به گزارش مشرق، دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت و رئیس جمهور سابق روسیه، در حملهای تند به وزرای خارجه کشورهای گروه هفت، آنها را به دروغگویی و بیشرمی متهم کرد.
مدودف در کانال تلگرامی خود نوشت: دروغگوهای بیسیرت! آنها خودشان (روی سر مردم) بمب هستهای ریختند اما ذرهای پشیمان نیستند. آنها تا ابد با زبان تزویر و دروغ حرف زده و هم به مردم خودشان و هم دیگران، دروغهای وقیحانه میگویند و سپس مدعی میشوند که این کشور ماست که درباره اوکراین «اطلاعات کذب» پخش میکند.
وی افزود: آنها حالا از روسیه میخواهند تا به آنها درباره سلاحهای هستهای، نوعی تضمین بدهیم اما در واقعیت، خودشان به جنگ هستهای بین کشور ما و ناتو در آینده، اشاره میکنند.
وی با اشاره به اینکه نشست وزرای خارجه گروه هفت در ژاپن تاکید کرد: آنجا همان کشوری است که هزاران نفر از مردمش با بمبهای اتمی کشته شدند. کشوری که رهبرانش عملاً روی قبور شهروندان و مردم خودشان که به دست آمریکاییها کشته شدند، آب دهان میاندازند!
وزرای خارجه گروه هفت پیشتر در بیانیهای مشترک از مسکو خواستند تا «هم در حرف و هم در عمل» اثبات کند که جنگ هستهای هیچ برندهای نداشته و در نتیجه چنین جنگی هرگز نباید دربگیرد.
در این بین، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در حاشیه این رویداد گفت که «هیروشیما و ناکازاکی، پررنگترین نشانه و یادآور ویرانی بیسابقه و درد و رنج بیحد و حصری انسان است که مردم ژاپن در نتیجه بمباران اتمی سال ۱۹۴۵ متحمل شدند.
البته بلینکن، هیچ اشارهای به این موضوع نکرد که بمبارات اتمی ژاپن، کار آمریکا بود!
آمریکا در اواخر جنگ جهانی دوم، با هدف تسریع تسلیم ژاپن، شهرهای هیروشیما و ناکازاکی را بمباران اتمی کرد. این اقدام تا به امروز تنها نمونه استفاده از سلاح اتمی در دوران جنگ در تاریخ بشر است. نخستین بمب اتمی آمریکا ششم آگوست ۱۹۴۵، بلافاصله ۷۰ تا ۱۰۰ هزار نفر را در هیروشیما کشت و بسیاری از بازماندگان بعدها بهدلیل بیماریهای ناشی از تشعشعات رادیواکتیو و سایر عوارض آن جان خود را از دست دادند. براساس تازهترین برآوردها، بمباران هیروشیما در مجموع جان ۳۰۸ هزار تن را گرفت. ناکازاکی دو روز بعد بمباران شد و حدود ۷۰ هزار نفر بیدرنگ کشته و شهر از روی نقشه زمین پاک شد. شمار قربانیان حمله دوم از ۱۷۵ هزار نفر تجاوز کرد.