به گزارش مشرق و به نقل از "رویترز", پوتین اعلام کرد که این تصمیم پس از توافق با بلاروس گرفته شده و قعطنامههای عدم اشاعه تسلیحات هستهای سازمان ملل را نقض نمیکند.
رییس جمهور روسیه اضافه کرد که آمریکا در خاک کشورهای اروپایی تسلیحات هستهای مستقر کرده است.
پوتین توضیح داد الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس مدت هاست موضوع استقرار سلاحهای هستهای تاکتیکی در بلاروس را که هم مرز با لهستان است، مطرح کرده است.
وی اضافه کرد: ما با لوکاشنکو توافق کردیم که تسلیحات هستهای تاکتیکی را بدون نقض رژیم منع اشاعه تسلیحات هستهای در بلاروس مستقر کنیم.»
تسلیحات هستهای تاکتیکی در برابر «کلاهکهای هستهای راهبردی» قرار میگیرند که قدرت انفجاری آنها تقریباً برابر با ۵۰۰ تا ۸۰۰ کیلوتُن دینامیت است و برای تخریب مساحتهای عظیم طراحی شدهاند. گرچه کلاهکهای هستهای تاکتیکی، قدرت تخریبی و کُشندگی بسیار زیادی دارند، گاهی به این تسلیحات، «اتمهای کوچک» هم گفته میشود. این نوع سلاحها برای حملات کوچک و اهداف ویژه و نزدیک مانند مراکز فرماندهی یا برای از بینبردن ستونی از تانکها یا ناو گروههای جنگی استفاده میشود.
در نبردها و جنگهای بشر که تاکنون رخ داده است، هیچ کشوری از تسلیحات تاکتیکی استفاده نکرده است. آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق، در جریان جنگ سرد این تسلیحات را با هدف بازدارندگی توسعه دادند. اعضای ناتو این گونه سلاحها را در کشورهای اروپایی مستقر کردند تا به اتحاد جماهیر شوروی و متحدانش نشان دهند که هر گونه جنگ, حتی درگیری با تسلیحات متعارف میتواند منجر به جنگ هستهای شود.