کد خبر 1371208
تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۰
اینترنت

علاوه بر افزایش تعرفه‌ها و حذف بسته‌های پرمخاطب اپراتورهای ثابت و همراه، هنوز از اعطای بسته اینترنت رایگان هم خبری نیست.

به گزارش مشرق، کندی عجیب و غریب سرعت اینترنت در کنار افزایش قیمت اخیر تعرفه‌ها، علاوه بر مردم، صدای نمایندگان مجلس را هم درآورد و حالا وزیر ارتباطات و معاونانش باید این هفته در کمیسیون صنایع و معادن مجلس حاضر شوند و به سوالات و انتقادها پاسخ دهند. اتحاد اپراتورها علیه مشترکان! در هفته‌های اخیر اپراتورهای اینترنت ثابت تعرفه‌هایشان را به سقف رساندند؛ سقفی که اگرچه طبق اعلام وزارت ارتباطات، قانونی است و تخلف نبوده، اما هزینه‌های مشترکان را تا ۱۰۰ درصد افزایش داده است.

اپراتورهای همراه هم در یک اقدام هماهنگ، برخی بسته‌های اینترنتی پرمخاطب و به‌صرفه را حذف کردند تا حق انتخاب کاربران محدودتر و گران‌قیمت‌تر شود. این اقدام اپراتورهای ثابت و همراه، پس از آن‌که با گلایه شدید عموم مردم همراه شد، حالا صدای نمایندگان مجلس را هم درآورده است.

عضو کمیسیون صنایع هم کاهش سرعت را تایید کرد محمدحسین فرهنگی عضو کمیسیون صنایع دیروز در گفت‌وگو با ایسنا، کاهش سرعت اینترنت را تایید کرده و گفته است: «در شرایطی که سرعت اینترنت کاهش یافته، افزایش قیمت بسته‌ها قابل قبول نیست».

وی تصریح کرده: «ضعف مدیریت در حوزه ارتباطات بسیار آشکار است و در همین راستا نمایندگان مجلس هم تذکرات متعددی به مسئولان ذی‌ربط داده‌اند». کشورهای دیگر، پرسرعت تر و ارزان تر فرهنگی افزوده است: «در کشورهای مشابه قیمت اینترنت پایین‌تر و سرعت اینترنت بسیار بهتر است؛ پس قابل قبول نیست در کشور ما سرعت اینترنت را کم و تعرفه بسته‌ها را زیاد کنند».

زهره سادات لاجوردی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هم در این باره گفته: «علی‌رغم برخی ادعاها، هزینه اینترنت در سایر کشورها زیر یک درصد درآمد خانوارهاست، در حالی‌که این هزینه در ایران معادل ۸.۳ درصد درآمد ماهانه خانواده‌ است».

لاجوردی این را هم گفته است که: «افزایش بدون توجیه قیمت اینترنت و حذف بسته‌های بلندمدت به معنای در مضیقه قرار دادن مصرف‌کنندگان ثابت مانند دانشجویان، پژوهشگران و صاحبان کسب و کارهای اینترنتی است که باید هرچه سریع‌تر اصلاح شود». مردم ناراضی اند، فراخوان وزیر به مجلس لطف ا... سیاهکلی دیگر عضو کمیسیون صنایع هم به خانه ملت گفته است: «مردم از کیفیت اینترنت ناراضی‌اند و با توجه به این نارضایتی‌ها، وزیر ارتباطات و معاونان وی برای ارائه توضیحات، هفته آینده (این هفته) به کمیسیون صنایع می‌آیند».

چه خبر از اینترنت حمایتی؟ در مواجهه با موج انتقادات، وزارت ارتباطات هم وعده داد یک بسته حمایتی توسط اپراتورها ارائه کند. ابتدا صحبت از احتمال اختصاص دو گیگابایت ناقابل! اینترنت رایگان برای اقشار کم‌برخوردار مطرح شد اما وزیر ارتباطات از نیم‌بها بودن آن سخن گفت و احتمال رایگان بودنش را ضعیف کرد. البته تا به امروز از همین بسته رایگان یا نیم‌بها هم خبری نشده و به نظر می‌رسد زور وزارتخانه به اپراتورها نرسیده است. وعده نسیه برای ۳ سال آینده! از سوی دیگر وزیر ارتباطات اعلام کرده است رساندن قیمت تعرفه‌ها به سقف و حذف برخی بسته‌ها، مطابق مصوبه قانونی سال ۹۵ بوده و از این پس اگر اپراتورها بخواهند افزایش قیمت جدیدی داشته باشند، باید طی سه سال سرعت اینترنت را حداقل دوبرابر و پوشش شبکه را صد در صدی کنند.

با این حساب انگار خبری از الزام افزایش کیفیت برای تعرفه‌های گران‌شده فعلی وجود ندارد و وعده نسیه وزارتخانه هم برای سه سال بعد است، آن هم با مصوبه جدید و افزایش دوباره تعرفه‌ها؛ یعنی برداشت بیشتر از جیب مردم. بار هزینه قصور دستگاه ها بر دوش مردم؟ اگرچه کسی منکر ضرورت جبران هزینه‌های اپراتورها متناسب با تورم و تامین سرمایه توسعه زیرساخت‌ها نیست، اما این‌که اعتبار این توسعه از جیب مردم برداشته شود، به نظر منصفانه نمی‌آید. این موضوع را زهره سادات لاجوردی هم تایید کرده و گفته است: «شایسته نیست بار قصور چندساله بخش‌های مربوط و انجام وظایف بر زمین مانده دستگاه‌ها برای ارتقای زیرساخت و کیفیت اینترنت را مردم متحمل شوند».

سخنگوی وزارت ارتباطات: با شما مصاحبه نمی کنم! «چرایی افت سرعت و کیفیت اینترنت در هفته‌های اخیر»، «علت تاخیر دولت در ارائه بسته حمایتی» و «پاسخ وزارت ارتباطات به انتقادهای نمایندگان مجلس»، سوالاتی بود که دیروز تلاش کردیم در گفت‌وگو با «مهدی سالم»، سخنگوی وزارت ارتباطات، جواب آن را دریافت کنیم اما پاسخ او به ما این بود که: «با شما مصاحبه نمی‌کنم». با سماجت و پیگیری ما، علت این موضع‌گیری هم مشخص شد و متوجه شدیم گزارش ۲۷ فروردین‌ماه روزنامه خراسان با تیتر «ماست‌مالی گرانی اینترنت» که در آن به انتقاد از سیاست اتخاذشده برای افزایش تعرفه‌ها پرداخته بودیم، آقای سخنگو را ناراحت کرده است!

منبع: روزنامه خراسان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • IR ۰۹:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    10 1
    عمه من که گرون نکرده دولت گرون کرده
    • IR ۱۳:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
      2 3
      اتفاقأ تحقیق شد و معلوم شد که عمه شما گران کرده! دیگه انکار نکن.
  • IR ۰۹:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    4 0
    دو روز پیش بسته شبانه 30 روزه 2 تا 8 صبح 12000 هزار تومان یهو شد 18000 هزار تومان جالبه 9 درصد مالیاتم حساب میکنند جالبتر اینکه بسته شبانه نامحدود رو کلا حذف کردند طی یک هفته انقدر گران کردند که فقط میتونی بسته یکماهه با سرعت پایین با حجم 50 گیگ با قیمت 150 هزار تومان بخری
  • IR ۱۰:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    30 1
    اين هم از ثمرات!!! تقارن مجلس و دولت انقلابي است.البته اين تازه اول راهه حالا حالا ها كار داريم با اين تركيب خانمان برانداز.
  • مهدی مختاری 291 DE ۱۲:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    0 0
    با سلام. قرار بود اینترنت ملی بشود یعنی نتوانیم با وب سایت های خارجی تماس داشته باشیم؛ الآن همه چیز بر عکس شده؛ وب سایت های خودمان را باید با فیلترشکن باز کنیم اما وب سایت های خارجی بدون فیلتر شکن باز می شوند. سرعت اینترنت هم که مثل لاک پشت شده. فقط موقع پول پرداخت کردن همه چیز درست کار می کند؛ اما موقع تحویل جنس یا برق ها قطع می شود؛ یا سرعت اینترنت کم است؛ یا مشکل فنی به وجود می آید؛ یا وقت اداری تمام می شود؛ یا به تعطیلی و بین التعطیلین بر می خوریم؛ یا ارتباط با مرکز قطع می شود ؛ یا ... و در آخر هم با یک پوزش ساده همه چیز حل می شود.
  • IR ۱۲:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    8 0
    اینترنت ٢ روز است در اهواز به دلیل ترس از اعتراضات قطع است. سیاست کثیفی است که از ترس اعتراض مردم اینترنت را قطع می کنند و به فکر کسب و کار مردم نیستند. اینترنت را گران کردند، پول مالیاتش را از مردم می گیرند، سرعتش را کم کرده اند و حالا ٢ روزه که قطع کردند. حرام باشد پولی که از مردم بابت این اینترنتتان می گیرید.
  • IR ۱۷:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    1 1
    راه‌کارهای حل معضل گرانی: حفظ ارزش پول ملی با تصویب قانون ایجاد واحد جدید پولی معادل یک میلی‌گرم طلا، استفاده‌ی حداکثری از واحد جدید پول ملی، و حداقلی از سایر ارزها به‌ویژه دلار آمریکا در تبادلات بین‌المللی؛ جایگزین کردن نظام بانکی ربوی با بانک‌داری اسلامی بر اساس قرض‌الحسنه، برخورد قانونی با نزول‌خواران و قماربازان و دلالان مسکن، خودرو، ارز، طلا و کالاها به‌ویژه کالاهای اساسی؛ ایجاد اشتغال مولد و پایدار، سوق دادن سرمایه‌ها به سمت تولید دانش‌بنیان، افزایش تولید یا خدمات مفید سرانه‌ی ملی، ایجاد رقابت سالم و حفظ بهره‌وری؛ مبارزه‌ی با قاچاق، اصلاح نظام توزیع، کنترل و نظارت بر بازار با سامانه‌ی هوشمند و یک‌پارچه، جلوگیری از تبانی در قیمت‌گذاری‌ها، ایجاد بازار سیاه و احتکار، حذف مدیران فاسد در بدنه‌ی دولت، جلوگیری از فساد در نظام توزیع با نظارت دائمی دولت و قوه‌ی قضائیه؛ کاهش هزینه‌های جاری دولت، جلوگیری از کسری بودجه، استقراض از نظام بانکی، خلق پول و افزایش تورم، گسترش عدالت در نظام مالیاتی؛ فرهنگ‌سازی انصاف و توجه به حلال و حرام، امر به معروف و نهی از منکر و تذکر به تقوی در بین اصناف، آموزش اقسام بیع در کتب فقهی، جلوگیری از مرابحه، دروغ، گران‌فروشی و کم‌فروشی در معاملات؛ اجرای احکام الهی و پیش‌گیری از منکرات شرعی و معصیت خداوند، برخورد با بدحجابی، بی‌حجابی، بی‌عفتی، بی‌حیایی، ولنگاری، استفاده‌ی ابزاری از بانوان و سایر عوامل ایجاد فساد، رخوت و تنبلی در جامعه و جوانان.
    • IR ۰۶:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۸
      0 1
      بشین تا میشه
  • IR ۰۹:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۸
    0 1
    مقصر اینم لابد دولت روحانی بود نه ؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس