به گزارش مشرق،یگور کلوپنکو، اقتصاددان معتقد است، به دلیل صادرات نامتناسب غلات بر اساس توافق با میانجیگری سازمان ملل که می تواند بدهی عظیم برای خرید تسلیحات و کمک ها به این کشور را جبران کند، اوکراین احتمالا در زمستان امسال با کمبود مواد غذایی مواجه شود.
بر اساس برآورد کلوپنکو، بدهی اوکراین به غرب در نیمه نخست امسال به ۷۰ تا ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده است. وی مطمئن است که اوکراین هرگز نخواهد توانست این پول را پرداخت کند. در عوض، غلات خود را در برابر دریافت تضمین برای کمک بیشتر در آینده، تهاتر می کند.
وی افزود: «در نتیجه، اوکراین احتمالا در مورد غذا با مشکل مواجه خواهد شد زیرا مقامات این کشور حاضرند بدون فکر کردن در مورد مردم، همه چیز را به غرب بدهند.»
بیش از ۲.۳ میلیون تن غله، گندم، جو و سایر محصولات کشاورزی از طریق کریدور دریای سیاه از اوکراین در بازه زمانی یک آگوست تا ۷ سپتامبر صادر شده است.
روزنامه اسپانیایی «ال پاییس» روز پنج شنبه گزارش داد، حداقل ۳۸ درصد از این غلات در حال حاضر به جای کشورهای در حال توسعه در آفریقا به اتحادیه اروپا صادر شده است.
وی افزود: «اروپا نمی تواند علنا بپذیرد که غلات اوکراینی در سفره اروپایی ها قرار می گیرد و نه در آفریقای گرسنه.»
انتظار می رود که روسیه فصل برداشت بی سابقه ای در سال جاری داشته باشد و این اقتصاددان معتقد است که غلات روسیه به کشورهای آفریقایی فرستاده خواهد شد.
به گفته واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل، بخشی از قرارداد مواد غذایی اوکراین که مربوط به صادرات محصولات روسی بود، اجرا نشده است که می تواند به فسخ کل معامله توسط مسکو منجر شود.
کلوپنکو گفت، در حالی که به نظر می رسد روسیه، اتحادیه اروپا، آفریقا و غرب آسیا همگی منابعی برای تامین غلات دارند، اوکراین، ممکن است تنها کشوری باشد که در زمستان با کمبود مواد غذایی مواجه شود.