سرویس جهان مشرق _ ارتش روسیه همچنان در حال تجدید قوا و سازماندهی و طراحی میدانی برای ادامه عملیات در منطقه دونباس است؛ چند روزی است که از حجم درگیری ها در جبهه شرقی اوکراین کاسته شده و پیشروی زمینی خاصی از سوی هیچ کدام از دو طرف را شاهد نیستیم.
مدافعین اوکراینی نیز در حال افزایش استحکامات دفاعی خود در اطراف شهرهای مهم استان دونتسک نظیر اسلاویانسک و کراماتورسک هستند تا این دو شهر نیز به سرنوشت سورودونتسک دچار نشوند.
تحولات روز صد و سی و ششم جنگ اوکراین:
زلنسکی دستور آزادسازی سواحل اوکراین را صادر کرد
الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین در مصاحبه با تایمز لندن از دستور ویژه ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور این کشور به ارتش اوکراین برای بازپس گیری سواحل از دست رفته این کشور در حاشیه دریای سیاه خبر داد.
_ وی در مصاحبه با رسانه انگلیسی گفت: ما به خوبی متوجه اهمیت سیاسی بازپس گیری خاک از دست رفته خود هستیم؛ آزادسازی سواحل و بنادر یک نیاز حیاتی برای اقتصاد اوکراین محسوب می شود و رئیس جمهور زلنسکی دستورات ویژه ای را به ستاد ارتش اوکراین برای طراحی نظامی عملیات آزادسازی سواحل جنوبی اوکراین ابلاغ کرده است.
_ بن والاس وزیر دفاع بریتانیا نقش کلیدی در تغییر روند ارسال تجهیزات برای اوکراین، از تسلیحات قدیمی ساخت شوروی به تسلیحات استاندارد ناتو نظیر هویتزر و مهمات ۱۵۵ میلیمتری داشته است؛ این فرآیند برای ما حدود ۱ ماه و نیم زمان برد اما تاثیر قبال توجهی در میدان نبرد داشته است، هر چند که هنوز کافی نیست و ما به منابع بیشتری برای بازپس گیری خاک خود احتیاج داریم؛ هر روزی که در انتظار برای دریافت توپخانه های مدرن غربی می گذرد ممکن است به قیمت جان ۱۰۰ سرباز اوکراینی در میدان نبرد تمام شود.
_ کشورهای غربی تنها هنگامی حاضر به افزایش کمک های نظامی خود به ما شدند، که ارتش اوکراین توانایی دفاعی خود را در میدان نبرد اثبات کرد؛ آنها در ابتدای جنگ توانایی دفاعی ما را دست کم گرفته و قدرت نظامی ارتش روسیه را بیشتر از آنچه که بود در نظر می گرفتند.
_ هم اکنون ۲ گردان از نیروهای اوکراینی در خاک بریتانیا مشغول گذراندن دوره آموزش نظامی هستند؛ این بخشی از طرح بوریس جانسون برای آموزش ۱۰ هزار سرباز اوکراینی در هر بازه زمانی ۴ ماهه است؛ ما اطمینان داریم طرح مذکور با استعفای نخست وزیر و تغییر دولت بریتانیا ادامه خواهد یافت.
_ ارتش اوکراین ۱ میلیون سرباز برای دفاع از خاک خود و بازپسگیری مناطق جنوبی در اختیار دارد؛ کمک های نظامی کشورهایی نظیر انگلیس و افزایش حجم آنها موجب خواهد شد تا خسارات ما در نبرد جبهه شرقی که بر اثر آتش سنگین توپخانه ارتش روسیه پدید آمده و روزانه موجب کشته شدن ۲۰۰ نظامی اوکراینی می شد تا حدودی جبران شود.
آیا "هیمارس" به تنهایی برای پیروزی ارتش اوکراین کافی است؟
از حدود ۲۰ روز قبل که ارتش اوکراین رسما ورود سامانه توپخانه ای هیمارس و آغاز استفاده از آن را اعلام کرد، بخش رسانه ای این کشور و برخی خبرگزاری های غربی تبلیغات فراوانی را در خصوص تاثیر و کارایی این سامانه در میدان نبرد انجام دادند.
البته که سامانه هیمارس و راکت های هدایت شونده M۳۱ این سامانه که بردی حدود ۹۰ کیلومتر دارند، سلاحی موثر بوده که پیش از آن توپخانه ارتش اوکراین فاقد سلاحی مشابه با آن بوده است و در ۳ هفته اخیر نیز بارها در حملات موفق به انبارهای مهمات ارتش روسیه در پشت خطوط تماس استفاده شده است.
اما آیا یک نمونه سلاح که تنها ۸ عراده از آنها به ارتش اوکراین تحویل داده شده و ۴ دستگاه نیز قرار است به زودی تحویل داده شود برای برتری آتش و پیروزی احتمالی در نبرد با روسیه کافی است؟ پاسخ مشخصا خیر است.
راکت اندازهای هیمارس دارای برد زیاد، دقت بسیار بالا و زمان استقرار و جا به جایی در حد ۲ تا ۳ دقیقه است که آنها را در برابر آتش ضد آتشبار توپخانه رقیب تا حد زیادی مصون نگه می دارد اما به مانند سایر تجهیزات مدرن غربی که برای این کشور ارسال شده است، مسئله کمیت پایین آنها همچنان در میان است؛ به طور مثال ارتش روسیه بر اساس تخمین منابع غربی حدود ۸۰ عراده سامانه راکتی برد بلند اسمرچ را در خاک اوکراین یا مناطق مرزی این کشور مستقر کرده است که بردی مشابه با هیمارس دارد و تاثیر زیادی در پیشروی های ارتش روسیه در جبهه شرقی نیز داشته است؛ در واقع حتی اگر سیستم های توپخانه ای غربی ارتش اوکراین دقت و کیفیت بالاتری داشته باشند همچنان در مبحث نرخ آتش، برتری قابل توجهی در اختیار ارتش روسیه قرار دارد.
سامانه راکتی برد بلند هیمارس نیز اگرچه سلاح بسیار موثری در میدان نبرد محسوب می شود اما زمانی می تواند نقش برگ برنده و تغییر دهنده موازنه میدانی را داشته باشد که تعداد تحویلی آن به ارتش اوکراین چندین برابر تعداد موجود (۱۲ دستگاه) شود؛ امری که با توجه به سیاست تجهیز گام به گام اوکراین از سوی امریکا بعید به نظر می رسد در آینده نزدیک رقم بخورد.
تعمیر خط لوله نورد استریم۱ توسط کانادا
به گزارش وبسایت تحولات جهان اسلام، جاناتان ویلکینسون وزیر منابع طبیعی کانادا، از تعمیر و تحویل یک توربین روسی برای تامین صادرات گاز طبیعی روسیه از طریق لوله نورد استریم ۱ به اروپا خبر داد. وی افزود: این تصمیم توانایی اروپا برای دسترسی به انرژی قابل اعتماد و مقرون به صرفه تا قطع واردات نفت و گاز روسیه را افزایش میدهد.
روسیه در اواخر خرداد ماه سال جاری، میزان صادرات گاز طبیعی به کشورهای اروپایی به ویژه آلمان را تا ۶۰ درصد کاهش داد و تداوم صادرات گاز را به تعمیر توربین خط لوله نورد استریم ۱ منوط کرد. در پی این موضوع، اوکراین از کانادا خواسته بود تا این توربین را تحویل روسیه ندهد اما کانادا با دور زدن تحریمها علیه روسیه، این توربین را به آلمان ارسال خواهد کرد و آلمان آن را به شرکت گازپروم روسیه تحویل میدهد تا کانادا تحریمی را نقض نکرده باشد.