خاندوزی

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: مانده بدهی دولت به بانک مرکزی در ۱۱ ماهه ۱۴۰۱ بابت تنخواه گردان، صفر است.

به گزارش مشرق، سید احسان خاندوزی امروز در نشست خبری اظهار کرد: بر اساس گزارش خزانه داری مانده بدهی دولت به بانک مرکزی در ۱۱ ماهه ۱۴۰۱ بابت تنخواه گردان عدد صفر است که در مثایسه با پارسال که ۴۵ هزار میلیارد تومان بوده نشان می‌دهد که دولت انضباط بودجه‌ای را به شکل بی سابقه‌ای رعایت کرده است.

سخنگوی اقتصادی دولت افزود: در فضای مجازی میبینم که در مورد تورم سال آینده نگرانی وجود دارد اما عملکرد ۱۱ ماهه دولت نشان می‌دهد که دولت نسبت به بودجه خود سختگیرانه عمل کرده است.

رشد نقدینگی به ۳۴.۱ درصد رسید

همچنین در ۱۲ ماهه منتهی به دی ماه امسال خاندوزی اضافه کرد: نرخ رشد نقدینگی به ۳۴.۱ درصد رسیده بوده است که نشان می‌دهد سیاست‌های پولی کشور در حوزه انضباط بخشی در شبکه بانکی و نقدینگی خوب بوده است.

وی ادامه داد: بنابراین از محل کسری بودجه و رشد فزاینده نقدینگی شاهد شرایط بهتری در حوزه کلان در سال بعد خواهیم بود.

میزان تولید صنایع در دی امسال نسبت به پارسال ۷.۲ درصد بیشتر بوده و در ۱۰ ماهه نسبت به ۱۰ ماهه پارسال ۶.۷ درصد رشد کرده است؛ به عنوان مثال در حوزه خودرو ۳۴ درصد، منسوجات ۳۱ درصد، ماشین آلات حدود ۳۰ درصد، محصولات فلزی ۱۸ درصد و دارو ۱۰.۸ درصد رشد تولید داشتیم.

مجموع درآمدهای واریزی به خزانه ۱,۱۴۷ هزار میلیارد تومان

وزیر اقتصاد تصریح کرد: بر اساس عملکرد ۱۱ ماهه بودجه عمومی دولت ۱,۱۴۷ هزار میلیارد تومان مجموع درآمد واریز به خزانه دولت است که ۹۰ درصد رقم مصوب بودجه ۱۴۰۱ بوده و در مقایسه با پارسال ۶۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

خاندوزی اظهار کرد: در درآمدهای جاری و مالیاتی و سایر درآمدهای جاری کشور به نحو مناسبی رشد داشتیم که حاکی از تحقق ۱۰۰ درصدی اهداف بودجه است.

وی افزود: در حوزه هزینه‌ای هم ۱,۱۵۴ هزار میلیارد تومان مجموع هزینه‌های دولت بوده که افزایش ۵۲ درصدی مخارج و هزینه‌ها نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد.

درصادرات غیر نفتی رکورد زدیم

سخنگوی اقتصادی دولت اضافه کرد: تقریباً ۹۰ درصد اعداد پیش بینی شده در قانون بودجه محقق شده است، گفت: در حوزه پرداخت‌های عمرانی به ۱۵۴ هزار میلیارد تومان دست یافتیم که افزایش ۸ درصدی را نشان می‌دهد.

وی همچنین گفت: امیدواریم بازارهای صادراتی جدید و افزایش رقم تجارت کشور منجر به بهبود شرایط تولید و افزایش ظرفیت‌های تجاری و اقتصادی کشور شود که البته امسال رکورد صادرات غیرنفتی را پشت سر گذاشتیم.

این عضو کابینه دولت سیزدهم در مورد حقوق و دستمزد اظهار کرد: با توجه به اراده جدی که از پارسال برای استفاده از سامانه پاکنا وجود داشت و اطلاعات مربوط به حقوق و دستمزد تمام کارکنان و حتی مدیران عالی رتبه ثبت شد، بی سابقه بود.

ثبت حقوق و دستمزد ۳۴۰ شرکت دولتی در سامانه پاکنا

خاندوزی افزود: از ۴۵۰ شرکت دولتی ۳۴۰ شرکت مکلف به ثبت حقوق و دستمزد در سامانه شده اند و در حال حاصر نیز این اطلاعات ثبت می‌شود. البته نواقصی وجود دارد اما درجه شفافیت امسال بیشتر از سالهای قبل شده است.

وی گفت: به لحاط قانونی در مورد شرکتهای زیرمجموعه شرکت‌های دولتی دچار نقصان اطلاعاتی هستیم و باید قوانین بالادستی اصلاح شود.

سخنگوی اقتصادی دولت اظهار کرد: همچنین شرکت‌هایی وجود دارند که از منظر جامعه دولتی تلقی می‌شوند اما دولت فقط یک بخشی از سهام آن شرکت را دارد بنابراین این شرکتها مکلف به رعایت سقف حقوق نیستند.

وی با بیان اینکه شرکت‌های دولتی نباید صد در صد شبیه وزارتخانه‌ها باشند، گفت: شفافیت برای ۳۴۰ شرکت دولتی پیگیری شده و به دنبال ایجاد شفافیت در همه شرکتهای دولتی هستیم.

خاندوزی در مورد کنترل تورم، اظهار کرد: اولویت دولت در حوزه سیاست کلان کنترل تورم است؛ ما در زمینه مهار تورم چند دسته سیاست‌های اقتصادی داریم که باید همزمان اعمال می‌شد و دولت مسیرهای متعدد را فعال کرد و تا پایان اسفند ۱۴۰۰ با سرعت خوبی تورم کاهش یافت.

مانده بدهی دولت به بانک مرکزی صفر شد

وزیر اقتصاد افزود: مجموع اتفافاقات داخلی و خارجی در سال ۱۴۰۱ مقداری شرایط را تغییر داد، به طوریکه برای اینکه در مقابل موج جهانی تورم واکنش نشان دهیم سیاست کنترل نقدینگی به عنوان موتور بلندمدت تورم زا بود که از ۴۰.۵ درصد به ۳۴ درصد کاهش یافته است.

وی ادامه داد: در حوزه سیاست‌های پولی و کسری بودجه نیز دولت ۴۵ هزار میلیارد تومان تنخواه گردان از بانک مرکزی را به صفر رساند.

خاندوزی یادآور شد: کسری در تبصره ۱۴ (هدفمندی یارانه‌ها) داشتیم و هر اتفاقی در اینجا رخ دهد منجر به کاهش منابع این تبصره می‌شود که ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بوده است و ارتباطی با سایر منابع و کنترل کسری بودجه ندارد.

وی با بیان اینکه رشد اقتصادی و کاهش بیکاری از دیگر عوامل کنترل تورم است که در نیمه نخست امسال انجام شد، گفت: برخی اتفاقات منجر به نوسانات ارز، مسکن، طلا و … شد که از سوی بانک مرکزی کنترل خواهد شد تا از ناحیه نرخ ارز شاهد موج تورمی در ماه‌های آینده نباشیم. امیدواریم با مرکز مبادله ارز و طلا، نوسانات ارز و اثرات تورمی کنترل شود.

عرضه خودرو در بورس ادامه دارد

وزیر اقتصاد در مورد قرعه کشی خودرو اظهار کرد: استفاده از روش‌های مختلف فروش خودرو بر اساس میزان کارآمدی این روش‌ها در زمانهای مختلف است.

وی افزود: مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس و نظر دولت این است که عرضه خودرو در بورس ادامه یابد.

بررسی اف ای تی اف در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام است

خاندوزی در مورد رشد سرمایه گذاری خارجی و پیوستن به اف ای تی اف، تصریح کرد: مسأله‌ای که در مورد اکشن پلن اف ای تی اف به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد از سوی این مجمع اعلام خواهد شد و من اطلاعی ندارم. اما تمام روابط ما در شانگهای و … با جمیع این ملاحظات انجام خواهد شد و امیدواریم سال آینده هم با جمیع این ملاحظات بهره بیشتری را ببریم.

وی افزود: باید مجمع تشخیص و سایر مراجع کشور در مورد اف ای تی اف تصمیم گیری کنند و دولت هم با جمیع ملاحظات در مورد پیمان‌های مختلف از جمله سند ۲۵ ساله، شانگهای و … اقدام خواهد کرد.

سخنگوی اقتصادی دولت در مورد قیمت گذاری گاز اظهار کرد: وضعیت تعیین قیمت گاز مستلزم نهایی شدن در صحن علنی مجلس است و در صورت ابلاغ به دولت، دولت با حفظ سودآوری و رقابت صنایع ملی اقدام به قیمت گذاری خواهد کرد.

سیاست دولت استفاده حد اکثری از ارزهای محلی است

سخنگوی اقتصادی دولت در مورد روابط با چین اظهار کرد: سیاست دولت در مبادلات تجاری با شرکای اصلی استفاده حداکثری از ارزهای محلی است و نیاز به دلار یا یورو به صفر برسد.

وی اضافه کرد: تا امروز اکثریت مبادلات با چین بر اساس یوآن صورت می‌گرفته است.

خاندوزی افزود: استفاده از ارزهای محلی به جای دلار و یورو مورد استقبال طرف چینی قرار گرفت.

وی گفت: بانک مرکزی برای استفاده حداکثری یوآن به جای دلار و یورو مذاکرات لازم را با طرف‌های چینی انجام داده در صورت قطعی شدن توافقات اعلام می‌شود.

خاندوزی در مورد نرخ ۵۰ هزار تومانی دلار، افزود: وقتی در مورد منابع و مصارف ارزی کشور به شکل بنیادین صحبت می‌کنیم می‌بینیم که با مساله خاصی در سال جاری مواجه نبودیم و روند بازار ارز تا مهرماه موید این بود که بازار به شکل مطلوبی مدیریت می‌شد بدون اینکه شوکی وارد شود.

وزیر اقتصاد اضافه کرد: بدخواهان مردم ایران در ماه‌های اخیر از طریق هراس آفرینی و القای انتظارات تورمی منجر به تغییر رفتارها در داخل ایران شدند و در یک جنگ ارزی علیه مردم ایران شاهد هستیم که کانال‌های تلگرامی و شبکه‌های قمار اعدادی را برای ارز اعلام کردند که با متغیرهای کشور هیچ تناسبی نداشت.

وی گفت: رسانه‌ها باید دست به دست هم دهند تا بر این موج آفرینی انتظارات تورمی غلبه کنند زیرا حرکت موتورهای تورمی کشور حکایت از مسیر دیگری دارد و تناسبی با این فضای روانی و ارقام ارز ندارد.

دنبال بازگشت ثبات در بازار ارز هستیم

خاندوزی تصریح کرد: سیاست‌های اقتصادی باید به نحوی باشد که منجر به بازگشت ثبات به بازار ارز شود و امیدواریم تدبیر جدید بانک مرکزی تحت عنوان مرکز مبادله ارز و طلا کمک کند به اینکه آن بخشی از نارسایی‌هایی که در سیاست‌های گذشته بود اصلاح شود و در هفته‌های آینده شاهد بهبود شرایط ارزی کشور باشیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد اصلاح شیوه حکمرانی اقتصادی گفت: در سال ۹۱ که با تنگناهای جدی این ایرادات ساختاری دیده شد متأسفانه فرصت خوبی را برای اصلاح ساختارها در دهه ۹۰ از دست دادیم و چیزی شبیه به تعطیلی در این حوزه داشتیم و باید عقب ماندگی‌ها را جبران کنیم.

وی اضافه کرد: در حوزه رشد اقتصادی انگیزه فعالان اقتصادی را باید بالا ببریم تا از دوره رکود طولانی و نرخ‌های منفی رشد خارج شویم.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه تلاش کردیم موتورهای تورمی را کنترل کنیم، افزود: افزایش درآمدهای پایدار، افزایش ۵۰ درصدی شناسایی مودیان جدید مالیاتی، جلوگیری از فرار مالیاتی، جبران شکاف درآمد دهک دهم و اول و … از جمله اقدامات ما بود. البته اصلاً کافی نیست.

تصمیم گیری های دولت سیزدهم شفاف است

وی ادامه داد: بسیاری از بی کیفیت بودن سیاست‌ها و روش اداره سازمانها و دستگاه‌ها به این دلیل بود که دولتهای گذشته پشت دیوارهای سیمانی تصمیماتی می‌گرفتند ولی ما تلاش کردیم تا سیاست گذاران تصمیمات شفاف‌تری بگیرند تا در بلندمدت شاهد اتفاقات مثبتی باشیم.

خاندوزی گفت: از ۵۰۴ دستگاهی که حساب غیرمجاز نزد بانک‌ها داشتند ۹۳ دستگاه حساب‌های خود را مسدود کردند و ۴۱۱ دستگاه وضعیت بینابینی داشتند.

وزیر اقتصاد افزود: از این ۴۱۱ دستگاه، ۱۲۰ دستگاه اقدامات مربوط به خزانه و قانون بودجه و برنامه ششم را رعایت نکردند.

وی گفت: ۲۹۱ دستگاه نیز اقدام به بستن حساب‌های غیرمجاز کردند اما به جهت مسائل غیرفنی که وجود داشت، این اتفاق در بهمن رخ نداد و خزانه داری از آنها تعهد گرفت که مشکلات خود را در فروردین ماه ۱۴۰۲ حل کنند؛ از این رو فعلاً خزانه داری به صورت مشروط به این ۲۹۱ دستگاه تعهد مالی خواهد داد تا مشکلات را حل کنند.

سخنگوی اقتصادی دولت در مورد پرداخت تسهیلات خرد بانکی، افزود: این موضوع یکی از مشکلات اقتصاد کلان بود زیرا باید کنترل ترازنامه بانک‌ها جدی گرفته می‌شد زیرا بانک مرکزی هر ماه این موضوع را کنترل می‌کند و بانک‌هایی که بی مهابا خلق پول کنند را جریمه می‌کند.

وی ادامه داد: از سویی دیگر با توجه به اینکه مدتی نرخ سود در حالت برزخ بود برخی از بانک‌ها از پرداخت تسهیلات خرد خودداری می‌کردند اما با توجه به ابلاغ رسمی نرخ سود، دیگر مانعی برای ارائه تسهیلات وجود ندارد.

خاندوزی تاکید کرد: هیأت انتظامی بانک مرکزی به تخلفات عدم پرداخت تسهیلات خرد ورود می‌کند.

وی در مورد ارتباط تجاری با چین گفت: در حوزه توافقاتی که قطعی و امضا شد که پس از سفر رئیس جمهور به چین اجرا شود در مورد ۸ پروژه سرمایه گذاری با جزئیات توافق صورت گرفت. به هر حال طرف چینی به محرمانه بودن بیشتر پروژه‌ها تاکید داشت و ما باید با طرف تجاری خود همکاری کنیم.

خاندوزی افزود: برخی از موارد هم اجمالا مورد توافق قرار گرفت و قرار شد مذاکرات در مورد جزئیات این توافقات انجام شود.

مراودات دلاری و یورویی با روسیه وچین کمتر از ۵ درصد است

به گفته وی، در حال حاضر مراودات یورویی و دلاری با چین و روسیه کمتر از ۵ درصد است و کمتر هم خواهد شد.

خاندوزی در مورد تخصیص ارز، گفت: گزارش ۱۱ ماهه تأمین ارز برای واردات نشان می‌دهد که ۶۰ میلیارد دلار ارز تخصیص صورت گرفته در حالیکه این عدد در ۱۲ ماهه پارسال ۵۲ میلیارد دلار بوده است.

وی افزود: همانگونه که صادرکنندگان مکلف به بازگشت ارز صادراتی خود هستند همانگونه نیز توقع داریم واردکنندگان که مصرف کننده ارز هستند متناسب با نیازهای واقعی خود تقاضای ارز دهند.

وزیر اقتصاد گفت: متأسفانه در حال حاضر برخی از تقاضاها، کاذب بوده و احتکار داشتیم و عرضه به بازار صورت نمی‌گیرد.

برنامه ویژه بانک مرکزی و وزارت صمت برای تعادل بخشی منابع و مصارف ارزی

وی اظهار کرد: بانک مرکزی و وزارت صمت برنامه تعادل بخشی به منابع و مصارف ارزی دارند که امیدواریم با این برنامه اتفاقات خوبی رخ دهد.

خاندوزی درباره برخی گزارشات از کمبود اسکناس در عابربانک‌ها گفت: بزودی در حوزه نیازهای شب عید و اسکناس نو اطلاع‌رسانی دقیق‌تری توسط بانک مرکزی انجام می‌شود. درباره گزارش‌هایی درباره کمبود عرضه اسکناس در خودپردازها می‌گویم سهم اسکناس در نقدینگی کشور و تراکنش‌های اقتصادی بسیار پایین بوده و کمتر از ۳ درصد را دارد و اکثر تراکنش‌ها بدون اسکناس انجام می‌شود.

وی افزود: بانک مرکزی برنامه دارد تا کمک کند این مسأله حل شود و امسال انتشار اسکناس با حفظ اصول آن ۵ برابر رشد داشته است و در عرضه اسکناس و دسترسی مانعی ازطرف بانک مرکزی وجود ندارد

خاندوزی در پاسخ به این پرسش که فوری‌ترین تأثیر سفر رئیس جمهوری به چین چه بوده است؟ گفت: فوری‌ترین مساله که آثار کوتاه مدت دارد، تأمین امنیت انرژی چین و تضمین بازارهای صادراتی برای ما و هشت پروژه سرمایه‌گذاری باز می‌گردد.

افزایش نرخ ارز کار دولت نیست

سخنگوی اقتصادی دولت درباره برنامه دولت برای کنترل نقدینگی موجود، اظهار کرد: دولت نه تنها منفعتی از بالارفتن نرخ ارز ندارد بلکه ارز نفتی خود را با نرخ نیما برای تأمین کالاهای اساسی ارائه می‌کند.

وی افزود: این شبهه عامیانه که می‌گویند "افزایش نرخ ارز کار خودشان است" واقعیت ندارد.

خاندوزی تاکید کرد: کسری بودجه عامل افزایش تورم است اما در حال حاضر توازن مالی دولت و کاهش کسری مشهود است که درآمد و مصارف دولت را در ابتدای این نشست بیان کردم.

تصویب بسته جدید برای سودآوری صنایع

وی اضافه کرد: یک بسته جدید در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت برای حمایت از سودآوری صنایع مصوب شد و در روزهای آینده ابلاغ می‌شود. این تلاش‌ها برای این است که زمینه‌های ثبات بازار تداوم یابد.

سخنگوی اقتصادی دولت در مورد افزایش سقف بودجه ۱۴۰۲ در کمیسیون تلفیق مجلس گفت: ما مصوبه صحن علنی را باید داشته باشیم چون بسیاری از اعداد در صحن علنی تغییر می‌کند. بودجه برای ما هنوز قطعی نیست.

وی یادآور شد: از تلاش کمیسیون تلفیق برای اینکه بودجه کمترین تغییر را داده باشد، تشکر می‌کنم و امیدوارم شاهد همین اتفاق در صحن علنی مجلس باشیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 27
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 20
  • ناشناس IR ۱۰:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    9 1
    کاش میدونستم،این هفته آینده کی از راه میرسه!!!؟؟؟ بابا پدرمون درومده،یکی به داد ما برسه...
    • IR ۱۴:۲۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
      3 0
      نظارت نیست چون شفافیت بدون ملاحظه نیست
    • IR ۱۴:۳۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
      5 0
      تفاوت شما با مسئولان دولت قبل برای مردم چیست؟ سرعت افزایش قیمت ها و ارز و ....... در مدت وزارت شما که بسیار بیشتر از قبل شده، بهانه ها و تکذیب ها تاثیری در زندگی مردم ندارند تا زمانی که به مسئولان حداقل حقوق پرداخت نشود درک درستی از زندگی مردم نخواهند داشت
  • LU ۱۱:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    2 0
    تا ارز رو تک نرخی نکنید وضع همینه حالا هی برید بازارهای جدید رانتی با اسمهای جدید بزنید توش سرمایه دلار مملکت رو بدید یه مشت فاسد رانتخور. شما در عمل دارید تحریمها رو موثر جلوه میدید تو ذهن مردم. در حالیکه مشکل از خودتونه
  • IR ۱۱:۰۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    4 1
    چرا همش می خواین بگین دست پشت پرده تو نرخ ارز تاثیر میذاره این سیستم چند نرخی تو سامانه های متعدد باعث فساده و نتیجش هم افزایش نرخ ارزه اقتصاد رو نمیشه دستوری کنترل کرد باید تعامل باشه چه داخلی چه خارجی
  • IR ۱۱:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    3 0
    وزارت صمت برای جلوگیری از افزایش قیمت خودرو با وارد کردن خودروهای ارزان خارجی هنوز اقدام مهمی نداشته و شاهدیم که وزارت صمت دست خودروسازهای داخلی را برای گران کردن هر روزه قیمت خودرو باز گذاشته. در چند ماه اخیر دو خودروساز داخلی با گران کردن هر روزه قیمت خودرو مشکلات اقتصادی برای مردم ایجاد کرده اند و باعث گران شدن قیمت اجناس و اقلام در کل کشور شده است. ایکاش برای مقابله با گرانی ها دستور دستگیری و محاکمه و مجازات مدیران خودروساز را میدادید و دستور میدادید تا واردات خودرو ارزان خارجی برای عموم مردم آزاد می شد تا جلوی ایجاد گرانی بیشتر توسط خودروسازها گرفته میشد. فشار بر زندگی مردم فعلا مقدار کمی اش در نتیجه تحریم است و بیشترش در نتیجه گران کردن دائمی خودرو توسط این دو خودروساز داخلی است که شاهدیم معیشت مردم را به مشکل انداخته اند.
  • IR ۱۱:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    3 0
    خودروسازها توی 2 ماه قیمت برخی خودروها را دو برابر کردند- خب معلومه که با گرون شدن خودرو همه چی گرون میشه - البته تحریم بی تاثیر نیست ولی نه تا این حد ، چرا نباید قبول کنیم که این گرانی گسترده اخیر با گران کردن عمدی قیمت خودرو براه افتاده!! وزارت صمت قرار بود جلوی افزایش قیمت خودرو را با وارد کردن خودرو ارزان خارجی بگیره که متاسفانه تا الان فقط مردم را با وارد کردن تعداد اندکی خودروهای گرانقیمت مطلوب قشر مرفه بازی داده اند و خودروی ارزان خارجی هنوز دست مردم نرسیده - پیشنهاد میشه اول وزیر صمت بخاطر وقت کشی در وارد کردن خودرو ارزان خارجی سریعاً استیضاح بشه و جایش یکنفر که دلسوز مردم باشه نه دلسوز دوخودروساز داخلی وزیر صمت بشه تا بتونه انحصار بازار خودرو توسط این دو خودروساز را از بین ببرد. مدیران این دو خودروساز بخاطر ایجاد موج گرانی و مشکلات معیشتی برای 80 میلیون مردم کشور مان باید محاکمه و مجازات بشوند.
  • IR ۱۱:۲۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    6 0
    برادر عزیز شاید سیاستهای اقتصادی دولت در دراز مدت به نفع کشور و ملت باشد ولی تا آن زمان رمقی برای این ملت باقی نخواهد ماند.
  • حسین IR ۱۲:۰۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    4 0
    امیدواریم تدبیر جدید بانک مرکزی تحت عنوان مرکز مبادله ارز و طلا کمک کند به اینکه آن بخشی از نارسایی‌هایی که در سیاست‌های گذشته بود اصلاح شود و در هفته‌های آینده شاهد بهبود شرایط ارزی کشور باشیم یکسال و نیم از عمر دولتتون گذشته تا کی میخواهید سوء مسئولیتتان رو بندازید گردن گذشته؟؟؟
  • مجتبی IR ۱۲:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    7 1
    حتما کار پدر بزرگ منه تو قبر در اومده ،په وظیفه دولت چیه این وسط ؟
  • IR ۱۲:۲۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    8 1
    برادر خاندوزی شما اینکاره نیستی برادر . ماههاست همین حرفها را می زنی. برو کنار بگذار یک ادم با سواد و کار بلد بیاید
  • رضا IR ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    8 1
    افزایش نرخ ارز کار اجنه ها است سخنگوی اقتصادی دولت
  • IR ۱۳:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    3 2
    نه جانم !دلیلیش اقتصاد در دست نئولیبرالهاست.اززمان دولت سازندگی بوده ودر همه دولتهای بعدی هم ادامه داشته
  • IR ۱۳:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    3 0
    بله قطعا اخلالگری ارزی هست پس قوه قضاییه و دستگاههای امنیتی کجا هستند؟ چرا گزارش برخورد موثر و مستمر نمی دهند؟ آیا اعدام برای اینها سزاوارتر نیست؟ دولت را در این جنگ تنها نگذارند
  • عرفان IR ۱۴:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    2 1
    افزایش قیمت ارز کار دولت نیست کار اجنه است
  • IR ۱۴:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    1 0
    میشه بگید پنجاه درصد هزینه عمرانی زیاد شده عامل تورم هست یا خیر میشه بگید چرا باید شرکت دولتی هزار هزار میلیارد پول ببلعند چرا نباید در عمران خرج کنید چند پالایشگاه ریل جاده بزنید که در امد کشور زیاد تر بشه معلوم دارید چیکار میکنید؟؟؟
  • IR ۱۴:۰۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    3 1
    به قول رائفی پور تا بانکهای خصوصی جمع نشن اقتصاد درست نمیشه اقای رئیسی
  • IR ۱۵:۰۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    2 0
    دولت محترم طبق گفته ی خاندوزی بدهی دولت به بانک مرکزی صفر شده ، اگه صلاح میدونی نرخ ارز رو بیار پایین
  • IR ۱۵:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    0 0
    افزایش نرخ ارز کار نامرد هاست
  • IR ۱۵:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    0 0
    امریکا با تحریمهاش به همراه حمایت دلاری عربها، ، دارن ایران را به سمت ونزوئلایی شدن سوق میدن . البته مردم هم با خرید دلار دارن غیر مستقیم به اونها کمک میکنن
  • IR ۱۵:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    0 0
    دولتی که بدهکار نباشه-ایجاد تورم میکنه(سند:بدهی دولت آمریکا به اندازه کل قیمت کشور ماست)
  • سید سعید IR ۱۸:۲۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    1 0
    افزایش نرخ ارز کار دولت نیست پس کار کیه؟
    • رضا IR ۲۳:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
      0 1
      بازار ازاد دست دولته؟؟
  • رضا IR ۲۳:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    0 0
    اصلاحاتچی ها با ایده ی تک نرخی کردن قیمت ارز دارن میان وسط.چاه برا خودتون بکنین
  • IR ۲۳:۲۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
    0 0
    آره راست می گه افزایش نرخ ارز کار دولت نیست یا کار دولت امریکا است یا کار دولت قبل شاید هم کار مجلس و قوه ی قضائیه است
  • IR ۰۰:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۳
    1 0
    ايكاش مشاورين و معرفى كنندگان أفراد براى مسئوليت در دولت به جناب رئيسى ، جوابگوى پيشنهاد خود براى معرفى شخص بكار گرفته باشند ،
  • IR ۰۱:۴۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۳
    0 0
    افزایش قیمتها و خاکستر شدن پول ملی اصلاً به این مربوط نیست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس