به گزارش مشرق، حدود یک هفته پیش بانک مرکزی اسامی تسهیلات گیران کلان را منتشر کرد. فهرستی که هرچند هنوز ۴ بانک به آن اضافه نشده اما اطلاعات تسهیلات کلان همین بانکها پرده از رازهای مهمی برمیدارد.
علی اکبر میر عمادی، مدیر اداره ارزیابی سلامت بانکی بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که چرا حجم زیادی از تسهیلات به شرکت های زیرمجموعه خود بانک ها رسیده است؟ گفت: بانک مرکزی تا الآن در ۳ مرحله اطلاعات تسهیلات گیرندگان کلان را منتشر کرده است. در زمینه اعطای تسهیلات دو آیین نامه وجود دارد، یک آیین نامه به تسهیلات و تعهدات کلان و دیگری تسهیلات و تعهدات اشخاص مربوط میشود که هردو به تصویب شواری پول و اعتبار رسیده است. براساس قانون بانکها باید موارد ذکر شده در آیین نامه را رعایت کنند در غیر این صورت با متخلفان برخورد خواهد شد. افشای این اطلاعات می تواند در بازار یک انضباط به وجود بیاورد.
وی در مورد میزان رعایت حد و حدودات گفته شده در زمینه پرداخت تسهیلات گفت: همه اشخاصی که تسهیلات دریافت میکنند بدحساب نیستند. برخی از بانکها آیین نامهها را به طور کامل رعایت کردند و با بانکهای متخلف طی سالهای گذشته دراین زمینه برخورد شده است.
میرعمادی در مورد تکمیل اطلاعات در این زمینه اظهار داشت: اطلاعات ارسال شده از سوی بانکهای ملی، خاورمیانه، صنعت و معدن و سرمایه باید از سوی بانک مرکزی مورد راستی آزمایی و استانداردسازی قرار بگیرند. در زمینه انتشار این اطلاعات از نهادهای قانون گذار جلوتر عمل کردهایم. به محض بررسی اطلاعات، لیستها به صورت کامل منتشر خواهند شد.
وی پاسخ به این پرسش که چرا تا الآن ۱۰۰ درصد اطلاعات منتشر نشده است؟ گفت: الآن فقط ۴ بانک اطلاعاتشان منتشر نشده است. مجموع خالص تسهیلات بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است و بسیاری از تسهیلات در دایره شمول قرار ندارند.
میرعمادی مسئولیت پرداخت تسهیلات به شرکت های زیان ده را متوجه بانک ها دانست و گفت: اعضای هیئت مدیره با تصمیم خود این تسهیلات را پرداخت کردهاند و بانک مرکزی درصورت مشاهده تخلف برخورد خواهد کرد.
وی وعده داد تا پایان شهریور اطلاعات مربوط به این موضوع به صورت کامل منتشر شود.