به گزارش مشرق، با پایان دور گروهی مسابقات لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۲ در مناطق غرب و شرق، ۱۶ تیم راهیافته به مرحله حذفی و دیدارهای دور یک هشتم نهایی مشخص شدند.
اکنون به بررسی تیمهایی میپردازیم که در بخشهای مختلف، بهترین یا بدترینهای مسابقات لقب گرفتهاند:
عملکرد موفق نمایندگان دو کشور
کشورهای عربستان و ژاپن با سه نماینده، بیشترین تیمها را در جمع ۱۶ تیم پایانی دارند. سعودیها سه تیم در سه دیدار یک هشتم نهایی دارند و هر سه آنها میتوانند به جمع هشت تیم پایانی برسند. از کشور ساموراییها نیز تیمهای ویسل کوبه، یوکوهاما مارینوس و اوراوا رد دایموندز موفق به صعود از مرحله گروهی شدند و با توجه به تقابل ویسل کوبه و یوکوهاما مارینوس در مرحله یک هشتم نهایی، ژاپن حداقل یک نماینده در دور بعدی مسابقات خواهد داشت.
الهلال که قهرمان دوره گذشته به شمار میرود، همراه با الفیصلی و الشباب راهی یک هشتم نهایی شدند. الشباب فصل گذشته به نایب قهرمانی لیگ حرفهای عربستان رسید و الفیصلی با وجود کسب جایگاه نهم جدول، به دلیل مشکل مجوز حرفهای برخی باشگاههای سعودی و به لطف قهرمانی جام حذفی عربستان، سهمیه لیگ قهرمانان را به دست آورد.
الشباب؛ بهترین تیم و بهترین دفاع
پس از غیبت شش ساله در مسابقات، الشباب با کسب عنوان نایب قهرمانی فصل گذشته لیگ حرفهای عربستان راهی لیگ قهرمانان شد. این تیم با هدایت ماریوس سومودیکا عملکرد فوقالعادهای ارائه کرد و تنها دو امتیاز دور گروهی را نگرفت. الشباب همچنین تنها یک گل دریافت کرد و بهترین آمار دفاعی یک تیم در لیگ قهرمانان امسال را به نام خود زد. این تمام آمار درخشان نماینده عربستان نبود و شاگردان سومودیکا با ۱۸ گل، دومین خط حمله برتر مسابقات را در اختیار دارند.
فولاد
خط دفاعی بهترین نماینده ایران در بازیهای امسال، تنها دو بار برابر مهاجمان حریف تسلیم شد و فولاد به لطف همین آمار، به صدر جدول گروه D رسید. البته شاگردان نکونام عملکرد هجومی قابل توجهی نداشتند و فقط پنج گل به ثمر رساندند. این آمار، فولاد را به دومین تیم برتر مرحله گروهی لیگ قهرمانان (پس از الشباب) از لحاظ دفاعی و دومین تیم ضعیف هجومی، در میان تیمهای صعودکننده به لیگ قهرمانان آسیا (در کنار الفیصلی، حریف فولاد) تبدیل کرد.
شهاب گردان
سنگربان کهنهکار فولاد، ششمین تجربه حضور در لیگ قهرمانان را پشت سر میگذارد. گردان که پیشتر مدال نقره مسابقات سال ۲۰۱۰ را با ذوبآهن به گردن آویخته است، در چهار دیدار گروه D توانست دروازه خود را بسته نگه دارد و دست فولاد را برای صعود از مرحله گروهی گرفت. وی در کنار فواز القرنی از الشباب، جونگ سونگ ریونگ از کاوازاکی فرونتاله و فوتاوچوئک از پاتوم یونایتد، بیشترین کلینشیت را در دور گروهی لیگ قهرمانان آسیا ثبت کرده است.
اوراوا رد دایموندز
قهرمان لیگ قهرمانان آسیا در سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۱۷ با وجود نتایج ضعیف در لیگ ژاپن، ۱۳ امتیاز در مرحله گروهی رقابتها گرفت. نماینده ژاپن با زدن ۲۰ گل، از بهترین خط حمله مسابقات بهره میبرد و به دلیل شکست مقابل دائگو در دیدار رو در رو، بهعنوان یکی از تیمهای برتر رده دومی صعود کرد. اوراوا در ۱۰ بازی گذشته خود در جیلیگ تنها ۱۰ امتیاز کسب کرده و در جایگاه دوازدهم جدول روزگار میگذراند.
گوانگژو
سناریویی مشابه دو سال گذشته برای ببرهای جنوب چین نوشته شد و گوانگژو برای سومین بار متوالی، از صعود به دور حذفی ناکام ماند. قهرمان لیگ قهرمانان در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵، ضعیفترین آمار ممکن را در مسابقات امسال از خود به جای گذاشت و با دریافت ۲۴ گل، صفر گل زده و صفر امتیاز، بدترین تیم رقابتها لقب گرفت.
ادمیلسون جونیور
ستاره الدحیل را میتوان بهترین بازیکن مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا دانست. جونیور در شش دیداری که به میدان رفت، هشت بار دروازه رقبا را گشود و سه پاس گل به همتیمیهای خودش داد. ادمیلسون در دیدار برگشت با سپاهان هم دو بار موفق به گلزنی شد تا با حاشیه امنیت دو گله، در صدر جدول برترین گلزنان مسابقات جای بگیرد.
برنامه دیدارهای مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا به شرح زیر است:
۱۴ و ۱۵ بهمن
الهلال عربستان - شباب الاهلی امارات
الشباب عربستان - نسف قارشی ازبکستان
الدحیل قطر - الریان قطر
الفیصلی عربستان - فولاد ایران
۲۷ و ۲۸ مرداد
دائگوی کره جنوبی - جئونبوک هیوندای موتورز کره جنوبی
پاتوم یونایتد تایلند - کیچی هنگکنگ
جوهور دارالتعظیم مالزی - اوراوا رد دایموندز ژاپن
ویسل کوبه ژاپن - یوکوهاما مارینوس ژاپن