کد خبر 1387863
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۰
ماجرای خانواده‌هایی که سگ‌ها همدم‌شان شده اند

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: گاهی برخی افراد برای فرار از تنهایی به سمت حیوانات و همنشینی با آنها حرکت و به دنبال جایگزین کردن حیوان خانگی به جای فرزند هستند.

به گزارش مشرق، زنگ خطر پیری جمعیت در کشور چندسالی است که به صدا آمده و نرخ رشد جمعیت نیز روبه کاهش است، علل و عواملی دست به دست هم داده تا مانع فرزندآوری زوجین شوند، هرکدام از این عوامل نیز معلول علت دیگری هستند که باید برای رفع آن‌ها تلاش‌های اساسی صورت گیرد، امروز با «سید حسن موسوی چلک»، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران به بررسی برخی علل «اصرار زوجین بر فرزند دار نشدن» پرداخته‌ایم، عللی که برخی از آنها، اقتصادی و فرهنگی و برخی دیگر روانی هستند و برخی دیگر از آنها نیز اشاره ای به توقف در زمان دارد، همان ماجرای واهمه از بیمه نشدن و یا قطع یارانه فرزند چهارم خانواده. مشروح این گفت‌وگوی تفصیلی در ذیل می‌آید:

اخیراً در برخی محافل شنیده می‌شود علت افزایش نیافتن جمعیت، مقاومت برخی از زوجین برای فرزنددار شدن است، آیا چنین مؤلفه‌ای وجود دارد؟ علت  را تبیین بفرمایید.

 ببینید ما با موضوعی سر و کار داریم به نام جمعیت، جمعیت یک موضوع اجتماعی دارای اهمیتی است که افزایش یا کاهش آن در هر جامعه ای مستلزم توجه به چند مؤلفه است، از آن جمله می‌توان به برخی موضوعات اشاره کرد. سبک زندگی یکی از آن مؤلفه‌هاست، سبک زندگی ما تغییر کرده است و تحت تأثیر عوامل دیگری مانند اقتصاد، نوع معماری، روابط اجتماعی و افزایش آگاهی قرار گرفته و همه این‌ها بر روی حوزه جمعیت تأثیرگذار است.

با توجه به آمار ازدواج و طلاق در چند سال اخیر می‌بینیم آمار ازدواج در چندسال اخیر به نسبت طلاق روندی افزایشی نیست و ازدواج ها کاهش یافته است. وقتی ما در جامعه با چنین شرایطی مواجه هستیم  انتظار داشتن برای افزایش شاخص جمعیت کمی دشوار است.

ماجرای خانواده‌هایی که سگ‌ها همدم‌شان شده اند

در کنار این‌ها ما با تغییر استراتژی در حوزه جمعیت روبرو شدیم و آن تغییر از جایی آغاز شد که قوانین را اصلاح کردیم، یادتان هست زمانی به بیش از ۳ فرزندها بیمه داده نمی‌شد، آمدند و سیاست گذاری ها را تغییر دادند، هم در امور بیمه، هم یارانه و... سیاست‌گذاری‌ها تغییر کرد، در کنار این هم سیاست‌های کلی خانواده و جمعیت تصویب شد.

وام ازدواج تنها چاره‌ کار نیست

ما با وضعیت کاهش نرخ باروری و به دنبال آن افزایش جمعیت سالمندی روبرو شده ایم، امروز جمعیت در سن ازدواج ما کمتر رغبت به ازدواج دارند. سیاست‌گذاری‌های جدیدی را انجام دادیم که از این سیاست‌ها می‌توان به دو سیاست پیش رو در این حوزه یاد کرد و علی‌رغم تأکیدات مکرری که در این باره از سوی مسئولان صورت‌گرفته است نتیجه این دو سیاست عملاً منجر به افزایش جمعیت نشد.

 ما فکر می‌کنیم با دادن وام می‌توان مشکل ازدواج را حل کرد، اما تجربه نشان می دهد این چنین نیست، ما نمی خواهیم بگوییم که وام وحمایتی را بردارید و به جوانان ندهید. ازگذشته تا به امروز موضوع جمعیت در ادبیات گفتاری مسئولان و رسانه‌ها بسیار قابل توجه بوده اما تغییری در آن حوزه احساس نشده است که بخشی از آن به اقتصاد بر می‌گردد و بخشی دیگری از آن به امید به آینده، البته برخی که دارای شغل هستند، مسکن دارند و در آمد اما به سمت ازدواج نمی‌روند، البته مؤلفه‌هایی مانند نگرانی از آینده، نداشتن چشم انداز و حتی نداشتن مسئولیت پذیری در کاهش تمایل به ازدواج موثر است.

 آخرین آمارها نشان می‌دهد که حدود ۱۱ میلیون نفر در کشور در سن ازدواج  هستند که اگر ما جمعیت در سن ازدواج هر کدام یک فرزند بیاورند، ۱۱ میلیون به جمعیت ما افزوده خواهد شد، این اتفاق نیفتاده و بسیار دشوار است تا به این جمعیت برسیم.

 چشم زوجین به تحولات جامعه دوخته شده

 سیاست های کلی جمعیت که باید نقشی مهمی را ایفا می‌کرد آیا توانسته است ایفاگر این نقش باشد و جوانان را به ازدواج دعوت کند؟

 یادم هست در یک مقطعی به روستاها برای کارهای پژوهشی سر می زدیم، از مردم می پرسیدیم که چند بچه دارید می‌گفتند نمی‌دانیم، فقط زمان غذا خوردن می بینیم که چند نفر دور سفره جمع شده اند و از این طریق آمار بچه های خود را داریم

اما امروز اقتضای زندگی بسیار متفاوت است و برای هر بچه ای در سال باید هزینه‌های بسیاری شود، نمی‌شود گفت بچه داشتن هزینه ندارد، این را همه می دانند. باید بپذیریم که شرایط حاکم بر جامعه در تشویق، تمایل یا عدم تمایل زوجین برای فرزند آوری یا فرزند بیشتر تأثیرگذار است.

اگر قرار بود که شاهد افزایش جمعیت باشیم با اجرای سیاست‌های کلی جمعیت این اتفاق باید رخ می‌داد، چرا که همه چیز برای آن فراهم شده است اما دیدیم که نشد! بیش از ۲ دهه است که موضوع کاهش جمعیت و کاهش نرخ باروری در ایران مطرح است و کسی هم منکر این موضوع نیست.

براساس آخرین آمارها حدود ۱۰ درصد از جامعه جمعیتی کشور سالمند است و گفته می شود که تا ۳۰ سال دیگر ما به ازای ۳ نفر جمعیت، یک نفر جمعیت بالای ۶۰ سال خواهیم  داشت. البته بخشی از آن را می توان موفقیت در حوزه بهداشت و درمان و امید مراقبت و تغذیه دانست اما بخشی از آن کاهش نرخ باروری است که خیلی زود به سمت کاهشی جمعیت حرکت می‌کنیم. این می تواند تبعات زیادی برای جامعه به دنبال داشته باشد. فکر می کنم آنچه که در کشور ما رخ داده است بسیار عجیب نیست و به یکباره این اتفاق رخ نداده است، از ۲ دهه قبل این موضوع مطرح بوده و هست و فکر می‌کنم دغدغه جدی در حامعه است.

 جمعیت کشور با دستوری افزایش پیدا نمی‌کند، خود شما جوانید و این را می دانید. جمعیت با این وام‌ها افزایش نمی‌یابد البته ممکن است در یک مقطعی با استقبال روبرو شود اما تجربه نشان می‌دهد که با این نوع تسهیلات ۲ نفر را که هیچ بدهی به جامعه نداشته را بدهکار تحویل جامعه می‌دهیم.

موضوع جمعیت از جنس این چنین موضوعاتی نیست که بگوییم با پرداخت تسهیلاتی می تواند آثار مثبتی داشته باشد این گونه نخواهد بود، بلکه فرآیند تغییرسبک زندگی و ساختار خانواده و این روندی که غیرطبیعی است در افزایش یا کاهش آن نقش مهمی را ایفا می‌کند.

تسهیلاتی که همه نمی‌گیرند!

آیا به طور کلی در حوزه جمعیت و افزایش آن توانسته ایم موفق عمل کنیم؟

 متأسفانه در بخشنامه‌هایی که صادر می‌شود موضوعات اجتماعی را نمی بینیم، بخشنامه‌های صادر شده موجب یک بی اعتمادی می شود، وقتی کسی به این بخشنامه ها توجه نمی کند موجب بی اعتمادی به قانون و بخشنامه ها می شود. در مجموع وقتی یک دغدغه به درستی انتقال داده می شود پیام آن این است که باید به درستی درباره آن مطالعه و تفکر شود، هر زمانی موضوع ازدواج جوانان مطرح شد بلافاصله گفتیم وام پرداخت می کنیم، تسهیلات اعطا می کنیم و حتی گفتیم که برای مسکن آنها کاری کنیم، باید پرسید این تسهیلاتی که ارائه می شود برای چند نفر است، آیا همه را در بر می‌گیرد؟

ما حدود ۲۴ میلیون جمعیت خانوار در کشور داریم، این براساس آخرین آمارها است و اکثراً میل به تک فرزندی دارند و البته اغلب برای اثبات مردانگی و زنانگی است که منجر به تولد آن یک بچه می‌شود. حتی برخی از این زوجین یکی از شرط هایشان برای ازدواج این است که به زودی نمی‌خواهیم بچه دار شویم، اینها نشان می‌دهد که نمی‌خواهم بگویم مقاومت اما برداشتی از سبک زندگی است که با اعطای این تسهیلات قابل مدیریت نیست. شاید اگر بتوانیم چشم اندازهای روشنی برای مردم داشته باشیم، اینکه بدون ترس از آینده زندگی کنند آن وقت ممکن است شاهد روند افزایش ازدواج و حتی به تبع آن شاید پس از ۳ تا ۴ سال پس از ازدواج شاهد به دنیا آمدن فرزند در زندگی زوجین باشیم.

ماجرای خانواده‌هایی که سگ‌ها همدم‌شان شده اند

اگر این جمیعت ۱۱ میلیونی جوان مجرد در کشور ما حتی ۵ میلیون نفر هم تمایل به ازدواج پیدا کنند تا چندسال آینده بخشی از نگرانی ما برطرف می شود. البته زیر ساختهای کشور باید تقویت و آماده پذیرایی از جمعیت ۱۵۰ میلیون نفری را پیدا کند،   ما باید از حیث زیرساختها، آب و ... تقویت شویم.

 ظرفیت زوجین نابارور برای افزایش جمعیت 

چقدر فرزندآوری زوجین نابارور می‌تواند در افزایش جمعیت کشور موثر باشد، آیا این گروه از جامعه حمایت می‌شوند؟

بنده می‌گویم ناباروری یکی از حوزه‌های بهداشت و درمان است، متناسب با نیاز هر فردی در جامعه باید خدمات درمانی تعلق و مورد حمایت قرار بگیرند این یک موضوع جدی است. زوجین نابارور باید مورد حمایت قرار گیرند، چرا که نیاز به خدمات درمانی دارند و نباید مانع دسترسی این خانواده های نابارور به خدمات  درمانی و بهداشتی و ... شویم، باید همه اینها در خدمت آنها قرار بگیرند و حتی حمایت‌های بیمه‌ای نیز صورت بگیرد این یکی از کارکردهایی است که جز وظایف حاکمیت بوده و می‌تواند دغدغه مردم را در این حوزه ها کاهش دهد و به حداقل برساند.

ما نباید از هیچ ظرفیتی برای کمک به مردم و ایجاد اطمینان برای فرزند آوری غفلت کنیم چرا که این ظرفیت می‌تواند آگاهی سازی کند، باید پوشش خدمات درمانی بهداشتی درمانی و بیمه ای افزایش یابد و یا حتی می‌تواند اقدامات تسهیل کننده فرزند آوری افزایش یابد. باید بدانیم موضوعات اجتماعی از جنس جمعیت دستوری نیست که دو هفته ای، یک سال و دو سال درست شود، این باید لحاظ شود.

 فرار از فرزندآوری با نگهداری حیوان‌های خانگی

برخی‌ها برای فرار از فرزند آوری به نگهداری حیوان‌های خانگی پناه می‌برند، از نگاه شما آیا این نیاز زوجین را حیوانات خانگی می‌توانند برآورده کنند؟

ارتباط انسان با حیوان ارتباطی دیرینه است اما می‌گویم گاهی برخی زنان برای فرار از تنهایی به سمت حیوانات و همنشینی با آنها حرکت و به دنبال جایگزین کردن حیوان خانگی به جای فرزند هستند، اگر چه نگهداری حیوانات هم هزینه های بسیاری دارد اما برای فرار از تنهایی به دامن این سگ ها و دیگر حیوانات پناه می‌برند و محبت را با آنها تقسیم می‌کنند، این به تغییر سبک زندگی بر می‌گردد. باید از این دسته پرسید آیا یک سگ می‌تواند شادابی و نشاطی که فرزند در زندگی به دنبال دارد را ایجاد کند؟ قطعا این گونه نیست.

ماجرای خانواده‌هایی که سگ‌ها همدم‌شان شده اند

وقتی سبک زندگی به صورت ناآگاهانه و یا آگاهانه تغییر و یک رسم از جاهای دیگر وارد کشور می‌شود، تبدیل به چشم وهم چشمی و مدخواهد شد، طبیعتاً باید منتظر ابعاد آن باشیم؛ از جمله همین عوارض می‌تواند همین همنشینی برخی زوجین با سگ ها دانست؛ به طوری که ما امروز شرایط خاصی را در جامعه تجربه می‌کنیم. اعتقاد دارم نگاه ویژه تری به ارتقاء روابط انسانی در جامعه باید صورت گرفت.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 43
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۱۶:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
    35 10
    من خودم دردام پزشکی کارمیکنم اگربدانی چقدربیماران انگلی وزخمی ازسگ زیستی میاورند که اینقدرزیادهستند دوست روانپزشکم هم میگفت این افراددرمیان مدت دچارافسردگی وجامعه گریزی ومنزوی شدن ازافراداجتماعی وعدم تعامل سالم باافراددراجتماع پیدامیکنند
    • IR ۱۸:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
      16 8
      مسئله سگ داری یک "زوایای مگو" دارد. بعضی از زنان و مردان به دلیل خاصی از سگ های بزرگ و قوی هیکل نگهداری می کنن!! (اغلب انگلیس های سگ پرست هم به همین دلیل)
    • IR ۰۱:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
      9 3
      ۱۸:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶ متاسفانه بایستی گفت این "زوایای مگو"یی که فرمودید، حقیقت دارد...العیاذباللّه!
    • چشم برزخی IR ۰۳:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
      6 1
      شیطان کارهای پست وحقیر رو در نظر انسان باارزش و با کلاس جلوه میده! کاش فقط همین باشه حتی بلاهای بزرگ رو زینت میکنه ! اخه بردار من خواهر من احساس شما حیف نیست خرج سگ بشه؟
    • SE ۰۸:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
      8 7
      آدم دروغگو کسیکه در دامپزشکی کار میکنه باید عاشق حیوان باشه تا بتونه اونجا از حیوانات مواظبت بکنه و یا مفید فایده واقع بشه،در ضمن حیواناتی که داخل یک باغ وحش و یا موسساتی نظیر اون نگهداری میشن بطور مداوم بایستی زیر نظر دکترهای دامپزشک باشند تا مریض نشن دقیقاً مثل خود ما انسانها که به دکتر و پرستار و دارو و دوا احتیاج داریم که مریض نشیم.در ضمن بر طبق آمار سال ۲۰۲۲ چیزی نزدیک به یک میلیارد سگ در کره زمین وجود داره که این رقم مدام در حال افزایش هستش.اگر سگها بیماری انگلی دارند و اون رو به انسانها هم سرایت میدن الان بایستی چندین میلیارد انسان مبتلا به انگل در کره زمین وجود داشته باشه! که ابداً همچین چیزی وجود خارجی نداره! در ضمن فقط نوشتی در دامپزشکی کار میکنی ولی سمت خودتو اونجا ننوشتی که چکاره هستی اونجا!!!!
    • IR ۱۰:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
      4 7
      یعنی داخل آدم اسهال خونی و استفراغ و هزار تا مرض دیگه نیست چسبیدی به کرم و انگل حیوانات. در حال حاضر هر بچه 100 میلیون کم کم هزینشه که اصلا ارزش نداره
    • NL ۱۳:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
      3 3
      یک کاری پایین شهر انجام میدادم چند گربه ی 7 8 ساله >عمر گربه 10سال< بسیار لاغر بودند وقتی رفتم از پت شاپ نیم کیلو غذای گربه بگیرم یک فردی که داشت مغازه نگاه میکرد اومد سمتم گفت آره گربه انگل داره من فلانی فامیلم انگل گرفته دومادمون انگل گرفته 7 8 نفر میشناسم انگل گربه گرفتن. الان روانشناسها فهمیدند طبق آمار حیوانات خانگی تاثیر خوب زیادی روی تربیت کودکان دارند و درباره ی انگل خداوند آدم های دروغ گو را لعنت کند تا از این که هستند حقیر تر شوند
  • IR ۱۶:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
    34 13
    کسی که سگ همدمش است ، معنی اش اینه که آنقدر آدم مزخرف و نفرت انگیز و غیر قابل تحملیه ، که هیچ انسانی نمی تونه تحملش کنه ، و تنها کسی که می تونه تحملش کنه ، سگ و گربه است .
    • IR ۱۸:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
      9 5
      مطمئن باش اگه اینا در سن مناسب ازدواج کنن، و بچه دار بشن، هیچ وقت سراغ این کارا نمیرن، نه همشون ولی اکثرشون بنظرم؛ همسایه ما، تا زمانی که شوهر داشت، سگ بازی نمیکرد، اما از وقتی که طلاق گرفت، رفت سراغ سگ، حالا نمیدونم به خاطر کلاسش این کارو کرده، یا تنهایی یا چیز دیگه ای؛ من خودم زمان دانشگاه بعضی وقتا تنها میشدم ( وقتی همه میرفتن خونه هاشون و من 1-2 هفته ای هنوز تو خوابگاه میبودم )، واقعا دیوونه میشدم، خوابگاه های اونجا هم ساختمونی بود، هر 10 نفر تقریبا یه طبقه/خونه
    • IR ۱۹:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
      16 38
      . برای ما عشایر سگ بهترین و با وفاترین رفیق است. از بچگی باهاشون بزرگ شدیم. غیرتشان خیلی بیشتر از شما ها است.آدمهای نجسی مثل تو را باید انداخت جلو کفتار ها. البته کفتار هم فقط میاد مشاشه بهت .
    • رضا IR ۱۹:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
      1 6
      نظرت چقدر نفرت انگیز و کینه توزانس نسبت به یه حیوون زبانه بسته
    • IR ۲۱:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
      10 3
      19:27 همین مونده بود نویی که با نجاست نشست برخواست داری به دیگران بگی نجس برو باهمون سگت سر یه سفره بشین
    • IR ۲۱:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
      9 1
      سگ جاش بیرون از محل زندگی انسانه،
    • چشم برزخی IR ۰۰:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
      7 3
      دوست عزیزی که گفتی برای ما عشایر سگ بهترین رفیقه! این که توهین به عشایر هست. عشایر بسیار عزیز ومحترمند.عشایر از سگ استفاده می کنن اما نه در داخل منزل
    • SE ۰۴:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
      3 1
      گویا جهالت و نادانی دیگه حدی نداره!
    • IR ۱۱:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
      4 1
      نگهداری از سگ در شهرها جدا از سبک زندگی، یک بحران عاطفی و خلل احساسی در فرد هست. نگهداری از حیوانات برای کودکان چیزی شبیه اسباب بازی ایست و جنبه ی سرگرمی دارد؛ چنانکه این موضوع در بزرگسالان و سبک و شیوه ی نگهداری آنان از حیوانات به هیچ عنوان شبیه به هم نیستند. استدلال می کنم که این موضوه ریشه های روانشناسانه و دلیل بر امر "تنهایی" است. بحث همدم، همسر، دوست داشتن و دوست داشته شدن و محبت یک عامل است و تمایل به فرزند و دقیقاً همانچیزهایی که ما در کودکی با اسباب بازی های خود تجربه و تمرین شان میکنیم عامل دوم است. ازدواج هر روز پیچیده تر و تبعات دنبال آن برای جامعه پرهزینه تر میشود. خدا ناظر بر این گرفتاریست و توکل به او.
  • IR ۱۶:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
    18 7
    این ها شهر و پارک ها را نا امن کردند و بعضی از توله هایشان را هم به عنوان سگ های ولگرد رهاسازی می کنند. ضمن این که با واردات غذای حیوان از کشورهای خارجی موجب کاهش ارزش پول و تورم در کشور می شوند.
  • IR ۱۶:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
    13 7
    با توجه به پیری جمعیت و کمبود نیروی جوان برای حمایت از سالمندان، فقط از سگبازهای متنفر از بچه، تعهد گرفته بشه که وقتی پیر شدن حق استفاده از خدمات خانه سالمندان را ندارند
    • IR ۲۱:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
      6 7
      به درک که جمعیت رو به پیری میره! خیلی هم خوبه چون جمعیتمون کاهش پیدا می کنه و در عوضش منابع و امکانات و ثروت بیشتری به مردم میرسه و هیچ شکمی گرسنه نمیمونه ! جامعه ای که که اقتصادش ضعیفه و گرانی و فقر در اون جریان داره، باید جمعیتش کاهش پیدا کنه و جلوی زاد و ولد توش گرفته بشه تا انسانهای دیگه پا به عرصه ی هستی نزارن و زجر نکشن .
  • IR ۱۶:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
    7 16
    به نظرم باید سعی کنیم خانوارهای ۱۰ فرزند رو احیا کنیم و صدا و سیما باید اینو عادی سازی کنه. چون آمارها نشون میده تعداد افراد ازدواج نکرده، تک فرزند، دو فرزند و حتی سه و چهار فرزند نسبت به گذشته تغییری نکرده. تنها اتفاقی که افتاده حذف خانوارهای ۵ فرزند به بالاست
    • JP ۱۹:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
      9 1
      ازدواج مسئولیته کسی که این مسئولیتو به عهده میگیره باید رفاه و آسایش اون انسانی رو که از درون خودش تولید می کنه تامین کنه! وگرنه حق ازدواج کردن نداره! چطور برای گواهینامه تعهد لازمه؟ چطور برای راه اندازی کسب و کار تعهد لازمه؟ چطور برای شغل دولتی تعهد و گزینش لازمه ولی برای ازدواج نه؟
  • IR ۱۶:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
    12 6
    جمعیت از دو راه بالا میره یا افزایش ثروت و یکی افزایش کشاورزی. ما میتونیم کشاورزی رو توی کشور زیاد کنیم تا ارزاق عمومی زیاد بشن. متاسفانه در زمان سازندگی یک پاشنه آشیل داشتیم که اعتقاد داشت کشاورزی برای کشور خوب نیست.
    • IR ۲۱:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
      1 1
      اصلا اینطور نیست، اگر اینطور بود که کشورهای ثروتمند قبلهٔ شما مثل سوئد و ژاپن و اینا که صبح تا شب اینجا مثال میزنین رشد منفی جمعیت نداشتن!!!!
  • شهروند IR ۱۶:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
    4 0
    با سلام و احترام ،
  • IR ۱۷:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
    10 3
    ما در سال ۹۶ چهار ملیارد دلار واردات غیر ضروری از جمله غذای سگ داشتیم. این رقم حجم اقتصاد افغانستان است. ضمن این که رویال پت در غذاهای سگش مواد مخدری می ریزد که باعث میشود حیوانات فقط بخواهند محصولات تولید این شرکت را استفاده کنند
  • IR ۱۷:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
    28 9
    با داشتن سگ عملا در آن خانه بهداشت معنایی ندارد. نجاست و پاکی معنایی ندارد. قرنطینه ایام کرونا معنایی ندارد. از ۲۵۰ بیماری مشترک انسان و دام نیمی از سگ میرسد از جمله نابینایی. بی جهت نیست گفته اند خانه ای که تصویر سگ در آن باشد فرشته ها وارد آن خانه نمی شوند.
    • SE ۰۷:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
      9 4
      در خانه ای که توی نجاست و ابله اونجا باشی خداون دستور خواهند داد تمام سگان عالم بهت بشاشن!
  • IR ۱۷:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
    27 5
    جالب است اگر کسی بخواهد در حیات خانه اش گوسفند و مرغ نگهداری کند مامور بهداشت می آید در خانه اش را می زند که در محیط شهری ممنوع هست و موجب بیماری هست. در برخی مناطق شمالی محیط زیست و جنگل بانی مانع از دامداری می شود ولی در خصوص سگ ها و گربه ها اصلا ممنوعیتی نداریم
    • IR ۲۲:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
      0 4
      آخه مرغ و گوسفند، پشه و بوی گند ایجاد می کنن و ایرانی جماعت مرغ و گوسفندشون رو نمیشورن و همه رو میریزن توی حیاط خونه و سالی یه بار هم اونجا رو تمیز نمیکنن و تعفن ایجاد میشه ولی سگ باز ها و گربه بازها به شست و شوی حیواناتشون اهمیت میدن
    • IR ۱۹:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
      0 0
      ۲۲:۰۸ شسشتوی سگ و گربه تو این بحران اب واقعا حماقته. به بچه که میرسه میگین اب کمه ولی برا وحوش اب اشامیدنی ملت رو خرج سگ و گربه می کنن . در ضمن مدفوع سگ توی کوچه و خیابون رو هم تمیز می کنید؟ حمله به کودکان رو چیکار می کنین؟
  • IR ۱۷:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
    9 7
    بسیاری از بیماری ها و مرگ و میرها در جامعه به علت همین سگدار هاست. باید از این ها مالیات گرفته شود. همان طور که در زمان کرونا کشورها مطرح کردند از کشور چین به خاطر خوردن سگ ها و حیوانات دیگر جریمه گرفته بشود
  • IR ۱۹:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
    5 4
    تنها علت گرایش به سگبازی و سگداری، سبک زندگی غربی و دور شدن از دین است ولا غیر. زندگی آپارتمانی، پوشش و خوراک و آموزش و سینمای غربی باعث خودپرستی میشه که یکی از جلوه های اون سگبازیه
  • IR ۲۰:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
    5 4
    باید تمام سگ های کشور را تبدیل به غذای سگ و گربه کرد و به جهان صادر کرد و دلار وارد کشور کرد تا اقتصاد کشور بهبود پیدا کند
  • SE ۰۴:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
    3 3
    حیوان سگ همیشه گفته اند که بهترین و فداکارترین دوست و مدد کار انسان بوده و هستش،برید کمی مطالعه کنید که ببینید سگها در طول تاریخ چه جونهائی از انسانها رو نجات دادند،ببینید در مواقع مثلاً بروز حوادث طبیعی مثل زلزله و سیل و امثالهم وقتی انسانها در زیر آوار مونده بودند فقط بتوسط حس خدادادی بویائی این حیوان نجات پیدا کردند و یا حتی در زمینه پزشکی امروز حس بویائی بسیار قوی سگ به نجات جون انسانها آمده و خدمات بسیاری کرده،نگاه کنید خدماتی که سگها مثلاً به افراد نابینا میکنن،کسانیکه به این مخلوق ارزشمند خداوند توهین میکنن واقعاً چه عقب افتاده ها و نادانهائی هستند! این چند نمونه که از خدمات سگها گفته شد فقط مشتی از خروار بوده که اگر حق مطلب بطور کامل ادا بشه یک کتابخانه از کتابها باید نوشته شود.
  • SE ۰۴:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
    5 1
    در کشور های اروپائی و آمریکا خیلی معمول هستش که به افراد صاحب سگ که مایل باشند آموزش داده میشه تا چطوری از سگهاشون مواظبت و یا از اونها استفاده بکنن،بعضی نادانها جای صاحب سگ و خود سگ رو عوض میکنن و بر اثر نادانی و جهالت مفرط مشکل اصلی رو سگ میدونن و نه صاحب سگ!!!شما میتوانید از چاقو مثلاً دو استفاده کاملاً متفاوت بکنی با چاقو میشود آدمی رو بقتل رساند و یا از اون میشه استفاده های بسیار مفید دیگه ای کرد.
  • SE ۰۴:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
    6 2
    ای مریض جنسی که نوشتی که «مسئله سگ داری یک "زوایای مگو" دارد»،حتماً میخوای بگی این سگ هستش که مقصره و نه صاحب سگ!!!
  • SE ۰۵:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
    6 62
    هر کسیکه سگ رو حیوان نجس!و مضری میدونه داره غیر مستقیم به خداوند عالم توهین میکنه که چرا همچین حیوان مفید و خدمتکاری رو خلق کرده!
    • IR ۰۸:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
      35 5
      خدا سگ را عین نجاست میدونه این در کتب فقهی هست برو مطالعه کن
    • IR ۱۶:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
      4 2
      توکه از احکام چیزی نمی دانی درباره دین و خدا صحبت نکن خود خداونوند فرموده سگ نجسه تو می گی نیست؟؟!
    • حجت IR ۲۲:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۵
      0 1
      ابله بی عقل، نجس بودن به معنی بد بودن نیست که، خونم نجسه مسشه بگی خون بده و نباید خون داشت؟
  • IR ۱۰:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
    4 5
    مالیات بر سگ باید در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار بگیرد. به علاوه همراه داشتن کارت بهداشت سگ و پوزه بند برای سگها به هنگام قدم زدن در اماکن عمومی با پرستارشان باید الزامی شود. به علاوه کلیه سگ پرستان باید کارت معاینه شش ماهه داشته باشند که اطمینان حاصل شود که سگ پرست خود ناقل بیماری های سگ نشده است و باید این کارت را همیشه به همراه داشته باشد. قانون باید مجازات های مؤثر برای تخلف از موارد فوق در نظر بگیرد.
  • AT ۱۸:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
    2 2
    ماجرای خرهایی که سگ همدم شان است؟ کسی که آدم باشه و آدمها رو دوست داشته باشه،غیرممکنه با یه سگ بیشعور و کثیف همپیاله و همخونه بشه.//غربگرایی ینی دشمنی با فرهنگ و تمدن ایران.
  • SE ۲۰:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۷
    2 2
    هر کسیکه ادعا داره که بیشتر از سگ به انسانها خدمت کرده دستاشو بلند کنه!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس