به گزارش مشرق، بیشتر افراد مبتلا به بیماری کووید -۱۹ پس از گذشت چند روز یا چند هفته بهبود پیدا میکنند، اما برخی افراد تا مدتها پس از بهبود یافتن از بیماری کرونا هنوز درگیر علائم مربوط به آن هستند، به این شرایط کرونای طولانی مدت گفته میشود. معمولاً افراد مبتلا به نوع شدید بیماری کووید -۱۹ علائم طولانی مدت آن را تجربه میکنند، البته این احتمال در میان افراد مبتلا به نوع خفیف تا متوسط بیماری نیز وجود دارد. نتایج مطالعات انجام شده نشان میدهد که دلیل طولانی شدن علائم بیماری کرونا آسیب وارد شدن به اندامهای بدن مانند قلب و ریه است. در ادامه به معرفی و بررسی ماندگارترین علائم کرونای طولانی مدت میپردازیم:
خستگی
خستگی ناشی از کرونای طولانی مدت ممکن است بر انجام فعالیتهای روزمره افراد تأثیر بگذارد و باعث بروز مشکلات تمرکز و یاآوری اتفاقات شود. بروز این نوع خستگی بسیار رایج است و معمولاً پس از گذشت دو تا سه هفته بهبود پیدا میکند. با این وجود، برخی افراد ممکن است هفتهها، ماهها یا حتی یک سال نیز درگیر آن باشند.
اختلالات خواب
نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که کیفیت و کمیت خواب افراد مبتلا به کرونای طولانی مدت به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. پژوهش منتشر شده در مجله The Lancet Respiratory Medicine حاکی از این است که رایجترین نشانه کرونای طولانی مدت پس از گذشت دو سال، مشکلات خواب و خستگی بوده است که تقریباً یک سوم افراد مبتلا به کرونا آن را تجربه میکنند.
تنگی نفس
محققان به این نتیجه رسیدهاند که بروز تنگی نفس هنگام راه رفتن سریع یا انجام دیگر فعالیتها یکی دیگر از علائم کرونای طولانی مدت در نظر گرفته میشود که ممکن است تا دو سال نیز ادامه داشته باشد. یک مطالعه انجام شده در هنگکنگ که ۵۵ بیمار را مورد ارزیابی قرار داده است نشان میدهد که عملکرد ریه افراد تا دو سال پس از بیماری دچار اختلال شده است.
اضطراب و افسردگی
اختلالات ذهنی مانند اضطراب و افسردگی ناشی از کرونای طولانی مدت ممکن است تا دو سال ادامه داشته باشد. گروهی از محققان به منظور بررسی احتمال بروز اضطراب و افسردگی، مطالعه جدیدی انجام دادند و ۱۱۱۹ فرد بهبودیافته از بیماری کووید -۱۹ را مورد ارزیابی قرار دادند. نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که در برخی موارد علائم مربوط به اضطراب در میان بهبودیافتگان از بیماری کووید -۱۹ تا دو سال نیز ماندگار بوده است.