به گزارش مشرق، این رسانه در این مقاله با اشاره به اقدام دولت اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در سال گذشته برای آشتی و عادی سازی روابط با امارات متحده عربی، رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی و مصر نوشت: اردوغان در ادامه این چرخشهای سیاسی از پوتین رئیس جمهوری روسیه خواست تا او را با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه آشتی داده و زمینه دیدار دو طرف را فراهم کند.
این مقاله نویس مشهور ترک عقب نشینی ارتش ترکیه از مناطق اشغالی شمال سوریه، پایان دادن به حمایت از گروههای مسلح و مخالفان سوریه و دست برداشتن ترکیه از مخالفت با عملیات ارتش سوریه برای آزادسازی ادلب را از جمله شروط تعیین شده برای تحقق این دیدار ذکر کرد و نوشت: اگر این شروط هم محقق شود، ترکیه باز به خواست خود نخواهد رسید.
وی اضافه کرد: اینها شروطی است که همه میدانند، اما بشار اسد رئیس جمهوری سوریه خواستار پیوستن ایران به مذاکرات و تلاش میانجیگری روسیه شده و همین امر سبب شده که ایجاد روابط در دوره جدید و آشتی آنکارا با دمشق بدون همراهی ایران ممکن نشود.
"محلی" در این مقاله خود نوشت: حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه ایران که ۲ هفته پیش برای بررسی جزئیات این موضوع به دمشق رفته بود، سپس به آنکارا و مسکو سفر کرد و پس از این سفر، اردوغان رئیس جمهور و ابراهیم کالین سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه بر ضرورت مشارکت ایران در تلاشهای میانجیگرانه تأکید کردند.
مقاله نویس مشهور ترک در مقاله خود افزود: سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز چند روز پیش اعلام کرد "ایران همراه با روسیه به تلاشهای ترکیه برای آشتی با سوریه کمک خواهد کرد."
وی اذعان به لزوم حضور ایران در مذاکرات آشتی دادن ترکیه و سوریه را "پیروزی دیپلماتیک ایران" عنوان کرد و نوشت: این کار از نظر زمانی نیز بسیار مهم است چرا که تحولات بسیار جالبی در منطقه در حال وقوع است و ایران به رغم تهدیدهای داخلی و خارجی، در کانون توجهات جهانی و منطقهای قرار دارد.
این روزنامه نگار مشهور ترک اضافه کرد: به رغم تلاش آمریکا، رژیم صهیونیستی(اسرائیل)، عربستان سعودی و برخی کشورهای غربی در تهدید منافع و امنیت داخلی ایران به خصوص از اقلیم کردستان عراق و ادامه تلاشها برای ایجاد فضای متشنج علیه ایران، مشارکت ایران در تلاشهای اردوغان برای آشتی با اسد با تایید همه طرفها، بسیار مهم است.
وی همچنین نوشت: در دورانی که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل(رژیم صهیونیستی) و رهبران احزاب نژادپرست، مذهبی و فاشیست شریک ائتلافی او هر روز می گویند که برای جلوگیری از دستیابی به بمب اتمی هر لحظه ممکن است ایران را هدف قرار دهند، در شرایطی که شاهان، امیران و شیوخ کشورهای حاشیه خلیج فارس همچنان درگیر انواع توطئهها علیه ایران هستند، در شرایطی که آمریکا و کشورهای غربی ایران را به حمایت نظامی از روسیه در اوکراین متهم می کنند و در روزهایی که آمریکا و کشورهای غربی طرحها و پروژههایی را علیه آشتی اردوغان با اسد با کمک ایران و پوتین، توسعه میدهند، مشارکت ایران در فرایند آشتی آنکارا ـ دمشق حائز اهمیت فراوان است.
وی سرنوشت مناطق شرق فرات در خاک سوریه و نیروهای کرد حاضر این منطقه را از موضوعات اصلی این طرحها و پروژهها بین ایران، ترکیه، سوریه و روسیه عنوان کرد و نوشت: به نظر میرسد که کردهای حاضر در سوریه قفل و کلید بسیاری از محاسبات در هفتهها و ماههای آینده خواهند بود.
به نوشته این روزنامهنگار مشهور ترک، ایالات متحده آمریکا و متحدانش که به طور دائم در اوکراین شکست میخورند، تحمل پیروزی پوتین و متحدانش را در این جغرافیا(سوریه) و حتی در هیچ جای دیگر جهان را نخواهند داشت و بر همین اساس شولتز صدراعظم سوسیال دموکرات آلمان نیز با همین ذهنیت به شیلی و برزیل که احزاب چپ در آنجا در حاکمیت هستند، رفت و سعی کرد آنها را علیه روسیه سازماندهی کند.