فضای مجازی

یکی از بسترهای مهم و حربه‌هایی که همواره دشمن برای اثرگذاری در جامعه ما و همچنین زمینه‌سازی یا دامن زدن به اغتشاش‌ها روی آن حساب ویژه باز کرده است، فضای مجازی رهاشده در کشورمان است.

به گزارش مشرق، چند روزی است که به علت وقوع اغتشاشات و آشوبگری در برخی مناطق کشور، محدودیت‌هایی در دسترسی به پیام‌رسان‌های خارجی همچون واتس‌آپ و اینستاگرام و... وضع شده است، کاری که با توجه به سبقه مسئولیت‌ناپذیری این پیام‌رسان‌ها و نمونه‌های مشابه آنها شاید اجتناب‌ناپذیر باشد.

آثار تخریبی فعالیت بدون ضابطه شبکه‌های مجازی خارجی در کشورمان متعدد است اما به اجمال می‌توان به بررسی آنها در سه محور تهدید امنیتی، تخریب فرهنگی- تربیتی و صدمات اقتصادی پرداخت.

تهدیدهای امنیتی در بستر رها بودن شبکه‌های اجتماعی خارجی

نمونه‌های زیادی از تهدیدهای امنیتی در بستر رها بودن شبکه‌های اجتماعی خارجی را در گذشته و در جریان فتنه سال ۸۸ یا حوادث دی ماه ۹۶ و آبان ۹۸ و این روزها به وضوح می‌توان دید.

دادن سرویس و میدان به آشوبگران برای مواردی همچون انتشار آموزش ساخت بمب دست‌ساز یا انتشار پرحجم شایعات و دروغ‌های تحریک‌کننده، فراخوان برای تجمع و آشوب و موارد دیگر وظیفه‌ایست که شبکه‌های اجتماعی خارجی در حوادث مشابه سال‌های اخیر و روزهای گذشته کشورمان در عمل به آن کم نگذاشته‌اند.

البته این‌ها خود، نمونه‌ای از تناقض و سیاست‌های دوگانه‌ایست که با همه شعارهای فریبنده و ریاکارانه، این شبکه‌های اجتماعی نمی‌توانند از آن فرار کنند.

به عنوان مثال همین توئیتر که در جریان فتنه سال ۸۸ به تصریح هیلاری کلینتون در کتاب خاطراتش، از تعمیر موقت و توقف محدود فعالیت خود منع شده بود تا حتی ذره‌ای در اثرگذاری بر آشوب در ایران اختلال ایجاد نشود، در جریان آشوب‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری اخیر در آمریکا و حتی پیش از آن، تمهیدات خاصی برای جلوگیری از بروز هرج‌ومرج در این کشور ‌اندیشید حتی اگر قرار بود عامل هرج‌ومرج، رئیس‌جمهور آمریکا باشد.

این شبکه اجتماعی از همان ابتدا اعلام کرد اجازه نخواهد داد هیچ‌کدام از نامزدها (بخوانید: دونالد ترامپ) پیش از شمارش آرای کافی، اعلام پیروزی زودهنگام کند. نهایتا هم توئیتر و شبکه‌های اجتماعی دیگر آمریکا حتی به رئیس‌جمهور مستقر خود نیز رحم نکردند و صفحات ترامپ را بستند تا نشان دهند در موضوع حفظ امنیت و جلوگیری از هرج و مرج در کشورشان شوخی ندارند.

تخریب فرهنگی و تربیتی با هدف‌گیری نوجوانان، جوانان و خانواده‌ها

متاسفانه یکی دیگر از کارکردهای مورد نظر پیام‌رسان‌های خارجی برای فعالیت در کشورمان اجرای برنامه‌های ضدفرهنگی و تخریبی تدارک‌دیده شده از سوی دشمنان علیه پرورش صحیح نسل جوان و هدف‌گیری خانواده‌هاست. وقتی هم این پیام‌رسان‌ها با تذکر مسئولان کشورمان برای پذیرش مسئولیت این اقدامات و دادن تعهد برای رعایت اصول و استانداردهای فرهنگی جامعه ایرانی اسلامی مواجه می‌شوند با قلدری و سرکشی رفتار می‌کنند. حال آنکه همین شبکه‌های اجتماعی در بسیاری از کشورهای غربی دارای خط قرمزهایی هستند که حاضر به رعایت آنها در کشورمان نیستند.

نگاهی به محتوای ارائه شده در شبکه‌هایی همچون تلگرام و اینستاگرام که به راحتی در دسترس کودک و نوجوان و جوانان و خانواده‌ها قرار دارد مواردی همچون ترویج خشونت، ترویج بی‌دینی، فروش سلاح و مشروبات و ترویج بی‌بند و باری و فحشا و پر و بال دادن به شبکه‌های ویرانگر قمار و شرط‌بندی و همچنین ترویج فرهنگ خودنمایی و و فرهنگ سگ‌پروری و دوری از ازدواج و فرزندآوری... تنها نمونه‌هایی از سوغات این شبکه‌های اجتماعی غیر متعهد برای نسل جوان و خانواده‌های ایرانی است.

خنده‌دار این‌که اینستاگرامی که انتشار تصویر قهرمان ملی و سردار سرافراز کشورمان در مبارزه با تروریسم یعنی شهید حاج قاسم سلیمانی را تحمل نمی‌کند اجازه نشر هزار و یک محتوای مضر را می‌دهد.

ضرر اقتصادی نتیجه سرمایه‌گذاری در بستر نامطمئن

با گسترش شبکه‌های مجازی در سال‌های گذشته تا به امروز، زمینه قابل توجهی از فعالیت اقتصادی در سطوح مختلف در این فضا ایجاد شده است. در کشورمان کم نیستند کسب و کارهایی که یا در کنار فعالیت معمول خود در فضای معمول از ظرفیت‌های تبلیغ یا داد و ستد در فضای مجازی هم استفاده می‌کنند و یا کسب و کارهایی که ذاتاً بر اساس فعالیت در بستر مجازی شکل گرفته‌اند و به طور کامل در این فضا مشغول هستند.

اما همواره هشدار داده شده است که شبکه‌های اجتماعی خارجی به دلایلی محل صد در صد مناسب و مطمئنی برای فعالیت‌های اقتصادی نیستند از جمله اینکه بارها پلیس فتا اعلام کرده است که در موارد زیادی پرونده‌های کلاهبرداری‌های مرتبط با داد و ستدهای مجازی که در شبکه‌های اجتماعی خارجی صورت گرفته به علت پاسخگو نبودن مدیران این شبکه‌ها به نتیجه نمی‌رسد و بسیاری از مردم به خاطر آن ضرر و زیان‌های هنگفتی متحمل شده‌اند و برعکس این شرایط فضای خوبی در اختیار کلاهبرداران گذاشته است که با خیال راحت مشغول چپاول مردم باشند.

از طرفی حتی کسب و کارهای معمول و سالم نیز از این بی‌اعتمادی ایجاد شده در مردم به خاطر رواج کلاهبرداری‌های مجازی غیر قابل تعقیب آسیب می‌بینند و اگر قطعاً فعالیت‌های اقتصادی مجازی در فضایی مطمئن و متعهد و پاسخگو همچون شبکه‌های داخلی شکل بگیرد هم خریدار و هم فروشنده با خیال راحت‌تر فعالیت می‌کنند و این کسب و کارها با رونق بیشتری روبه‌رو خواهند شد. ضمن اینکه سرمایه‌گذاری در فضای بیگانه که ممکن است به دلایلی همچون اتفاقات این روزها به اجبار متوقف و مختل شود منطقی نیست.

کم کاری دولت قبل که باز عیان شد

به دلایل مذکور و دلایل مختلف دیگر، عقل حکم می‌کند که هر چه بیشتر و سریع‌تر به سمت ارتقای توان داخلی در حوزه پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی و استقلال در فضای مجازی حرکت کنیم.

طی روزهای اخیر با محدودیت‌های ایجاد شده برای پیام‌رسان‌های خارجی باز هم موج استقبال مردم از پیام‌رسان‌های داخلی ایجاد شده و بسیاری از افراد یک یا چند نمونه از پیام‌رسان‌های ایرانی را مورد استفاده قرار می‌دهند.

اما کم توجهی مسئولان دولت قبل در حمایت از پیام‌رسان‌های بومی و عدم حرکت در مسیر استقلال مجازی باعث شده است که با وجود همه توانایی‌ها و ظرفیت‌های داخلی در حوزه پیام‌رسان‌های، با سطح مطلوب و مورد انتظار فاصله داشته باشیم و نیاز مردم به طور کامل یا مطلوب پاسخ داده نشود.

اوایل سال ۹۷ و پس از میدان دادن تلگرام به فرصت‌طلبان آشوبگر در حوادث اواخر سال ۹۶ و همچنین تبدیل تلگرام به محلی برای جولان تروریست‌های اقتصادی که با فعالیت در کانال‌ها به نوسانات شدید قیمت ارز دامن می‌زدند، به دلیل عدم همکاری تلگرام با ایران برای جلوگیری از این اقدامات حکم قضایی فیلتر این پیام‌رسان صادر شد.

پس از آن باز هم مثل این روزها شاهد موج چشمگیر استقبال مردم از پیام‌رسان‌های نوپای داخلی که با تلاش جوانان کشورمان طراحی و ارائه شده بودند بودیم و در شرایطی که فضا برای کوچ گسترده کاربران به پیام‌رسان‌های بومی آماده بود و این کار البته نیازمند حمایت دولت برای دادن سرورهای متعدد یا کمک مالی و تجهیزاتی به پلتفرم‌های بومی بود، ناگهان دولت قبل در اقدامی مشکوک دست به ایجاد و معرفی پوسته‌های غیر رسمی تلگرام به نام‌های «تلگرام طلایی» و «هاتگرام» و دادن انبوهی از سرورها به آنها کرد.

این اقدام با توجه به وابستگی ذهنی ایجاد شده در بین مردم برای فعالیت در تلگرام پس از چند سال حضور در آن، پیوستن مردم به شبکه‌های داخلی را متوقف کرد و در نهایت هم این دو پوسته غیر رسمی توسط گوگل مسدود و در شرایطی که پلتفرم‌های داخلی چشم انتظار حمایت دولت بودند در سایه کم‌کاری مسئولان امر شاهد رواج انواع فیلترشکن‌ها و پروکسی و البته مخاطرات ناشی از این موضوع بودیم.

متاسفانه مسئولان دولت قبل در حوزه حمایت از شبکه‌های اجتماعی داخلی به شدت ضعیف و غیرمسئولانه عمل کردند اما اکنون با وجود دولتی مردمی و مجلسی انقلابی که به حمایت از منافع مردم و کمک به جوانان خلاق و دانشمند اعتقاد راسخ دارند این امید وجود دارد که اشتباه دولت قبل تکرار نشود و دولت و مجلس در کنار توجه به لزوم مدیریت فضای رها شده مجازی که برخی در دولت قبل به آن افتخار می‌کردند! پای کار حمایت از پیام‌رسان‌های بومی از جمله دادن سرورهای کافی و رفع نیازهای موجود بیایند و با حرکت در مسیر استقلال فضای مجازی و کمک به تحقق شبکه ملی و امن اطلاعات راه نفوذ دشمن از این مسیر را سد کنند.

راهی که همه دنیا می‌رود

البته هرگاه صحبت از مدیریت فضای مجازی و پاسخگو کردن شبکه‌های اجتماعی خارجی به میان می‌آید، عده‌ای فریبکارانه هدف را فیلتر کردن و ایجاد محدودیت جا می‌زنند در حالی که به گفته مسئولان کشورمان اگر شبکه‌های اجتماعی خارجی شروط ایران را بپذیرند و متعهدانه رفتار کنند می‌توان به فعالیت ادامه بدهند.

در همین زمینه چند روز قبل عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه‌ای با بیان اینکه درباره استمرار محدودیت‌های اعمالی در دسترسی به اینستاگرام و واتس‌اپ فعلاً تصمیم‌گیری نشده است، گفت: چنان‌که اینستاگرام و واتس‌اپ قرارداد و تفاهم نامه‌ای امضا کنند و شروط جمهوری اسلامی ایران را بپذیرند و متعهد به پذیرش مسئولیت شوند، منعی برای فعالیت آنها وجود نخواهد داشت. این کنترل‌ها و شرط و شروطها چیز جدیدی نیست و در بسیاری از کشورهای دنیا وجود و سابقه دارد.

به این موارد توجه کنید:

۱-به گزارش آسوشیتدپرس، ترکیه برای شرکت‌های فناوری که نماینده‌ای جهت همخوانی با قوانین ترکیه مشخص نکرده‌اند، جریمه تعیین کرده است. به گفته عمر فاتح سایان مدیر سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات ترکیه، فیس بوک، اینستاگرام، توئیتر، پریسکوپ، یوتیوب و تیک تاک هرکدام ۱.۲ میلیون دلار (۱۰ میلیون لیر ترکیه) جریمه می‌شوند. طبق قانون جدید که از یکم اکتبر (سال ۲۰۲۱) در ترکیه اجرایی شده، شبکه‌های اجتماعی که روزانه بیش از یک میلیون کاربر فعال در این کشور دارند، باید یک نماینده را به دولت معرفی کنند.

۲-به گزارش رویترز، رگولاتور حریم خصوصی ایرلند پس از تحقیقات درباره شیوه کنترل داده‌های کودکان در اینستاگرام جریمه‌ای ۴۰۵ میلیون یورویی برای این پلتفرم وضع کرده است. این تحقیقات که در ۲۰۲۰ میلادی آغاز شد روی کاربران کودک بین ۱۳ تا ۱۷ سالی متمرکز بود که اجازه فعال‌سازی حساب‌های کاربری تجاری را داشتند و به همین دلیل انتشار شماره موبایل یا آدرس ایمیل کاربران ساده‌تر بود.

۳-به گزارش سی ان بی‌سی، ایالت کالیفرنیا لایحه‌ای تصویب کرده که پلتفرم‌های آنلاین را ملزم به اتخاذ اقداماتی برای ایمن ‌سازی سرویس‌ها برای کودکان و نوجوانان می‌کند. این لایحه سرویس‌های آنلاین را ملزم می‌کند اقدامات امنیتی را برای محافظت از کاربران زیر ۱۸ سال انجام دهند از جمله آنکه باید بالاترین سطح تنظیمات امنیتی در بیشتر موارد برای این کاربران به طور پیش فرض اجرا شود.

۴-به گزارش رویترز؛ لیندزی گراهام سناتور جمهوریخواه آمریکایی و از منتقدان شبکه‌های اجتماعی مانند فیس بوک و توئیتر به دنبال راهی است تا شبکه‌های اجتماعی را قانونمند و وادار به فعالیت تحت مجوز کند.

۵-به گزارش رویترز، کمیسیون حفاظت از اطلاعات خصوصی کره جنوبی جریمه‌ای ۵۰ میلیون دلاری برای گوگل و ۲۲ میلیون دلاری برای متا پلتفرمز تعیین کرده است. به گفته مقامات ذی‌ربط، کره جنوبی گوگل و متاپلتفرمز را به دلیل نقض قوانین حریم خصوصی چند میلیون دلار جریمه کرده است.

۶-به گزارش انگجت، مدیران ارشد متا، توئیتر، یوتیوب و تیک تاک جلسه استماع ۳ ساعته در مقابل کمیته امنیت داخلی سنا را پشت سر گذاشتند. قانونگذاران تیک تاک را درباره جمع‌آوری اطلاعات بیومتریک تحت فشار گذاشتند. هدف از این جلسه تمرکز روی تاثیر سرویس این شرکت‌ها بر موضوعات امنیت ملی آمریکا بود.

۷-به گزارش رویترز، غول‌های بانکی ایالات متحده مانند جی پی مورگان چیس و بانک آمریکا در مجموع با بیش از یک میلیارد دلار جریمه به علت استفاده کارمندان از ابزارهای پیام‌رسانی تأیید نشده، مواجه شده‌اند. از جمله این ابزار تأیید نشده می‌توان به برخی برنامه‌های ایمیل تجاری و برنامه‌هایی مانند واتس‌اپ اشاره کرد.

شاید اگر یکبار دیگر ۷ گزارشی که به طور خلاصه به آنها اشاره شد را بخوانید به وجه اشتراکشان پی خواهید برد، قانون؛ آنچه که مشخص است با پیشرفت تکنولوژی و پررنگ شدن نقش ابزارهای ارتباط مجازی و شبکه‌های اجتماعی در جوامع و زندگی افراد، دولت‌ها نیز در تلاش هستند تا با قانون‌مند کردن این فضای جدید، جلوی سوءاستفاده خدمات دهندگان و آسیب دیدن خدمات گیرندگان را بگیرند.

آنچه که طی یک دهه اخیر مورد توجه دولت‌ها بوده است، مسئله حاکمیت سایبری و مرزبانی مجازی است. طی این سال‌ها، غرب به ویژه آمریکا و کشورهای مطرح اروپایی که جزو پیشروترین کشورهای ارائه دهنده و پشتیبان خدمات ارتباط مجازی هستند در تلاش بودند تا در زمینه قانون و امنیت مجازی نیز پیشرو باشند.

یک سؤال

نکته پایانی اینکه باید از خود بپرسیم، آیا آمریکا و کشورهایی که حتی با وجود تحریم داروی بیماران یا پانسمان کودکان پروانه‌ای کشورمان سخاوتمندانه شبکه‌های اجتماعی و اینترنت را برای ما عرضه می‌کنند، خیرخواه ما هستند یا به بهره‌برداری از این فضا در سایه غفلت مسئولان کشورمان چشم طمع دوخته‌اند؟!

منبع: کیهان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 50
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 8
  • گانگستر FR ۰۰:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    17 12
    اونوقت اینترنت ماهواره ای رو چکار میکنی؟
    • IR ۰۱:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
      4 6
      حضرت امام خمینی فرمودند مابارادیو ورسانه مشکل نداریم مابافسادوانچه باعث نابودی نیروی انسانی است مخالفیم که خواسته هرعقل سالمی است واماربزهکاری وتخدیروخودکشی وخودزنی وسوءمصرف مخدردردموکراسی شاهداین مدعاست که بالاترین سرانه رابدلیل این سبک نابودکننده داردعلاوه برتیراندازی خیابانی ومدرسه ای وفقر وبیخانمانی
    • IR ۰۲:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
      3 6
      اونا بعد اینترنت ماهواره ای مارو میخوان چیکار کنن ؟
    • IR ۰۳:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
      4 8
      هم با موشک میشه زد. علاوه بر اون، قابلیت حمله سایبری هم داریم. در ضمن جنگ فناوری هست. دشمن حمله میکنه. شما هم حمله کن. تسلیم شدن نه شرط عقل و نه مشروع هسن.
    • ر IR ۰۶:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
      3 5
      نگران نباش فردا برات راهش می اندازند. فقط متأسفانه یک چند میلیون تومنی هزینه داره. مشکلی نیست؟ برم به ....بگم یا نه؟
    • IR ۰۸:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
      4 8
      وقتی رهبر دانا و فرزانه میفرمایند فضای افسار گریخته مجازی یعنی اقدام شود . نگذاریم علی مظلوم بماند در درجه اول تمام ارزشها در خطر خواهد افتاد . شیطان با تمام قدرت زده به سیم آخر ، قدرتهای جهانی از عدم غلبه بر ایران به ستوه آمده اند . بخدا قسم اگر عاقلانه بنگریم کم آوردند . میخواهند کرم را در ریشه بیندازند چون دستشان از این ملت کوتاه است . تا آخرین نفس مبارزه میکنیم .
    • IR ۰۹:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
      0 5
      دارن براش
    • IR ۱۷:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
      0 1
      فعلا یه خیاله...تا بعدا ببینیم چه میشه...
    • IR ۱۷:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
      0 1
      یک موشک خسمش می کنند
  • بختیاری IR ۰۰:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    3 4
    فرد موردنظر و اطرافیانش که همه باکسب حلال میلیاردر شدند.وضعیت بی سروته مجازی را برای آشوب درکشور نیاز داشتند به همین دلیل ترتیب اثر نمی دادند.فشار از پایین وچانه زنی از بالا تا به هدف رسیدن کدخدا یادمون نرفته یکی از اصلی ترین ابزار هماهنگی برای ایجاد آشوب و فشار شبکه های اجتماعی ارباب هست.حالا صبح جمعه از مطبخ بیرون میاد میبینه ابزار فشار کدخداجونش فیلتره، خدا ازتو یکی ساده لوح وشاید مامور مخصوص کدخدا نگذره
  • رضا IR ۰۰:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    10 9
    درود، اینستاگرام لانه فساد فقط بعضی سایتهای پزشکی یا و اطلاعات ماهواره ای سنجنده و... کلا سایت های مربوط به علوم و فنون مختلف باز بزارید بقیه جاها مثلا برای سرگرمین ولی در اصل نابود کننده وقتن رو ببندین تا کشور پیشرفت کنه
  • IR ۰۱:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    11 5
    بسیاری ازکسب وکارها درفضای مجازی نظیراینستگرام انجام میشه چرابایدبیاوریم داخل پیام رسان داخلی
    • IR ۰۲:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
      4 8
      چون قانون مملکته همین!!
    • IR ۰۲:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
      4 5
      بخاطر امنیت ایران بخاطر ایران عزیز ، البته مسولین امر هم باید ضمن مدیریت و کنترل فضای مجازی و خصوصا پیام رسان های داخلی باید به حریم خصوصی کاربران احترام بگذارند !
    • US ۰۵:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
      5 4
      کسب و کارت بیاد در محیط نرم افزار داخلی چه مشکلی پیش میاد برات؟ نیم خط شرح بده کافیه!
    • IR ۱۰:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
      4 0
      مگر قراره چه جنایتی انجام بگیره که نگران انتقال به سرورهای کشورند
  • امیر IR ۰۱:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    3 1
    حکومت ما که هم پیمان چین و روسیه هستند . ای کاش لااقل مدیران نحوه اداره کشورداری را از انها یاد بگیرند . و برای مردمانش رفاه و آسایش مهیا کنند . چین و روسیه که نه دین دارند و نه مذهب . در کشورشان اثری از تورم و گرانی و اقتصاد بی در و پیکر نیست .
  • IR ۰۲:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    6 3
    جز فیلتر محدودیت فشار چه هنر دیگه ای دارید
    • IR ۱۱:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
      7 2
      جز وحشی گری در فضای واقعی به اسم اعتراض و فحاشی در فضای مجازی شماها چه هنری دارید
    • IR ۱۳:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
      0 3
      عزیزم از پارک دانشجو بیا بیرون بهت نشون بدم چه هنرهایی داریم؟؟؟ خخخخخخخخ
  • مهاجر IR ۰۲:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    3 6
    احتمالا نويسنده اين گزارش درك درستي از حجم افراد مشغول كار و ضربه اي به چند صدهزار نفر در صورت فيلتر دائمي اين پلتفرم ها ميخوره نداره چون طبيعتا اون حقوقش رو ميگيره و فرقي براش نميكنه
  • IR ۰۳:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    5 2
    کلا اینترنت را قطع کنید مردم هم به مرور زمان ترغیب به استفاده از منابع خبری مثل تلویزیون و رادیو میشوند مگر کره شمالی که اینترنت نداره مردمش مشکلی دارن؟
  • یاخدا IR ۰۴:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    1 1
    ایران قابلیت ایجاد پلتفرمهای مشابه داخلی دارد و اگر مشکل فناوری باشد میتواند پلتفرم خارجی با کد بازش بخرد، مگر چقدر میشود از یک کمپانی بزرگ برناه ویسی یک پلتفرم که امکانات اینستا واتساپ و تاگرام بخرند، فرضا یک میلیارد دلار، اینکه میگیوند فلان پاتفرم دهها میلیارد دلار ارزش دارد بخاطر خود نرم افزار نیست، بلکه تعداد کاربرانش است وگرنه یک برنامه حاضر موجود امتحان پس فعلا کم کاربر همین غولهای جهان به چند میلیون دلار میخرند، یعنی ایران اینقدر بی رعضه است برای مصالخ امنیت و اقتصادی اش صد میلیون دلار پلتفرم نخورد و رایگان در اختیار همه مردم قرارد دهد؟! یک پلتفرم خوب اگر مورد استفاده 50 میلیون نفر باشد ارزشش اندازه یک ارتش کشور و یک ملت است! کاری یک پلتفرم دهها میلیونی میتواند بکند کل یک سیستم دولتی گاهی نمتواند در هدایت اجتماعی و اقتصادی در مسیر سالم نمیتواند بکند. باید تاسف خوردنهادهای پرشمار که اغلب مستقل از دولت هستند و دولت همچون تدارکچی آنهاست، کمترین تضمین امنیت شخصی نمیدهد و هزینه سنگینی برای حمایت پلتفرمهای داخلی میدهد، مهمترین دلیل عدم رغبت به پلتفرمهای داخلی- علاوه بر مسائل فنی- مسئله راهبردی تضمین امنیت اطلاعات شخصی و بخش ترس از سوءاستافده از اطلاعات شخصی و محتوای چتها استف همانقدر حفظ حرمت اشخاص مهم استف مسئله استفاده محتوای چتها و پیامها خصوصی است، مثلا مثال زدند اگر در چت و پیام خصوصی بین دو نفره فحاشی شد حتی علیه مقامات و فرد اسکرین شات گرفت این اسکرین شات مورد مدرک و سند مجازات شخصی نباشد! اهمیت قشیه در حرمت حریم خصوصی است، حکامیت ها در دنیا این حدود معمولا بعنوان اسناد علیه مردم استافده میکنند، علت اینکه مردم داخل ایارن از پلتفرمهای خارجی استافده میکنند دقیقا بخاطر ترسی است که سوءاستفاده قضایی ممکن علیهشان استفاده شود، این ترس بخشی از وقاهی بخاطر قوانین موجود است وبخشی بخاطر تبلیغات مخالفان حکومت و اجانبت، در نتیجه امروزه دیتابیسهای خارجی همگونه اطلاعات شخصی مردم ایارن بدست اوردند از شماره شخصی و چه بسا شماره حسابها تا علایق و عقاید دینی و سیاسی و بر اساس آن سرویسهای شنود اجنبی آنها آنالیز و به مراکز سیاسی و امنیتی و اقتصادی دولتهایشان گزارش میدهند! کوتاهی سی ساله حکامیت جمهوری اسلامی به مسئله تضمین امنیت حریم شخصی و بی توجهی ظرافتهای این حوزه، موجب شده
  • یاخدا IR ۰۴:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    2 1
    کوتاهی سی ساله حکامیت جمهوری اسلامی به مسئله تضمین امنیت حریم شخصی و بی توجهی ظرافتهای این حوزه، موجب شده دهها میلیون ایرانی- بعضا افراد شاغل در نهادهای حساس کشوری و لشکری، اطلاعات مهم که میتواند مورد سوءاستفاده واقع شود توسط اجانبت ضد ایرانی از جمله تجزیه طلبان و تفرقه افکنان مذهبی باشد. با توجه مشکوک بودن رخنه نفوذیها نالایق و مستعد خیانت و فساد در نهادها(بخاطر فساد آموزشی مدرکفروشی و پارتی بازی) و دادن آدرس غلط و کارشکنی در اصلاح و تصویت قوانین و نظارت، بایست رئوس و ارکان نظام مستقیم وارد شوند به صورت فوری. وقتی مافیایی ها چنین در شوراهای روستا زمینهای مردم بالا میکشند و موجب اذیت مردم و بدسرنوشتی جوانا و ناامیدی بر کارآمدی نظام میشوند! و شهرداری ها کارشکنی ممکن در دادن امکانات به حواشی شهر مثل اسفالت و دارند القای پایین شهری و بالاشهری میکنند!و بازار ارز و قاچاق سوخت دارند خیانت میکنند به منافع ملی یا خودرو میتواند یک صنعت مهم مثل خودرو از حالت پویای و مفید به بازار احجاف و ظلم به مشتری داخلی کرده و مانع واردات خودروی دست دوم کم کارده و نو ارزان شود و خودروی به شدت بی کیفیت و گران و با کمبود کند، پس بدانید در موارد مهمتر مثل تمامیت ارضی و اتحاد قومی و ملی چه کارها ضد ملی ایرانی نمیتوانند بکند!
  • IR ۰۵:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    6 4
    آره فیلتر کنید تا فیلتر شکن ها رو اقازادهاتون بفروشند به ما تجارت قشنگی هست ،
  • IR ۰۶:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    6 1
    صرفا با فیلتر کردن مشکل کمی حل میشود ، در اصل باید کاری کرد که با فیلتر شکن هم این شبکه ها در دسترس نباشند . حالا یا با گرو کشی یا با حک .
  • IR ۰۷:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    6 4
    نسخه دوم کره شمالی داره اجرا میشه
    • IR ۱۲:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
      4 2
      اگه بشه که خیلی عالیه، براندازی یا منافق؟؟!
  • US ۰۷:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    1 1
    باید کشور رو برای شماها ناامن و برای مردم امن کرد
  • شادکام IR ۰۷:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    3 2
    چندین سال هست که اینستا و واتساپ ، به نرمی و به تدریج و با آرامش تمام در مقابله با نظام مقدس جمهوری اسلامی با انواع ترفندهای مختلف فضا سازی کرده و جوانان ما را از داشته هایشان غافل و به نداشته ها ی دور از دسترس سوق داده و از نظام کشورمان دور کرده و به جای اینکه جوان ایرانی در مقابل آنان سرباز ایرانی بوده و خار چشم دشمن باشد ، تبدیل به سرباز تمام قد دشمن گردیده و برای چنین روزهایی در مقابله با نظام آماده شده اند و با یک اتفاق کوچک (( که در تمام کشورها بیش از اینها هر روز اتفاق افتاده و موجب هیچ عقبه ایی نیست )) در مقابله با نظام با آشوبگران همراه شده و کشور را دچار حرج و مرج میکنند ، بی آنکه بدانند خودش نیامده بلکه آورده اند . آری این نتیجه رها کردن پلتفرمهای دشمن است که به ایران و ایرانی همیشه ضربه زده و جان و مال مردم را به دست خود مردم به خطر میاندازد و در این راه کج ، بدبختانه ما حالا هم مسئول و نمایندگانی داریم که به خاطر کج فهمی آنان که به دفاع از این پلتفرمها قدم برمیدارند باز ضربه خورده و اهداف صهیونیزم را محقق میکنیم . لطفا حالا که بهترین فرصت را خود دشمن ایجاد کرده ، شهامتی نشان داده و مردم را از دست اینها نجات دهید و پلتفرمی را معرفی کنید که اطلاعات و داده هایش مثل اینستا و واتساپ بین المللی بوده و بهانه به جوانان داده نشود که از پلتفرم ایرانی فرار کنند .... بینهایت ممنونم
    • ناشناس IR ۱۰:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
      0 0
      اگر سیاستمداران به امر آموزش اعتقاد داشته باشند جامعه در مسیر درست هدایت میشود. 110 محصول پترو شیمی- بزرگتری معادن گاز چهان-بزرگترین معادن تیتانیوم و مس و لیتیوم و روی وآهن و نفت و طلا وسنگهای کمیاب و سایر مواد معدنی خاص وخاک کشاورزی حاصلخیز خداوند در این سرزمین به مردم اعطا کرده، عدم استفاده درست از این منابع و بیکاری و تورم اقتصادی و اختلاس مدیران فاسد موجب نارضایتی عمومی است و مهاجرت هموطنان را موجب گردیده. با فحاشی و توهین به دیگران موضوع حل نمیشود بلکه باید از متخصصان در مصدر امور بجای مدیران اختلاسگر استفاده شود تا بتوان بهره وری را افزایش داد و امید را به جامعه برگرداند. ما یک ملت هستیم و وجود تمام افراد جامعه ارزشمند است ولی باید با آموزش صحیح بستر لازم فراهم شود . اگر این امر انجام نشده مقصر مسولین قبلی و فعلی هستند نه مردم . بی لیاقتی مدیران را به این وآن نصبت ندهید . خداوند تصدی امورذ را به شما سپرد و شما باید جوابگوی محضر الهی باشید.کفران نعمت همین عدم بهره وری از منابع و نعمات الهی است.
  • NL ۰۸:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    7 9
    پیام رسان های داخلی - ابزار جاسوسی
    • IR ۰۹:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
      4 4
      مثلا واتساپ و اینستا جاسوسی نیستند هر دفعه کلی اطلاعات از کاربرانشان به باد می دهند
  • IR ۰۸:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    5 2
    مثل محصولات ایران خودرو انصاری بشه ، کیفیت پیام رسانهای داخلی خیلی پایین
  • IR ۰۹:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    6 4
    در مقطع کنونی نباید بگیم طرح صیانت باید بگیم طرح حفاظت از " امنیت ملی" و "نجات نسل اینده ایران" واقعا. سرویس دهی امریکا به ایرانیان برای مقاصد خودش هست نه برای اعطای امکانات به ایرانیان
  • IR ۱۰:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    3 4
    آقا کار خیلی ها وابسته به تبلیغ روی پیام رسانه‌ای خارجی هست و در ضمن ما که از طرف آمریکا تحریم هستیم و برای دسترسی به سایتهای مهم بسیاری از فیلترشکن استفاده می‌کردیم و با این کار فیلتر کردن وی پی ان خیلی ها نابود شدند. واقعا این مار به معنای خودکشی اقتصادی هست. با این کرونا و رکود اقتصادی چند ساله به شدت نیازمند اتصال اینترنتی قوی هستیم و در غیر اینصورت خیلی از بیزنس ها از بین می‌روند و آنوقت مشکلات امنیتی کشور هزاران برابر بیشتر خواهد شد و شاید کاملا غیرقابل کنترل. بخاطر همین شرایط الان خیلی از کسبه مجبور شده اند فعلا کار نکنند تا ببینیم شرایط عادی میشود یا نه و اگر اینترنت برنگردد آنوقت مسایل کشور بسیار پیچیده خواهد شد.
  • IR ۱۰:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    2 1
    اینجا نمیشه خیلی مسائل رو بیان کرد و اینکه اقتصاد کشور چقدر وابسته به ارتباط مستقیم اینترنتی بدون فیلتر هست ولی فقط هشدار می‌دهم خیلی از کسب و کارها با شرایط فعلی از بین خواهند رفت و آنوقت شرایط غیر قابل کنترلی پیش خواهد آمد .نیاز اساسی به وی پی ان ها هست. هزینه زیادی جهت اتصال به وی پی ان های با کیفیت در ایران میشود و سود آن عاید کشور میگردد. خیلی دلسوزانه و واضح عرض میکنم شرایط ارتباطی پیش آمده یک شوک بزرگ به اقتصاد کشور خواهد بود و بعید هست ایران بتواند در مقابل آن بایستد.
  • IR ۱۰:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    2 1
    قانون اساسی کشور مشارکت های عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خویش دو نکته ی اساسی قابل اهمیت و اعمال است ۱-توجه به خواست ملت ۲-ایجاد بستری مناسب برای آگاهی ملت از شرایط حکومت و دسترسی آزاد مردم به وسایل ارتباط جمعی بنابر این استفاده از رسانه ها عمومی حق مردم است و شما بر خلاف قانون اساسی حرکت میکنید و باید باید مجازات شوید از طرف اخبار این رسانه توسط خود مردم تامین میشه نه امریکا و .....
  • متاسفانه IR ۱۱:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    0 1
    الان؟ خیلی زود نیست؟
  • IR ۱۲:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    2 1
    بستن راه نفود دشمن بامسدود کردن فضای مجازی دشمن مثل اینستا واتساپ ووتقویت کردن انترنت ملی وپیام رسانهای داخلی امکان پذیر است
  • مهدی IR ۱۲:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    3 1
    اینترنت جهانی رو الان مسدود کردید...همون داخلی هم تا دو ظهر وصله ...از کدوم استقلال فضای مجازی صحبت می‌کنی؟!
    • IR ۱۸:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
      0 1
      ماباتشیق وبهادادن به کشتاروتخریب وفحاشی وقتل مخالفیم که همه جای جهان هم محکومه شما زامبی گری میخوای بروبمیر
  • IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    2 1
    نمی شود مردم را مجبور به استفاده از پلتفورم ها و پیام رسان های داخلی کرد
    • IR ۱۷:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
      0 0
      ازجانب خودت حرف بزن نه مردم بافراهم شدن امکانات لازم مردم به پیام رسانهای داخلی می پیوندند
  • IR ۱۲:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    1 2
    تک صدایی کسل کننده ست !!
  • IR ۱۴:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    0 1
    موافقم بستن راه نفوذ دشمن بااستقلال فضای مجازی وتقویت کردن شبکه اجتماعی داخلی، ومسدود، کردن شبکه های خارجی
  • IR ۱۵:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    0 0
    مشکل درون خانه های ماست نه بیرون. قانون هم شده مدافع اشوبگران. چه کسی اجازه داده زن شوهردار فراری در تهران خانه اجاره کند و انجارا لانه ی فساد کند؟ مشکل اینجاست نه کف خیابان
  • IR ۱۶:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    0 0
    چرا از پیام رسان های داخلی استقبال نمیشه؟ خب دلایل رو پیدا کنید و رفعشون کنید. تا استقبال بالا بره.
  • IR ۱۷:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰
    0 0
    ظرفیت نداریم برای چندمین بار با ورود کاربرا برنامه ای مثل ایتا ظرفیتش. کامل شد مناسفانه...
  • IR ۱۳:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۲
    0 0
    دولتی ها شروع کنن به عضویت و حمایت قطعا این پیام رسان های داخلی میتونن پیشرفت کنن و در آینده اعتماد مردم را جلب کنن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس