به گزارش مشرق، کمتر کسی فکر میکرد که خبرانتشار بیماری مرموز از بازار ماهی فروشان ووهان چین برای سه سال کل دنیا را درگیر کند؛ اما اکنون ویروس کرونا تمام قارهها را درنوردیده است تا بسیاری از مسائل از جمله اقتصاد کشورها تحت الشعاع آن قرار بگیرند. با اینکه تصور میشد تب و تاب کرونا در جهان فروکش کرده باشد اما آمار و ارقام در برخی کشورها مانند آمریکا، برزیل و ژاپن خلاف این موضوع را نشان میدهد.
بررسی اجمالی آخرین آمارهای هفتگی سازمان بهداشت جهانی
سازمان بهداشت جهانی آخرین آمار دسته بندی شده(۲۶دسامبر تا اول ژانویه ۲۰۲۲-۲۰۲۳) از داده های موجود را به شرح زیر گزارش کرده است:
کل موارد ابتلا و مرگ و میر در سطح جهان
در سطح جهان، بیش از ۳ میلیون مورد ابتلای جدید و ۱۰هزار مرگ و میر در هفته منتهی به اول ژانویه ۲۰۲۳ گزارش شده است. این نشان دهنده کاهش موارد ابتلا و مرگ و میر هفتگی به ترتیب ۲۲ و ۱۲درصد است. در ۲۸ روز گذشته (۵ دسامبر ۲۰۲۲ تا ۱ ژانویه ۲۰۲۳)، بیش از ۱۴.۵ میلیون مورد ابتلا و بیش از ۴۶هزار مرگ و میر جدید در سراسر جهان گزارش شده که نسبت به ۲۸ روز قبل از آن به ترتیب ۲۵ و ۲۱ درصد افزایش داشته است. از اول ژانویه ۲۰۲۳، بیش از ۶۵۶ میلیون مورد ابتلا تایید شده و بیش از ۶.۶ میلیون مرگ در سراسر جهان گزارش شده است.
آخرین آمارهای ابتلا کشورها
در سطح کشورها، بیشترین تعداد موارد ابتلای جدید هفتگی از ژاپن (۹۴۶هزار و ۱۳۰ مورد جدید)، کره (۴۵۷هزار و ۷۴۵ مورد جدید)، ایالات متحده آمریکا (۳۹۳هزار و ۵۸۷ مورد جدید)، چین (۲۱۸ هزار و ۱۹ مورد جدید) و برزیل (۲۰۶هزار و۹۴۴) گزارش شده است.
آخرین آمارهای مرگ و میر کشورها
بیشترین تعداد مرگ و میر هفتگی جدید از ایالات متحده آمریکا (۲هزار و ۵۰۱)، ژاپن (هزار و ۹۴۱)، برزیل (هزار و ۱۱۰)، فرانسه (۸۰۳) و چین (۶۴۸ مرگ جدید) گزارش شده است.
باتوجه به آمار و ارقام منتشر شده طی یک هفته آمریکا و ژاپن در مورد آمار مرگ و میر در صدر هستند.
جهش های مختلف این ویروس مرتب آن را در مقابل واکسن ها و سیستم ایمنی بدن مقاومت می کند. سویه جدید امیکرون به نام XBB که در حال جولان دادن در دنیا است ویژگی سیستم ایمنی گریزی دارد که نگرانی هایی را بوجود آورده است.
طی این سه سال همه گیری همواره زمانهایی شاهد اوج گیری آن بوده ایم در حالی که سوالات زیادی در مورد آینده این همه گیری باقی مانده؛ واضح است که SARS-CoV-۲ به طور کامل ریشه کن نخواهد شد. این به معنای تداوم انطباق کروناویروس با زندگی افراد است و اینکه اگر بیماری کووید-۱۹ به سمت بومی شدن حرکت کرد نباید زندگی روزمره انسانها را مختل کند.
با این حال، تخمین زده میشود که با انتقال مداوم این ویروس تعداد ۱۰ تا ۳۰ درصد از افراد علائم طولانی مدت کووید را تجربه خواهند کرد؛ این موضوع نیازمند توجه دقیق برای مبارزه با این ویروس است. دادهها نشان میدهد که واکسیناسیون میتواند خطر ابتلا به کووید طولانی مدت را کاهش دهد؛ بنابراین تداوم تمرکز بر بهبود نرخ و انتخاب درست واکسیناسیون باید سنگ بنای پیشگیری و کاهش کووید-۱۹ در سطح جهانی باشد.