به گزارش مشرق، با شروع فصل پاییز و سرد شدن هوا احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزای فصلی افزایش مییابد، به همین خاطر از زمان های قدیم ابن سینا و متخصصان طب سنتی بر روی تغذیه صحیح و مصرف برخی از خوراکی ها تاکید داشتند. امروزه نیز اطبا با نگاهی به توصیه های طب سنتی این دستورالعمل ها را برای جلوگیری از بیماری در فصل پاییز مفید می دانند. در این بخش به معرفی مواد غذایی می پردازیم که با مصرف آنها می توانید پاییز را سالم و به دور از بیماری سپری کنید.
اسفناج
حتی اگر اسفناج به اندازه ای که اکثر افراد تصور می کنند آهن نداشته باشد، باز هم به دلیل داشتن کلروفیل که خاصیت ضد سرطانی دارد یک غذای عالی است و باید در رژیم غذایی شما گنجانده شود. همچنین اسفناج التهاب را کاهش داده و به دلیل داشتن مقدار زیادی روی زخم ها را بهبود می بخشد.
انار
اناربه دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی به کاهش التهاب در بدن کمک می کند. آب میوه حاصل از این میوه دارای بیش از ۱۰۰ ماده مغذی است که به طور طبیعی با سرطان مقابله می کند.
گردو
گردو سرشار ازمواد معدنی مانند منیزیم، منگنز، روی و اسیدهای چرب امگا ۳ است که معمولاً "چربی سالم" نامیده می شود و نقش مهمی در کاهش کلسترول بد و حفظ سلامت سیستم عصبی دارد. چربی خوب با تقویت عملکرد سلولهای ایمنی، که در تولید آنتی بادی های ضد بیماری نقش مهمی دارند، سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد.
گل کلم
اگر نیاز به جذب ویتامین ث دارید، گل کلم را به صورت خام مصرف کنید زیرا سرشار از فیبر است و به هضم غذا و جذب ویتامین ب نیز کمک می کند.
کلم پیچ
کلم پیچ به دلیل وجود فلاونوئیدها و خاصیت ضد التهابی، ضد دیابت، ضد سرطانی که دارد مصرف آن در پاییز توصیه می شود. همچنین این سبزیجات برگ دار غنی از ترکیبات ارگانیسم گوگرد است که برای سلامت روده اهمیت دارند.
سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین منبع عالی بتاکاروتن است که در غذاهای نارنجی رنگ یافت می شود. بدن پروویتامین (ماده ای که به ویتامین تبدیل می شود) را به ویتامین آ تبدیل می کند که به تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین سلامت چشم و پوست کمک می کند و آسیب ناشی از رادیکال های آزاد را کاهش می دهد. درباره اهمیت این مورد همین بس که بگوییم شما با مصرف سیب زمینی شیرین پوست را به عنوان یکی از مهم ترین محافظان بدن دربرابر عفونت تقویت می کنید.
سیر و پیاز
سیر و پیاز خاصیت ضد التهابی دارند و سرشار از فیبر هستند. با خرد شدن سیر، آنزیمی به نام آلیسین آزاد شده که دارای خاصیت ضد ویروسی و ضد میکروبی است. توجه داشته باشید که سیر را بصورت خام مصرف کنید.
تره فرنگی
تره فرنگی منبع عالی منگنز و ویتامین ک است. برخی مطالعات نشان داده که ویتامین ک می تواند به تقویت استخوان ها و کاهش التهاب کمک کرده و عملکردهای مختلف سلولی را تنظیم کند. برخی پروتئین ها که به لخته شدن خون کمک می کنند به عملکرد ویتامین ک بستگی دارند.
بروکلی
کلم بروکلی سرشار از سولفورافان و ویتامین ایی است که می تواند در برابر برخی از سرطان ها از بدن محافظت کرده و همچنین خطر بیماری قلبی و التهاب را کاهش می دهد. مطالعات حیوانی نشان می دهد که کلم بروکلی ممکن است حاوی پروتئین های خاصی باشد که به تنظیم سلول های سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
فلفل دلمه ای قرمز
فلفل دلمه ای قرمز یک غذای فوق العاده است و حاوی ریز مغذی هایی مانند پروتئین، کربوهیدرات های مفید، ویتامین ها و مواد معدنی است یک فنجان فلفل دلمه ای قرمز حاوی مقدار بیشتری بتاکاروتن نسبت به سایر فلفل دلمه ها است و ۱۵۷٪ از مقدار توصیه شده ویتامین ث روزانه را تأمین می کند.
مرکبات
تمام مرکبات برای سلامتی مفید و غنی از ویتامین ث و فیبر هستند. مرکبات باید به شکل طبیعی خود و نه آب آن مصرف شود زیرا در این صورت تمام فیبر آن از بین می رود و تنها چیزی که باقی می ماند قند است. ویتامین ث به مبارزه با رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و از متابولیسم پروتئین و عملکرد ایمنی بدن پشتیبانی می کند.
کلم بروکسل
کلم بروکسل به دلیل داشتن فیبر و بسیاری از ویتامین ها، از جمله ویتامین ث و مواد معدنی برای سلامت خون و و استخوان ها مهم است زیرا آنها سرشار از ویتامین ک و پر از آنتی اکسیدان هستند، که ممکن است به کاهش آسیب سلول در بدن کمک کند.
قارچ
برخی افراد تصور می کنند قارچ سفید هیچ خاصیت غذایی ندارد اما دارای فیبر، پروتئین، ویتامین های گروه ب، سلنیوم، پتاسیم و مس و سرشار از ویتامین د است.
خرمالو
خرمالو، حاوی فیبر و منبع خوبی از ویتامین ث است و به رشد، ترمیم سلول ها و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. خرمالوها منبع خوبی از ویتامین آ هستند و در حمایت از سیستم ایمنی بدن اهمیت دارد.
انجیر
انجیر تازه به راحتی در فروشگاه ها یافت نمی شود زیرا ماندگاری کمی دارد. این میوه منبع خوبی از پتاسیم فیبر، کلسیم و منگنز است که به کنترل فشار خون کمک می کند. حتما این میوه را به شکل طبیعی خود مصرف کرده تا ویتامین ث و سایر آنتی اکسیدان های موجود در آن را از دست ندهید، انجیر خشک قند زیادی دارد.
سیب
سیب به دلیل داشتن آنتی اکسیدان خطر ابتلا به برخی سرطان ها، بیماری های قلبی عروقی، آسم و دیابت را کاهش می دهد و به از بین بردن مواد سرطان زا از بدن کمک می کند.
گلابی
گلابی سرشار از آنتی اکسیدان، فلاونول، کاروتنوئید، ویتامین ث، ک و مس است که همه آنها به بدن کمک کرده تا از آسیب رادیکال های آزاد به سلول ها و اشعه خورشید جلوگیری کنید. آنتی اکسیدان ها و همچنین پتاسیم بیشتر در پوست میوه قرار دارد. فیبر موجود در گلابی، این میوه را برای سلامت روده ایده آل می سازد.
قره قاط
قره قاط تازه به دلیل داشتن ویتامین ث و آنتی اکسیدان سلامت دستگاه ادراری را تقویت کرده، همچنین مطالعات اخیر نشان می دهد که این میوه به دلیل عملکردآنتی اکسیدانی و ضدالتهابی سیستم ایمنی و قلبی عروقی بدن را بهبود می بخشد.
لوبیا سبز
لوبیای سبز تازه مملو از مواد مغذی، ویتامین آ، ویتامین ک است که استخوان ها را تقویت کرده و به دلیل محتوای بالای کاروتنوئید ازسیستم ایمنی بدن پشتیبانی می کند. کاروتنوئیدها آنتی اکسیدان های مهمی هستند که ممکن است از قلب محافظت و خطر بیماری های قلبی و سرطان را کاهش دهد. یک فنجان لوبیا سبز حاوی حدود ۱۵۵٪ مقدار روزانه مورد نیاز است.
کدو تنبل
کدو تنبل به طور طبیعی شیرین است و به دلیل داشتن پتاسیم، ویتامین آ و ث سلامت چشم، کلیه ها، ماهیچه ها و قلب را بهبود می بخشد و سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده بتا کاروتن همچنین می تواند به صافی و کند شدن روند پیری پوست کمک کند.
آناناس
آناناس مملو از ویتامین ث و بروملین است و به کاهش مشکلات سینوسی و خلاص شدن از سیتوکین ها که سلول های ایمنی التهابی هستند کمک می کند.
برگ چغندر
یک فنجان برگ چغندر تقریباً به اندازه بیش از سه برابر مقدار توصیه شده روزانه ویتامین ک به بدن می رساند، که طبق مطالعات انجام شده ممکن است برای سلامت قلب و عروق و متابولیسم استخوان مهم باشد. نمک به چغندر اضافه نکنید، زیرا یک فنجان آن تقریبا ۵٪ از میزان مجاز روزانه نمک بدن را تامین می کند.
چغندر
چغندر به دلیل داشتن بتائین، آمینو اسید برای سلامت کلیه و کبد مفید است و می تواند التهاب و کلسترول بد را کاهش دهد. برخی تحقیقات نشان می دهد که چغندر از تجمع هموسیستئین در خون جلوگیری کرده و می تواند به محافظت ازقلب کمک کند چرا که سطح بالای هموسیستئین خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد.
نخود سبز
نخود سبز منبع عالی آهن و فولات است و به تکثیر سلول های ایمنی کمک می کند، به ویژه هنگامی که مجبور به مبارزه با عفونت هستند. فولات ممکن است از تغییرات DNA جلوگیری کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. کمبود فولات در برخی از مطالعات حیوانی، ایمنی بدن را مختل می کند.
هویج
هویج به دلیل داشتن مقدار زیادی ویتامین آ به تقویت بینایی و کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می کند. همچنین هویج سرشار از فیبر، آنتی اکسیدان، پتاسیم و ویتامین ث است و دندان ها و لثه را تمیز می سازد
تمشک ها
تمشک به دلیل داشتن قند کم، فیبر و آنتی اکسیدان فراوان، منگنز و بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی، فلاونوئیدها، پلی فنول ها و اسید الاژیک با سرطان مقابله می کند.
کدو
کدو به دلیل داشتن ویتامین آ و مواد مغذی فراوان برای سلامت سیستم ایمنی مهم است.
منبع:نمناک