدیون اقتدار ایران است و اگر تا دیروز سربازان ما در سوریه میجنگیدند، امروز فعالان اقتصادی به عنوان لشکریان ما در این قرارگاه حضور دارند.
به گزارش ایرنا ، سردار نوعیاقدم که در نشست توسعه مبادلات تجاری با محور سوریه با حضور فعالین اقتصادی استان گیلان در منطقه آزاد انزلی سخن می گفت همچنین تصریح کرد: امروز باید از اقتصادمان همچون اقتدارمان محافظت کرده و از بستر اقتصادی ایجاد شده استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه هرکس بخواهد در عرصه تولید، انتقال تکنولوژی و امکانات وارد شود شرایط برای او فراهم است، افزود: رهبری امروز بر نهادینه کردن جهاد اقتصادی و علمی کردن اقتصاد به مقوله دانش بنیان اشاره کرده است. اگر میخواهید تحولات ارزشمندی صورت گیرد می بایست رشد اقتصادی انجام شود.
فرمانده قرارگاه حضرت زینب(س) در سوریه اضافه کرد: فعالان اقتصادی میتوانند در بخش های هتلداری، رستورانداری ، ساخت و ساز ، بازیافت زباله ، ایجاد خدمات نرمافزاری، اسنپ و سایر اپلیکیشن ها ، انرژیهای تجدیدپذیر برقی و بادی و مونتاژ ، صنعت پلاستیک با تعرفه گمرکی صفر درصد کالای خود را به ۲۴ کشور عربی صادر کنند و این مسیر برای تمامی سرمایهگذاران هموار است.
نوعیاقدم گفت: همچنین صاحبان سرمایه قادر خواهند بود با انتقال تکنولوژی مهندسی و بازرگانی در صادرات ، شیر خشک ، ماکارونی، سوخت، مواد پتروشیمی و داروها در این کشورها به خصوص سوریه فعالیت داشته باشند. همچنین در همکاری و هم افزایی با اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه میتوان مشکلات را برطرف کرده و با امضای قرار داد با این اتاق از کمک ما بهره مند شوند.[4]
*سردار نوعیاقدم با اشاره به جمله راهبردی "اگر تا دیروز سربازان ما در سوریه می جنگیدند، امروز فعالان اقتصادی به عنوان لشکریان ما در این قرارگاه حضور دارند" یکی از نعمات و دقائق بزرگ اقتصادی روزگار ما را مطرح کرده است.
نعمتی که به ما یادآوری می کند در پیوست محور مقاومت، پیوستی اقتصادی و البته خدمتگزارانه قرار دارد. پیوستی که همانند یک نوشدارو مرهمی می شود بر کشوری که از وجود ناامنی زخم خورده و اکنون با یاری ام القرای جهان اسلامی یعنی ایران، قصد برخاستنی دوباره دارد.
صد البته در گام دوم این پیوست نیز ایران و ایرانی هستند که منتفع می شوند و از فعالیت اقتصادی در کشور ثالث سود می برند اما نکته آنجاست که در سرجمع این رخداد، هژمونی محور مقاومت و ایران اسلامی است که اعتلای بیشتری می یابد.
تدقیق و تمرکز بر گفته سردار نوعی اقدم پیرامون این همانی مدافعان حرم با فعالان اقتصادی، بیت الغزلی است که در راستای امر اقتصاد مقاومتی قرار دارد و می تواند به تقویت بیشتر اقتصاد کشور منجر شود.
***
1_https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1222427
2_https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/184032
3_mshrgh.ir/1364269
4_irna.ir/xjJdBT