کد خبر 140673
تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۱

اگرچه دولت در هفته‌های گذشته تنها 5 گروه کالایی را مشمول دریافت ارز 1226 تومانی قرار داد، اما هم‌اکنون برخی شعب بانکی در مراجعه گروه پنجم برای دریافت ارز دولتی اعلام می‌دارند که اولویت پنجم از دستور کار ارایه ارز دولتی حذف شده است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، دولت در هفته‌های گذشته برای مدیریت بهتر بر بازار ارز و تسهیل واردات کالاهای اساسی، حساس و ضروری مورد نیاز کشور که نیازمند دریافت ارز با نرخ مرجع هستند، ده اولویت را در نظر گرفت که بر اساس آن، اولویت اول و دوم، تخصیص ارز 1226 تومانی به واردکنندگان کالاهای اساسی و دارویی و تجهیزات پزشکی در نظر گرفته شده بود.

البته مسئولان اعلام می‌کنند که ارز 1226 تومانی را به راحتی در اختیار اولویت‌هایی قرار می‌دهند که در بالای جدول اولویت بندی دریافت ارز دولتی قرار گرفته‌اند، در حالی که هم اکنون بسیاری از تجار و بازرگانان با مراجعه خود به بانکها برای دریافت ارز دولتی، با کلمه "نه"، "نمی‌شود" یا " در اولویت نیست" مواجه می‌شوند.

این در شرایطی است که برخی از فعالان اقتصادی خبر از حذف اولویت پنجم از مجموع پنج اولویت تعیین شده برای دریافت ارز 1226 تومانی می‌دهند.

یکی از این مراجعان می‌گوید: وقتی برای دریافت ارز دولتی به بانک مراجعه کردم، متصدی اعلام کرد که اولویت پنجم تا اطلاع ثانوی از سرفصل اولویت‌های تخصیص ارز 1226 تومانی حذف شده است.

بر اساس اعلام بانک مرکزی، اولویت پنجم تخصیص ارز شامل رزین‌ها، روان‌کننده‌ها، کربونات منیزیوم، سنگ منیزیوم، سنگ فلزات، ذغال سنگ و گازهای کمیاب، سولفات‌ها، ماشین‌آلات چاپ و تراکتور است.

حذف اولویت پنجم از دریافت کنندگان ارز دولتی این هشدار را هم در پی دارد که ممکن است که به هر دلیلی، بانک مرکزی تصمیم بر این یگیرد که اولویت‌های سه به بعد را حذف کند، چراکه به اعتقاد برخی از مسئولان دولتی، تنها کالاهای اساسی و مواد اولیه ضروری مورد نیاز برخی کارخانجات باید در دستور کار ارایه ارز دولتی قرار گیرد و باید مکانیزمی فراهم شود که سایر گروهها بتوانند از ارز حاصل از صادرات تامین منابع کنند.

این در شرایطی است که مسئولان سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرده‌اند که هر یک از تجار و فعالان اقتصادی با ارایه ادله کافی می‌توانند درخواست تجدیدنظر در اولویت‌بندی‌ها را داشته باشند.

اولویت‌های ده گانه

اولویت اول شامل کالاهای اساسی نظیر گوشت قرمز، گوشت مرغ، گوسفند زنده، جو، ذرت، دانه سویا، کنجاله، روغن خام، شکر خام و شیرخشک صنعتی، اولویت دوم شامل کالاهایی نظیر داروهای ساخته شده، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی که در داخل کشور تولید نمی‌شود، اولویت سوم شامل حیوانات زنده، بذور، گاو شیری، جوجه یک روزه، جوجه یک روزه تخم‌گذار، جوجه اجداد، تخم مرغ SPF برای تهیه واکسن، کود، دانه کتان و سموم، اولویت چهارم شامل کالاهایی نظیر کائوچو، لاستیک کامیون، پنبه، الیاف مصنوعی، آلیاژ‌ها، قطعات منفصله، ماشین‌آلات راهسازی و گرانول و اولویت پنجم شامل رزین‌ها، روان‌کننده‌ها،کربونات منیزیوم، سنگ منیزیوم، سنگ فلزات، زغال سنگ، گازهای کمیاب، سولفات‌ها، ماشین‌آلات چاپ و تراکتور است.

همچنین اولویت ششم شامل کالاهایی نظیر نشاسته، روغن زیتون، روغن جلا، لاکتوز، کلوکوز، کربونات‌ها، میلگرد، ماشین‌آلات راهسازی، روغن‌های صنعتی، اولویت هفتم شامل توتون، تنباکو، اتصالات زانویی، دوربین عکاسی، اولویت هشتم شامل انواع عصاره‌ها، لامپ‌ها، ریش‌تراش‌ها، ماشین‌الات خاکبرداری، یخچال‌فریزر، لاستیک سواری، ماشین رختشویی، ماشین ظرفشویی، اولویت نهم شامل تخم پرندگان، ادویه‌جات، کاغذ سیگار و کالاهایی از این دست و اولویت دهم شامل سایر حیوانات زنده، مرغ، خروس، اسب، گوشت پرندگان، کاغذ دیواری، موبایل، خودروی سواری، سیگار برگ، کیف، چمدان، لباس است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس