به گزارش مشرق، این مرجع تخصصی اعلام کرد که بر اساس آخرین ارزیابی کارشناسی انجام شده، ۴۸۵ گسل فعال در ترکیه وجود دارد که میتوانند زلزلههای ۵.۵ ریشتری و بالاتر را ایجاد کنند.
اداره کل تحقیقات و اکتشافات معدنی ترکیه در آخرین گزارش خود شهرهای مهم استانبول، ازمیر، بورسا، دنیزلی، ارزینجان، ارزروم، قونیه، کوجاعلی، ادیرنه، سامسون، ترابزون، آنکارا، سیواس، آدانا، وان و کایسری را جزو شهرهای واقع بر روی گسل در این کشور نام کرد.
این اداره کل همچنین ۱۰ استان زلزله زده جنوب این کشور شامل قهرمانمارش، کیلیس، دیاربکر، آدانا، عثمانیه، آدیامان، مالاتیا، غازیآنتپ، شانلیاورفا و هاتای را که در پی دو زلزله ۷.۸ و ۷.۶ ریشتری دوشنبه هفته گذشته به ویرانهای تبدیل شدند، جزو شهرهای واقع بر روی گسل در ترکیه اعلام کرد.
زمین لرزه بزرگی ساعت ۰۴:۱۷ دقیقه بامداد دوشنبه هفته گذشته جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند.
در جریان این زمین لرزه ۷.۸ دهم در مقیاس امواج درونی زمین(ریشتر) خسارتهای زیادی به ساختمانها وارد شد که تیمهای نجات و جستجو طی هشت روز گذشته در حال آوار برداری و نجات کسانی هستند که زیر آوار گرفتار شدهاند.
به گفته یونس سزر، رئیس مرکز مدیریت حوادث اضطراری ترکیه (آفاد)، در جریان این زلزله، ۳۱ هزار و ۶۴۳ نفر در ۱۰ استان ترکیه جان خود را از دست دادند و ۱۵۸ هزار و ۱۶۵ نفر از مصدومان و زلزلهزدگان نیز به سایر مناطق ترکیه منتقل شدند.
تلاش و جستجوی بی وقفه و دقیق برای نجات در زیر آوار ماندگان در هشتمین روز از این فاجعه همچنان ادامه دارد و با کاهش آمار نجات یافتگان، لحظه به لحظه بر آمار جان باختگان افزوده میشود.