سرویس جهان مشرق _ به نظر می رسد یکبار دیگر روند میدانی جنگ اوکراین تبدیل یک درگیری فرسایشی و بدون پیشروی یا نتیجه خاص برای دو طرف شده است.
تحولات روز صد و پنجاه و هفتم جنگ اوکراین:
بیش از ۱ ماه از تصرف شهر لیسیچانسک توسط ارتش روسیه که منجر به کنترل کامل استان لوهانسک توسط این کشور شد می گذرد؛ اما در هفته های گذشته تلاش ارتش روسیه برای عبور از خطوط دفاعی ارتش اوکراین در مناطقی نظیر سیورسک و سولدار بی نتیجه بوده و اهداف بزرگ مسکو در جبهه شرقی اوکراین یعنی دو شهر اسلاویانسک و کراماتورسک فعلا دور از دسترس به نظر می رسند.
همچنین ضد حمله ارتش اوکراین در استان خرسون در جبهه جنوبی این کشور نیز علی رغم تبلیغات گسترده رسانه ای تا کنون تنها شامل تبادل آتش موشکی و توپخانه ای میان دو طرف بوده و درگیری گسترده زمینی را در این جبهه مشاهده نکرده ایم.
مشکل بزرگ ارتش اوکراین؛ تسلیحات آلمانی کار نمیکنند!
بنابر اعلام سربازان اوکراینی حاضر در خطوط مقدم نبرد با روسیه، برخی تسلیحاتی آلمانی اهدا شده به این کشور جدیدا دچار مشکلات جدی به هنگام استفاده از آنها شده اند.
تعدادی از دسته اول ۷ عرادهای هویتزرهای خودکشش آلمانی PzH ۲۰۰۰ که اواخر ماه ژوئن به اوکراین تحویل داده شدند، به دلیل شلیک بیش از حد و فشار بسیار بالایی که این یک ماه روی آنها وارد بود، پیام خطای اضافه بار را توسط کامپیوتر کنترل آتش خود نمایش میدهند و نیاز به تعمیر دارند.
ارتش آلمان میگوید شلیک روزانه صد گلوله با هر یک از این هویتزرها فشار بسیار زیادی به آن وارد میکند، در حالی که هر PzH ۲۰۰۰ که در خاک اوکراین است در روز بسیار بیشتر از صد گلوله شلیک میکند.
پیرو این موضوع دولت آلمان در حال رایزنی با سازنده این سلاح جهت برپایی مرکز تعمیرات در لهستان است. اوکراین سامانههای توپخانهای و راکتی بسیار متنوعی دریافت کرده، اما تعداد آنها کم است که این امر سبب افزایش بار کاری روی ادوات موجود میشود.
مورد دیگر اینکه ۵ دستگاه سامانه ضد هوایی خودکشش گپارد که از طرف آلمان به اوکراین تحویل شدند نیز دچار مشکل هستند. این سامانهها گلولههای ۳۵ میلیمتری ساخت کمپانی سوئیسی اورلیکن را شلیک میکنند. اما در پی ممنوعیت وضع شده توسط دولت سوئیس روی ارسال تسلیحات ساخت این کشور به اوکراین، گلولههای مورد نیاز گپارد از کمپانی نروژی نامو تامین شد.
اما کامپیوتر گپاردهای آلمانی گلولههای نروژی را نمیشناسد و آنها را شلیک نمیکند. در حالی که گپاردهای هلندی قابلیت شلیک گلولههای نامو را نیز دارند. قرار است در ماه میلادی پیش رو یعنی آگوست آزمایش شلیک گلولههای نروژی از گپارد آلمانی و سپس بروزرسانی آنها انجام شود.
به نظر می رسد که ارتش آلمان فراموش کرده است پیش از تحویل این تجهیزات نظامی، مطابقت نرم افزاری آنها با مهمات ساخت کشورهای دیگر را بررسی و اعمال کند.
روسیه، امریکا را به دخالت مستقیم در جنگ اوکراین متهم کرد
روسیه برای نخستین بار آمریکا را به دخالت مستقیم در جنگ اوکراین متهم کرده است. ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه، میگوید نظامیان اوکراینی پیش از هدف قرار دادن مواضع روسیه با سامانه راکتی ساخت آمریکا، از نظامیان آمریکایی در این باره کسب تکلیف میکنند.
آمریکا تعدادی سامانه راکتانداز هیمارس را در اختیار اوکراین گذاشته است. به گفته ژنرال کوناشنکوف، روسیه با شنود مکالمات افسران اوکراینی و آمریکایی متوجه این موضوع شده است.
او گفت: «این دولت بایدن است که به طور مستقیم مسئول همه حملات راکتی اوکراین علیه مناطق مسکونی در دونباس است. مقامهای آمریکا هنوز به این سخنان واکنشی نشان ندادهاند.
خبرنگار: فرشاد محمدپور