کد خبر 1398630
تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۱ - ۰۱:۳۰
کلیه

طبق تحقیقات انجام شده ورزش منظم می‌تواند خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی را در افراد دارای شرایط اجتماعی-اقتصادی پایین کاهش دهد.

به گزارش مشرق، محققان بر این باورند ، افرادی با شرایط اجتماعی-اقتصادی پایین‌تر که به طور منظم ورزش می‌کنند، می‌توانند خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.بیماری مزمن کلیه با کیفیت پایین زندگی و افزایش خطر مرگ مرتبط است.

درمان آن با هزینه‌های بالای مراقبت‌های بهداشتی همراه است، با دیابت و فشار خون بالا عوامل اصلی که در ایجاد این بیماری نقش دارند.
اگرچه افراد دارای شرایط اجتماعی-اقتصادی پایین در معرض خطر بیشتری برای بیماری مزمن کلیوی هستند، اما مشخص نیست که آیا سطوح بالای آمادگی جسمانی می‌تواند تأثیر وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایین بر بیماری مزمن کلیوی را کاهش دهد یا خیر.

این مطالعه که توسط دانشگاه بریستول رهبری شد و در مجله آمریکایی پزشکی منتشر شد، به دنبال پاسخ به سه سوال بود.

آیا وضعیت اقتصادی-اجتماعی پایین با افزایش خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی مرتبط است؟

آیا سطوح بالای آمادگی جسمانی با کاهش خطر بیماری مزمن کلیوی مرتبط است؟

آیا سطوح بالای آمادگی جسمانی می‌تواند با اثرات وضعیت اقتصادی-اجتماعی پایین بر بیماری مزمن کلیوی مقابله کند؟

این تیم تحقیقاتی ۲۰۹۹ مرد ۴۲ تا ۶۱ ساله بدون سابقه بیماری کلیوی را انتخاب کردند و وضعیت اجتماعی-اقتصادی آن‌ها را با استفاده از پرسشنامه‌های خود، بر اساس درآمد، تحصیلات، شغل، استاندارد زندگی و شرایط مسکن ارزیابی کردند.

آمادگی جسمانی با استفاده از تست ورزش بر روی یک ارگومتر دوچرخه، که کار و انرژی فرد را در حین تمرین بدنی اندازه گیری می‌کند، ارزیابی شد.

سپس شرکت کنندگان در یک دوره ۲۰ ساله برای ابتلا به بیماری مزمن کلیوی تحت نظر قرار گرفتند.

تجزیه و تحلیل داده‌ها و نتایج نشان داد که مردان با وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایین خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی بیشتری دارند و آن‌هایی که سطح آمادگی جسمانی بالایی داشتند، خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی را کاهش می‌دادند. خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی در افرادی که هم وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایینی داشتند و هم سطح آمادگی جسمانی پایینی داشتند به طور قابل توجهی افزایش یافت.

با این حال، به نظر نمی‌رسد که این خطر در افرادی با وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایین و سطح آمادگی جسمانی بالا وجود داشته باشد.
شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان می‌دهد فعالیت بدنی منظم یا ورزش می‌تواند خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که افرادی با وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایین‌تر که به طور منظم ورزش می‌کنند، می‌توانند به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی را کاهش دهند.

فعالیت بدنی می‌تواند از بسیاری از پیامدهای سلامتی محافظت کند، اما به طور گسترده گزارش شده است که اکثر مردم دستورالعمل‌های توصیه شده فعالیت بدنی را رعایت نمی‌کنند.. دکتر ستور کوناتسور، مدرس ارشد در سنتز شواهد، دانشکده پزشکی بریستول: علوم سلامت ترجمه (THS) و نویسنده اصلی گفت: فعالیت بدنی منظم یک استراتژی قدرتمند است که می‌تواند خطر ابتلا به بیماری را در تمام سیستم‌های بدن انسان از جمله کلیه‌ها کاهش دهد. علیرغم اینکه مزایای فعالیت بدنی به طور گسترده ترویج می‌شود، ورزش منظم هنوز در سراسر جهان کم است. برای ارتقای مشارکت در فعالیت بدنی در همه جمعیت‌ها صرف نظر از سن، جنسیت، ناتوانی و وضعیت اجتماعی-اقتصادی، باید کارهای بیشتری انجام شود.

افراد با وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایین به احتمال زیاد به منابع فعالیت بدنی دسترسی ندارند. تیم تحقیقاتی پیشنهاد می‌کند که نیاز فوری برای سیاست‌گذاران/ذینفعان برای سرمایه‌گذاری در منابعی وجود دارد که فعالیت بدنی را در همه بخش‌ها ارتقا می‌دهد و نابرابری‌ها در توانایی مشارکت در فعالیت بدنی را برطرف می‌کند.

هیچ دستورالعمل فعالیت بدنی منتشر شده فعلی برای پیشگیری از بیماری مزمن کلیوی وجود ندارد، اما این دستورالعمل برای افرادی که در معرض خطر بالای دیابت و یا فشار خون بالا هستند وجود دارد.تحقیقات بیشتری برای یافتن میزان و شدت فعالیت بدنی برای پیشگیری از بیماری مزمن کلیوی مورد نیاز است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس