کد خبر 1374271
تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۲
بازگشت کابوس تورم در آمریکای لاتین

نرخ تورم در کشورهای آمریکای لاتین دو رقمی شده است و مردم نگرانند کابوس تورم دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ دوباره تکرار شود.

به گزارش مشرق به نقل از فیر پلنت، تورم در ده‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ کابوسی برای برزیلی‌ها بود. در آخرین دهه قرن بیستم این کابوس با اجرای یک سری طرح‌های اقتصادی و راه‌اندازی پول ملی جدید تمام شد و تورم دو رقمی به فراموشی سپرده شد.

اما دوباره شاهد نزدیک شدن کابوس تورم در برزیل هستیم. نه تنها رقم کنونی تورم در این کشور در حال نزدیک شدن به ارقام دو دهه ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ است بلکه قیمت مواد غذایی، مسکن و سوخت افزایش بسیار بیشتری نسبت به سایر کالاها داشته است. در حالی که نرخ تورم رسمی ۱۲ ماهه در برزیل ۱۱ درصد اعلام شده است قیمت سوخت در این کشور دو برابر شده و قیمت برخی مواد غذایی حتی بیشتر از دو برابر شده است. اگرچه در پی کاهش شیوع کرونا میزان بیکاری افزایش یافته و فعالیت‌های اقتصادی به حالت عادی برگشته اما متوسط درآمد برزیلی‌ها در مقایسه با سال ۲۰۲۰ کاهش ۱۳ درصدی داشته است.

آرژانتین وضعیت مشابهی داشته است. این کشور سال‌ها به داشتن تورم بالا مشهور بود و با صندوق بین‌المللی پول بر سرانجام اصلاحات اقتصادی درگیر بود. اکنون تورم بالا در حال بازگشت دوباره به اقتصاد این کشور است. دو سال شیوع کرونا و جنگ اخیر اوکراین همچون سونامی بر اقتصاد کشورها از جمله آرژانتین تأثیر منفی گذاشته است. قیمت کالاها در این کشور طی یک سال ۵۵.۱ درصد رشد داشته است این در حالی است که قیمت مواد غذایی، مسکن و آموزش بسیار بیشتر از ۵۵ درصد افزایش پیدا کرده است. گرانی باعث فقیرتر شدن مردم شده است به طوری که در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ یک نفر از هر سه نفر آرژانتینی فقیر بوده است.

اروگوئه کشور دیگری در آمریکای لاتین است که به بالا بودن سطح زندگی مردم خود معروف است. رسانه‌های محلی گفته‌اند کودکانی که حداقل یک شب را بی‌خانمان بوده‌اند طی سال گذشته دو برابر شده است. نرخ تورم در این کشور به حدود ۱۰ درصد رسیده است.

شیلی نرخ تورم مشابهی را امروزه تجربه می‌کند و تورم به یکی از مهمترین موضوعات مورد نگرانی مردم شیلی طی این روزها تبدیل شده است.

در ونزوئلا که اخیراً ابرتورم و بحران انسانی طولانی‌مدتی را پشت سر گذاشته است مردم با کاهش پرداخت‌ها و تهدید سوءتغذیه مواجه هستند. از هر ۱۰ فرد سالخورده در این کشور هشت نفر در فقر به سر می‌برند و ۴۰ درصد این افراد در فقر مطلق قرار دارند.

در پرو تورم بحران سیاسی این کشور را تشدید کرده است. رئیس‌جمهور پدرو کاستیلو طی کمتر از یک سال گذشته دو بار استیضاح شده است. دولت برای کاهش نارضایتی‌های مردم مالیات‌ها را کاهش داده و حداقل دستمزد را افزایش داده است.

تنها کشوری که در آمریکای لاتین از بحران تورم در امان مانده است بولیوی است. یک سری برنامه‌های اقتصادی به نفع کاهش قیمت‌ها در این کشور به اجرا گذاشته شده است که شامل تثبیت نرخ دلار، اعمال محدودیت‌های صادراتی و ارائه یارانه برای سوخت و غذاست. هیچ کس نمی‌داند دولت بولیوی تا چه زمانی می‌تواند این سیاست‌ها را ادامه دهد. همچنین مشخص نیست تورم بالا در سایر کشورها تا چه زمانی تداوم می‌یابد و آثار و تبعات این بحران چه خواهد بود.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۹:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۳
    3 0
    این شیوه‌ توزیع یارانه‌ها به روش پلکانی، با کاهش جزئی 25 درصدی دریافتی شش دهک دوم نسبت به سه دهک اول، از عدالت دور است. اگر قرار باشد به 9 دهک یارانه پرداخت شود، بهتر بود به‌ازای هر نفر برای دهک اول، 600 هزار تومان؛ دهک دوم، 533 هزار تومان؛ دهک سوم، 467 هزار تومان؛ دهک چهارم، 400 هزار تومان؛ دهک پنجم، 333 هزار تومان؛ دهک ششم، 267 هزار تومان؛ دهک هفتم، 200 هزار تومان؛ دهک هشتم، 133 هزار تومان، دهک نهم 67 هزار تومان و دهک دهم صفر لحاظ می‌شد. این روش خطی توزیع، دقیقاً معادل روش پلکانی اجرا شده برای دولت هزینه دارد، اما به عدالت نزدیک‌تر است. البته باز هم خیلی بهتر بود که به جای یک دهک بالا، پنج دهک بالا حذف می‌شد و به‌ازای هر نفر برای دهک اول، یک میلیون تومان؛ دهک دوم، 800 هزار تومان؛ دهک سوم، 600 هزار تومان؛ دهک چهارم، 400 هزار تومان؛ دهک پنجم، 200 هزار تومان و دهک‌های ششم تا دهم، صفر لحاظ می‌شد.
  • IR ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۴
    1 0
    راه‌کارهای حل معضل گرانی: حفظ ارزش پول ملی با تصویب قانون ایجاد واحد جدید پولی معادل یک میلی‌گرم طلا، استفاده‌ی حداکثری از واحد جدید پول ملی، و حداقلی از سایر ارزها به‌ویژه دلار آمریکا در تبادلات بین‌المللی؛ جایگزین کردن نظام بانکی ربوی با بانک‌داری اسلامی بر اساس قرض‌الحسنه، برخورد قانونی با نزول‌خواران و قماربازان و دلالان مسکن، خودرو، ارز، طلا و کالاها به‌ویژه کالاهای اساسی؛ ایجاد اشتغال مولد و پایدار، سوق دادن سرمایه‌ها به سمت تولید دانش‌بنیان، افزایش تولید یا خدمات مفید سرانه‌ی ملی، ایجاد رقابت سالم و حفظ بهره‌وری؛ مبارزه‌ی با قاچاق، اصلاح نظام توزیع، کنترل و نظارت بر بازار با سامانه‌ی هوشمند و یک‌پارچه، جلوگیری از تبانی در قیمت‌گذاری‌ها، ایجاد بازار سیاه و احتکار، حذف مدیران فاسد در بدنه‌ی دولت، جلوگیری از فساد در نظام توزیع با نظارت دائمی دولت و قوه‌ی قضائیه؛ کاهش هزینه‌های جاری دولت، جلوگیری از کسری بودجه، استقراض از نظام بانکی، خلق پول و افزایش تورم، گسترش عدالت در نظام مالیاتی؛ فرهنگ‌سازی انصاف و توجه به حلال و حرام، امر به معروف و نهی از منکر و تذکر به تقوی در بین اصناف، آموزش اقسام بیع در کتب فقهی، جلوگیری از مرابحه، دروغ، گران‌فروشی و کم‌فروشی در معاملات؛ اجرای احکام الهی و پیش‌گیری از منکرات شرعی و معصیت خداوند، برخورد با بدحجابی، بی‌حجابی، بی‌عفتی، بی‌حیایی، ولنگاری، استفاده‌ی ابزاری از بانوان و سایر عوامل ایجاد فساد، رخوت و تنبلی در جامعه و جوانان.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس