به گزارش مشرق، وب سایت آمریکایی بلومبرگ به نقل از بازرسان آژانس بینالمللی انرژی هستهای ادعا کرده است که در ایران اورانیوم غنی شده با خلوص ۸۴ درصد شناسایی شده است.
در این گزارش به نقل از دو دیپلمات بلندپایه غربی ادعا شده است که بازرسان آژانس بینالمللی اتمی در ایران هفته گذشته مقادیری از اورانیوم غنیشده کشف کردند که کمی کمتر از میزان مورد نیاز برای تولید یک سلاح هستهای است.
این دیپلماتها همچنین با سیاه نمایی از فعالیتهای هستهای صلح آمیز ایران، این فعالیتها را باعث ایجاد یک بحران جدید عنوان کردهاند.
در ادامه گزارش گفته شده که آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تلاش است تا مشخص کند که ایران چگونه اورانیوم غنیشده با خلوص ۸۴ درصد را تولید و انبار کرده است، چون این سطح از غنی سازی بالاترین سطح غنی سازی اورانیوم است که تا کنون در ایران کشف شده و غلظت آن فقط ۶ درصد کمتر از مقدار مورد نیاز برای یک سلاح است.
در عین حال همزمان با بدعهدی مقامات اروپایی و آمریکایی و عدم پای بندی و اجرای برجام از سوی غرب، پیشتر ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمی به صورت رسمی اطلاع داده بود که که سانتریفیوژهایش برای غنیسازی اورانیوم تا سطح خلوص ۶۰ درصد پیکربندی شدهاند.
در این گزارش همچنین ادعا شده است که اکنون بازرسان آژانس باید تعیین کنند که آیا ایران عمداً این میزان غنی سازی را انجام داده است یا این که این میزان از غلظت اورانیوم غنی شده در نتیجه انباشت ناخواسته در لولههایی است که صدها سانتریفیوژ را به هم متصل میکند.
بلومبرگ با طرح این ادعا که این دومین بار طی یک ماه اخیر است که ناظران آژانس فعالیتهای مشکوک مرتبط با غنی سازی در ایران را شناسایی میکنند، همچنین میافزاید: «آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حال آمادهسازی گزارش سهماهه درباره ایران قبل از نشست شورای حکام در ۶ مارس در وین است.»
در عین حال به ادعای یکی از دیپلماتها، ایران نامه نگاریهای لازم را برای اعلام قصد خود با هدف افزایش سطح غنیسازی اورانیوم در دو تأسیسات نزدیک شهرهای نطنز و فردو انجام نداده است و به ادعای یک دیپلمات دیگر، حتی اگر مواد کشف شده به دلیل مشکلات فنی در عملکرد آبشارهای سانتریفیوژ باشد، این موضوع خطر تصمیم احتمالی ایران برای تولید اورانیوم غنی شده با غلظت بسیار بالا را نشان میدهد.
در عین حال یکی از دیپلماتها به بلومبرگ گفته است که اگر اورانیوم غنی شده ۸۶ درصدی ایران در نتیجه انباشت اورانیوم غنی شده در لولههای اتصالی سانتریفیوژ به صورت اشتباهی رخ داده باشد، انباشت این گونه اورانیومها موضوع جدیدی به شمار نمیرود و قبلاً هم چنین موضوعی پیش آمده است.