به گزارش مشرق، کارلوس کیروش پس از نزدیک به ۱۲۰۰ روز دوباره به تهران بر میگردد تا در جام جهانی قطر روی نیمکت ایران بنشیند. او بهمن ماه سال ۹۷ پس از شکست ایران مقابل ژاپن در بازی نیمهنهایی جامملتهای ۲۰۱۹ آسیا از هدایت تیم ملی فوتبال پس از ۸ سال کنار رفت و حالا پس از سه و سال و نیم دوباره به ایران بازگشته است. کارنامه کیروش را در سه سال و نیم گذشته که در ایران حضور نداشت، بررسی کردهایم.
العین خط پایان حضور ۸ ساله بود
۸ بهمن ۹۷ و ورزشگاه هزاع بن زیاد شهر العین، خط پایان کیروش با تیم ملی فوتبال ایران بود، باخت ۳ بر صفر به ژاپن در نیمهنهایی جامملتهای آسیا سبب شد تا پرونده ۸ ساله حضور سرمربی پرتغالی روی نیمکت ایران بسته شود. مربیای که فروردین ۹۱ پای قرارداد با تیم ملی فوتبال را امضا کرد و در مدت فعالیت در ایران در دو جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل و ۲۰۱۸ روسیه و جام ملت های ۲۰۱۵ استرالیا و ۲۰۱۹ امارات هدایت تیم ملی فوتبال را برعهده داشت.
در نهایت ناکامی دوباره در رسیدن به فینال جامملتها و مخالفت وزیر ورزش وقت، سبب شد تا پرونده حضور کیروش در ایران بسته شود.
او پس از پایان بازی با ژاپن و پایان کارش در تیم ملی فوتبال در مطلبی احساسی با فوتبال ایران خداحافظی کرد. در بخشی از متن خداحافظی کیروش آمده است: بسیار خوشحالم از ماجراجوییای که با بازیکنان ایران داشتم؛ فوق العاده و بینظیر بودند. استحقاق بودن در فینال را داشتند به دلیل تمام زحماتی که کشیدند. ولی فکر میکنم سادهترین نوع مطرح کردن این صحبت این است که من آن را با یک آهنگ معروف بیان میکنم که پایان اینجا است.
وی ادامه داده است: اکنون که پایان اینجاست، عمیقترین کلمات خود را تقدیم به بازیکنان همیشه بینظیر ایرانی می کنم، بابت سخاوتمندیشان، کاراکترشان، پاییندی حرفهای و یک اشتیاق بسیار منحصر بفرد برای پیشرفت و خدمت به تیم ملی. از شما بابت فداکاریها و وفاداریتان ممنونم. بابت دوستی که با شما دارم از شما تشکر میکنم و همینطور هیچ گاه فراموش نمیکنم که شما تبدیل به یکی از بهترین خانوادههای فوتبالی در دوران زندگی من شدهاید. خاطرات این سالیان بی شک تا آخر عمر در ذهن ما خواهد ماند.
پرواز به بوگوتا
کلمبیا مقصد بعدی کیروش پس از جدایی از تیم ملی فوتبال بود، او بهمن ۹۷ جایگزین خوزه پکرمن در تیم ملی فوتبال کلمبیا شد و راهی بوگوتا شد تا کارش را در تیم ملی این کشور آغاز کند.
۲۲ مارس ۲۰۱۹ ( دوم فروردین ۱۳۹۸) و بازی دوستانه مقابل ژاپن، اولین حضور کیروش روی نیمکت کلمبیا بود، مسابقهای که با برتری یک بر صفر زردپوشان به پایان رسید تا شروع کار سرمربی پرتغالی با برد همراه باشد.
حضور کیروش در کلمبیا اما به دو سال نرسید و او پس از ناکامی همراه با تیم ملی این کشور در صعود به جام جهانی ۲۰۲۲، آذرماه ۹۹ از سمتش برکنار شد. کیروش در مدت ۲۲ ماه حضورش روی نیمکت «سه رنگها» در ۱۸ بازی هدایت تیم ملی کلمبیا را بر عهده داشت که حاصل آن ۹ برد، ۵ باخت و ۴ مساوی بود.
دو شکست متوالی ۳ بر صفر مقابل اروگوئه و ۶ بر یک مقابل اکوادور در انتخابی جام جهانی در دو مسابقه آخری که کیروش هدایت کلمبیا را بر عهده داشت، سبب شد تا کار صعود این تیم به جامجهانی قطر سخت و پیچیده شد و فدراسیون فوتبال کلمبیا حکم به اخراج کیروش بدهد.شکست ۳ بر صفر برابر اروگوئه سختترین باخت خانگی کلمبیا در تاریخ ۸۲ ساله این کشور و باخت پرگل به اکوادور هم سنگینترین شکست این تیم در ۴۳ سال اخیر بود.
علاوه بر ناکامی در رسیدن جام جهانی، کیروش با کلمبیا در مسابقات کوپا آمریکای ۲۰۲۰ هم تا مرحله یک چهارم نهایی بیشتر بالا نیامد و پس از سه برد متوالی در دور گروهی مقابل آرژانتین، قطر و پاراگوئه، در یک چهارم نهایی در ضربات پنالتی ۵ بر ۴ به شیلی باخت و از کوپا کنار رفت.
بیشتر بخوانید:
در بیانیه فدراسیون فوتبال کلمبیا پس از برکناری کیروش آمده است: فدراسیون فوتبال کلمبیا با کارلوس کیروش، مسئول فنی تیم ملی به توافق رسیدند که همکاری مشترک دیگر ادامه نداشته باشد. برای فدراسیون فوتبال کلمبیا افتخاری بود که او را برای دو سال داشتیم، مردی که تمام ظرفیت، دانش و تجربهاش را در اختیار ما گذاشت.
محبوب در سرزمین فراعنه
تیم ملی مصر مقصد بعدی کیروش بود، او پس از ۶ ماه خانه نشینی، شهریور ۱۴۰۰ راهی قاهره شد تا زیر برگه قرارداد با مصر را امضا کند. ماموریت کیروش در مصر هم رساندن فراعنه به جامجهانی بود. ۸ مهر ۱۴۰۰ و بازی دوستانه با لیبریا، اولین مسابقه تیم ملی مصر تحت هدایت کیروش بود، مسابقهای که با برتری یک بر صفر یاران محمد صلاح به پایان رسید تا او شروع خوبی در قاهر داشته باشد.
با این حال زمان حضور کیروش در مصر به ۷ ماه هم نرسید و سرمربی پرتغالی تنها در ۲۰ مسابقه هدایت این تیم را عهده داشت. ۱۳ برد، ۵ باخت و ۲ مساوی حاصل کار کیروش در تیم ملی مصر بود و او فرودین امسال از سرمربیگری این تیم آفریقایی کنار رفت.
انتخابی جامجهانی قطر، مسابقات کشورهای عربی و جام ملتهای آفریقا سه رقابتی بود که کیروش در مدت حضور در مصر تیم ملی این کشور را هدایت کرد، نکته قابل تامل ناکامی مصر در هر سه رقابت بود.
مصر با کیروش در انتخابی جامجهانی در ۴ بازی، ۴ برد، یک مساوی و یک باخت کسب کرد و با شکست ۳ بر یک مقابل سنگال از صعود به جامجهانی بازماند.
مصریها در جامملتهای آفریقا با کیروش تا فینال پیش رفتند، آنها اگر چه مرحله گروهی را با باخت یک بر صفر مقابل نیجریه آغاز کردند اما در ادامه با ۵ برد متوالی تا فینال جلو رفتند اما در بازی نهایی مقابل سنگال در ضربات پنالتی ۴بر ۲ شکست خوردند و نایب قهرمان شدند.
در جام کشورهای عربی هم مصر با شکست مقابل تونس در نیمه نهایی رسیدن به فینال بازماند و در بازی رده بندی هم مقابل قطر باخت تا در رده چهارم قرار بگیرد.
البته جدایی کیروش از مصر برخلاف برکناری او از کلمبیا، بی حاشیه و جنجال نبود و کم کردن ۲۵ هزار دلار از قرارداد او در پایان همکاری، سبب شد تا حواشی به وجود بیاید.
بازگشت پس از ۱۲۰۰ روز
حالا کیروش پس از پشت سرگذاشتن روزهای پرماجرا در کلمبیا و مصر به ایران بازگشته تا برای سومین جامجهانی متوالی روی نیمکت ایران بنشیند.
باید به انتظار نشست و دید که کیروش در بازگشت دوباره به ایران چه کارنامهای از خودش به جا خواهد گذاشت.به هر حال او جمعه در حالی وارد تهران میشود که موافقان و مخالفان زیادی دارد و باید دید تیم ملی در قطر با این پرتغالی چه کارنامهای خواهد داشت.