کد خبر 1373614
تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۲
افزایش تعداد کشورهای اروپایی با تورم دو رقمی

تعداد کشورهای اروپایی که در حال مواجه شدن با تورم دو رقمی هستند، در حال افزایش است.

به گزارش مشرق به نقل از راشاتودی، یونان، جدیدترین کشور اتحادیه اروپاست که با تورم دو رقمی مواجه شده و به بالاترین سطح از سال ۱۹۹۴ رسیده است.

اداره ملی آمار یونان اعلام کرد، نرخ تورم سالانه در یونان در ماه آوریل به ۱۰.۲ درصد رسیده است؛ این رقم در ماه پیش از آن برابر با ۸.۹ درصد بود.

بیشترین افزایش قیمت ها مربوط به گاز طبیعی با افزایش ۱۲۲.۶ درصدی، برق با افزایش ۸۸.۸ درصدی، سوخت گازوئیل برای مصارف گرمایش با افزایش ۶۵.۱ درصدی، روان کننده های سوخت با افزایش ۲۹ درصدی و سوخت های جامد با افزایش ۵.۳ درصدی بوده است.

محصولات «سبد غذایی» نیز افزایش داشته است. به ویژه، قیمت روغن ها که افزایش ۲۲ درصدی داشته است، محصولات گوشتی ۱۴.۱ درصد و سبزیجات ۱۳.۸ درصد رشد قیمت داشتند. قیمت محصولات لبنی و تخم مرغ ۱۱.۷ درصد رشد قیمتی داشته درحالی که هزینه های نان و غلات نیز ۱۰ درصد رشد کرده است. قیمت میوه تازه و حتی قهوه، کاکائو و چای نیز ۷.۱ درصد بالا رفته است.

به جز موارد بالا، حمل و نقل، مسکن، هزینه رستوران، خودرو و حتی بلیت سینما نیز با درجات مختلف افزایش داشته است.

با عبور تورم از ۱۰ درصد، یونان، نهمین کشور منطقه یورو است که نرخ تورم آن به صورت رسمی دو رقمی شده است.

پیش از یونان، بلغارستان (۱۰.۵ درصد)، اسلواکی (۱۰.۹ درصد)، هلند (۱۱.۲ درصد)، جمهوری چک (۱۱.۹ درصد)، لهستان (۱۲.۳ درصد)، لتونی (۱۳.۲ درصد)، لیتوانی (۱۶.۶ درصد) و استونی (۱۹ درصد).

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۱:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۲
    0 0
    از صدر اسلام تا اوائل سده‌ی چهاردهم هجری قمری، دینار، که یک واحد پول فلزى از جنس طلا با وزن مشخص بود، در میان مسلمانان رایج بود. مزیت این پول آن بود که با گذشت زمان ارزش آن کاهش نمی‌یافت؛ مثلاً قیمت متوسط گوسفند در زمان‌های متمادی، همواره حدود یک دینار بود. این امر باعث می‌شد که وقتی کسی پولی را قرض‌الحسنه می‌داد، در زمان پس گرفتن پولش، متضرر نمی‌شد؛ اما متأسفانه ارزش پول اعتباری بدون پشتوانه‌ی فعلی ریال، دائماً کم می‌شود. لذا اکنون لازم است یک واحد پول ملی جدید داشته باشیم که ارزشش همواره معادل وزن مشخصی از طلا باشد. اگر این واحد جدید معادل یک میلی‌گرم طلای ۲۴ عیار تعریف شود، در این لحظه معادل ۱۷۶۰ تومان (۱۷۶۰۰ ریال) بوده، و یک دلار آمریکا نیز در همین لحظه، تقریباً معادل ۱۶ واحد جدید پول ملی می‌گردد؛ اما قیمت یک گرم طلای ۲۴ عیار همواره براساس تعریف قانونی، هزار واحد جدید پول ملی خواهد بود و این امر باید توسط بانک مرکزی و دولت، نظارت، و با پشتوانه‌ی ذخائر طلای بانک مرکزی، کنترل و مدیریت گردد. به این ترتیب در زمان شروع اجرای طرح تثبیت ارزش پول ملی در برابر طلا، موجودی ریالی تمام حساب‌ها، با توجه به قیمت ریالی طلای ۲۴ عیار در آن لحظه، به معادل واحد جدید تبدیل، و اسکناس‌های ریالی با اسکناس‌های این واحد، به‌تدریج، اما با همان نرخ برابری منجمد شده در لحظه‌ی شروع، جایگزین می‌گردد؛ در نتیجه، هم تمام صفرهای زیادی قیمت‌ها با واحد ریال از بین می‌رود، و هم پول با گذشت زمان دیگر از ارزش نمی‌افتد و دچار تورم نمی‌شود؛ ضمن آنکه سنت قرض‌الحسنه هم احیاء می‌گردد و می‌توان سود را هم از نظام بانکی حذف، و بانک‌داری اسلامی بدون ربا را محقق کرد. این پول در برابر ارزهای خارجی، ارزشش با مرور زمان کم نخواهد شد، زیرا قیمت طلا به هر ارزی که مبنا باشد، در دراز مدت افزایش می‌یابد؛ در نتیجه امکان تبدیل شدن به واحد پول بین‌المللی را هم خواهد داشت. مزیت دیگر این پول آن است که دیگر دلالی طلا، سکه و ارز با این پول سودی نخواهد داشت، زیرا قیمت طلا و سکه به این پول همیشه ثابت است، و قیمت ارز به این پول نیز تک‌نرخی و شناور شده، و به مرور زمان کاهش می‌یابد، و دیگر نیازی به دخالت دولت در بازار ارز وجود نخواهد داشت، در نتیجه نقدینگی بهتر به سمت تولید هدایت خواهد شد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس