به گزارش مشرق، برآوردهای جدید گسترش نظامی مداوم چین را نشان میدهد به طوریکه نیروی دریایی ارتش چین دارای منابعی است که تا سال ۲۰۳۰ میتواند تا پنج فروند ناو هواپیمابر و ۱۰ زیردریایی موشک انداز اتمی را به کار گیرد.
به نوشته وبگاه «نیروی دریایی آمریکا» به نقل از اندیشکده «مرکز ارزیابی راهبردی آمریکا» ارتش چین منابع لازم برای ادامه نوینسازی خود در دهه ۲۰۲۰ را دارد. برای نیروی دریایی ارتش چین، این میتواند به ناوچهها، قایقهای موشکی و زیردریاییهای برقی دیزلی تبدیل شود که میتوانند برای دفاع منطقهای و همچنین فشار بر تایوان مورد استفاده قرار گیرند، زیرا چین قصد دارد این جزیره را با سرزمین اصلی متحد کند.
این گزارش بودجه کافی چین برای ساخت ناوهای هواپیمابر، رزمناوها، ناوشکنها، کشتیهای لجستیکی، بمبافکنهای راهبردی و هواپیماهای حملونقل و سوختگیری راهبردی را تا دهه ۲۰۳۰ را پیشبینی کرده است.
اخیرا یک رسانه چینی در گزارشی تحلیلی نوشت که توانمندی تسلیحاتی و تجهیزات نظامی چین به قدری در یک دهه گذشته تقویت شده که ارتش این کشور را به یکی از مجهزترین ارتشهای جهان تبدیل کرده است.
روزنامه «چاینادیلی» در تحلیلی به افزایش توانمندیهای تسلیحاتی و نظامی چین در یک دهه گذشته اشاره کرد و نوشت در بزرگداشت نودوپنجمین سالگرد بنیانگذاری «ارتش آزادیبخش خلق» چین، چاینادیلی مجموعهای از در مورد تفکر «شی جین پینگ» در مورد تقویت ارتش و بیان ایدههای اصلی آن از زوایای مختلف منتشر میکند.
در مقدمه این گزارش آمده است که در جریان رزمایشهای اخیر ارتش آزادیبخش خلق چین، انواع گوناگونی از سختافزارهای پیشرفته همچون موشک بالستیک فراصوت «دی اف-۱۷» و هواپیمای سوختگیری هوایی «وای وای-۲۰» مستقر کرد.
طبق این گزارش، سختافزار جدید تا حد زیادی این سخت افزار جدید به طور گسترده ای توان رزمی ارتش آزادیبخش خلق چین را افزایش داده و آن را به یکی از مجهزترین ارتش های جهان تبدیل کرده است.
بر اساس این گزارش، ناظران گفتند که دهه گذشته زمان بیسابقهای بوده است که در آن ارتش چین مقدار زیادی تسلیحات و تجهیزات با فناوری پیشرفته سفارش داده است زیرا این کشور هدف اصلی خود را تحقق نوسازی دفاع ملی و نیروهای مسلح تا سال ۲۰۳۵ تعیین کرده است.
«شی جیپینگ» رئیسجمهور چین اهمیت زیادی به توسعه سختافزار و فناوری نیروهای مسلح چین میدهد و تأکید دارد که تجهیزات و تسلیحات پیشرفته برای نوسازی نظامی بسیار مهم است. شی همواره از ارتش آزادیبخش خلق چین درخواست میکند به طور کامل از علوم و فناوری مدرن برای تقویت توانمندی رزمی این کشور استفاده کنند.
وبگاه «۱۹ فورتی فایو» نیز به تازگی نقطه نظرات «هری کازیانیس» از تحلیلگران امور منطقه را در مصاحبه با شبکه خبری «فاکس نیوز»منتشر کرد. کازیانیس به فاکس نیوز هشدار داد که امروز آمریکا در موقعیت بسیار متفاوتی قرار دارد.
کازیانیس در پاسخ به این سئوال که چین ممکن است به سفر«نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، که اولین سفر مشابه سومین قانونگذارعالی رتبه ایالات متحده پس از «نیوت گینگریچ» در سال ۱۹۹۷ بود، پاسخ دهد، هشدار داد که پکن باید جدی گرفته شود.
وی گفت، این صرفاً قدرت نمایی نظامی نیست و تلاش ایالات متحده در قرن بیست و یکم «دیپلماسی قایقهای توپدار» با فرستادن ناوهای هواپیمابر به منطقه، دیگر مانند گذشته بازدارنده نیست.
کازیانیس توضیح داد: «چینیها اصلاً بلوف نمیزنند. آنها ۳۰ سال است که برای این سناریو آماده شدهاند. اگر به سالهای ۱۹۹۵-۱۹۹۶ برگردید، وضعیت مشابهی با چین داشتیم، ما بحران مشابهی داشتیم، اما در آن زمان، ایالات متحده ابرقدرت نظامی بود.»