به گزارش مشرق، محمد اسلامی شامگاه پنجشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان کرمان افزود: مبارزات تحریمی شدید نیز در این بخش وجود دارد که به لحاظ عمر کوتا، جابه جایی آنها هم به سادگی انجام نمی شود اما کشور ما این توفیق را داشت که با تولید کیتهای رادیو دارویی، بیماران را در ۲۰۵ مرکز پزشکی کشور از این فناوری بهرهمند کند.
وی همچنین افزود: یکی از اتفاقات انجام شده مهم در حوزه انرژی اتمی پرتودهی با اشعه گاماست.
اسلامی گفت: بخصوص در استان کرمان که محصولات استراتژیک(راهبردی) مانند خرما و پسته دارد، برای افزایش ماندگاری و پیشگیری از آفت ها این موضوع پرتو دهی درصد بالایی به اقتصاد و معیشت مردم کشور و این استان کمک می کند.
معاون رییس جمهور با اشاره به اینکه گسترش فناوری هستهای یک دستور کار مهم، راهبردی و اجرایی است، افزود: در سازمان انرژی اتمی با توجه به سند راهبردی تصویب شده و افق ۲۰ ساله برنامه با ظرفیت بالایی طرحریزی کردیم تا در همه سرفصلها فناوری هسته ای توسعه داده شود.
وی با اشاره به اینکه در دنیا اینگونه قلمداد شده که فناوری هستهای یعتی فقط غنیسازی اورانیوم در صورتی که این مهم تنها یک بخش از کار است، تصریح کرد:۲ بخش عمده در در فناوری هسته ای وجود دارد، یکی بخش قدرت و نیرو است که از این فناوری تولید برق صورت می گیرد و دیگریپرتوهاست که از آن در این فناوری برای مصارف گوناگون و به عنوان مثال در موارد پزشکی برای تشخیص، درمان، تجهیزات و رادیوداروها استفاده می کنند. اسلامی با اشاره به سایر اقدامات سازمان انرژی اتمی تصریح کرد:
در گام تکمیلی ظرفیت توسعه رادیوداروها را بالا می بریم زیرا بخش رادیو داروها عمدتا برای درمان سرطان است و فقط همین سلول سرطانی را مورد هدف قرار می دهد.
وی با اشاره به اینکه در فناوری هسته ای موضوع مهم دیگر دربخش پلاسماست، افزود: ما با این فناوری پلاسما، سم زدایی و پلاسماتراپی را در تحقیقات به نتیجه رساندیم که در این زمینه یک کار با قابلیت بالا در یک سال گذشته پایه گذاری شد و در این راستا بخش فوری سم زدایی با پلاسما برایآفت آفلاتوکسین است که هم اینک جامعه پسته کاران، صادرکنندگان و با آن مواجه هستند.
رییس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: در حوزه سم زدایی برای بخش های کشاورزی دستگاه های اولیه در حال ساخت داریم و این مهم در مراکزی که این فرآیند وجود دارد نصب و شروع به استفاده از آن خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: البته با حمایت استاندار کرمان یک مرکز(سم زدایی با استفاده از فناوری پلاسما) در رفسنجان وجود دارد که قرار است خیلی سریع سامانه نصب و کار پیش برود و روز پنجشنبه مباحث مربوط به این پروژه را دنبال خواهیم کرد.
رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه استفاده از فناوری پلاسما در باغ های پسته کار بزرگی است، تصریح کرد: در باغات پسته هدف قرار است با پلاسما از طریق تاثیرگذاری روی آب و خاک کار را انجام دهیم که هماهنگی و برنامه ریزی برای آغاز عملیات اجرایی این فناوری خواهد شد تا ازخسارت به کشاورزان بخش پسته جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه استفاده از فناوری هسته ای در محصول کشاورزی خرما گفت: در خرما نیز بررسی ها انجام شده و با تعامل استاندار کار خواهیم کرد تا با پرتودهی آفت پذیری این محصول را کاهش دهیم و ماندگاری آن افزایش پیدا کند.
اسلامی افزود: همچنین با توجه به تولید محصولات کشاورزی در شهرستان جیرفت، قصد داریم با پروتودهی آفت پذیری محصولات را کاهش دهیم و به شکوفایی اقتصاد این منطقه کمک کنیم زیرا ۳۰ درصد محصولات تبدیل به ضایعات می شود و این میزان عدد بزرگی است بنابراین تلاش خواهیم
کرد فناوری هسته ای را در خدمت مردم و اقتصاد شتاب بخشیم و امیدواریم در استان کرمان که چند قطب بزرگ محصولات کشاورزی، خرما و پسته را دارد کار به خوبی پیش رود.
رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه توسعه معادن نیز مساله مهم دیگر در استان کرمان است. گفت: در این راستا در استان توافقاتی انجام شده و موانع موجود رفع شده و با توجه به گسترش ژئوفیزیک در معادن و شناسایی اعماق زمین، همه پروژه های اکتشافی ما به فناوری جدید مجهز شده اند.
وی با اشاره به اینکه فعال کردن معدن را در استان کرمان در برنامه داریم و با تشکیل کنسرسیوم، سرمایه گذاریهای جدید و نوین در پی خواهد داشت اظهاداشت: عمده فعالیت ها مجموعه انرژی اتمی دانش بنیان است و به اقتصاد ملی و استان کرمان کمک خواهد کرد. اسلامی افزود: راه جدیدی باز می شود تا با فناوری های روز بهره وری را افزایش و تحول اساسی ایجاد کنیم.