عدم نظارت دستگاه هاي نظارتي بر کار موسسات خيريه و وجوه حاصل از صندوق هاي صدقه اي که اين موسسات بين خانواده ها پخش مي کنند از جمله پرسش هايي است که سال هاست پاسخ آن نامشخص مانده است.

به گزارش گروه اجتماعي مشرق، کميته امداد امام خميني، سازمان بهزيستي، وزارت کشور، سازمان اوقاف و امورخيريه و نيروي انتظامي گزينه هايي هستند که مي توانند متولي و ناظر بر عملکرد و چگونگي فعاليت مؤسسات خيريه باشند اما جالب است که هيچ کدام از اين ارگان ها بر عملکرد انجمن ها و موسسات خيريه نظارتي ندارند و هر کدام اين وظيفه خطير را به ديگري محول کرده اند.
بر اساس اين گزارش، ابهامات در متولي نظارت بر اين موسسات و عدم نظارت صحيح باعث شده تخلفات گسترده بدون اينکه خللي در کار برخي از اين به اصطلاح خيريه ها شکل بگيرد.
مشرق بر آن است طي سلسله گزارش هايي برخي از اين موسسات متخلف و نوع تخلفاتشان را منعکس کند.
يکي از اين موسسات که با تخلف کارش را شروع و کماکان فعال به کار خود ادامه مي دهد موسسه اي است که به ابتکار يکي از اطرافيان مهدي کروبي شکل گرفت.
مدير عامل اين موسسه در سال 76 به عنوان بازرس وارد سيستم خيريه اي مي شود که مدير آن رييس حزب مشارکت شهرري و بعدها اعتماد ملي بود. وي به واسطه ارتباطاتي که با برخي نمايندگان مجلس و کروبي داشت ابتدا خود را در حراست وزارت نفت جا مي دهد و سپس آنها را ترغيب به تاسيس موسسه اي خيريه مي نمايد.
وي در سال 80 با برگزيدن فردي که هم اکنون سردبير سايت جرس است به عنوان رييس هيات مديره و يکي از نمايندگان اپوزيسيون مجلس ششم به عنوان عضو هيات مديره ، راه را براي استفاده از رانت مجلس جهت پيش تاختن اهداف به ظاهر خير خواهانه خود هموار مي کند.
اين موسسه حتي زماني که مدتها مددجو نداشت فعاليت خيريه اي مي کرد و با استفاده از رانت در هيات مديره اش، موسسه اي قرض الحسنه اي را نيز با همين نام با شماره 13... در سال 80 راه اندازي کرد قرض الحسنه اي که رياست هيات مديره آن نيز با سردبير کنوني سايت جرس بود.
اين موسسه به ظاهر خيريه در ماههاي آغازين کار خود زماني که حتي يک مددجو نداشت به توزيع 14700 صندوق قرض الحسنه در منازل پرداخت و پول حاصل از جمع آوري صدقات در سيستم قرض الحسنه آنها قرار مي گرفت و با سود و کارمزد به متقاضيان وام پرداخت مي کرد و مي کند.
اين خيريه مدتها حتي واحد پول شماري نداشت و تخليه گران صندو قهاي پول را شب به خانه مي بردند و صبح مي آوردند.
بخش ديگري از تخلفات اين موسسه خيريه فروختن پول خرد بود. سکه هاي پول در عوارضي ها داد وستد مي شد و به ازاي يک ميليون تومان پول خرد يک ميليون 300 هزار تومان پول دريافت مي شد.
بخش ديگري از اين پول خردها نيز به آبکاري ها براي به دست آوردن نيکل آن مي رفت و سکه هاي کشور را آب مي کردند.
اما اين موسسه خدمات سود آور ديگر از جمله خدمات گردشگري هم داشت. اعزام به مشهد تحت عنوان ستاد اعزام به مشهد و اعزام به کربلا از اين دست خدمات بود.
گفتني است با انتخاب احمدي نژاد به عنوان رييس جمهور در سال 84 اعضاي هيات مديره ترجيح دادند تا با کنار کشيدن از اين سيستم و دوري از تخلفات با نام اعضاي جديد به کار خود ادامه دهند.
به اين ترتيب سردبير فعلي سايت جرس و نماينده اپوزيسيون از هيات مديره کنار رفتند و مدير عامل اين بار از بستگان خود و همسرش براي هيات مديره استفاده کرد.
اما عدم نظارت کماکان ادامه دارد به طوري که تعداد صندوق هاي صدقه اين موسسه به 180 هزار رسيده است و هيچ نظارتي هم بر درآمد و گردش مالي اين موسسه به ظاهر خيريه نيست.چه دستگاه مسوولي بر پرونده مالي اين موسسه نظارت مي کند و ارتباط مالي آن با جريان فتنه چگونه است؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس