به گزارش مشرق، اداره همکاری و روابط بینالملل آفریقای جنوبی (DIRCO) اواخر روز گذشته اعلام کرد که «روبن بریگتی» سفیر ایالات متحده در کشور آفریقای جنوبی از دولت و مردم آفریقای جنوبی برای اظهارنظراتش درباره ارسال سلاح از آفریقای جنوبی به روسیه عذرخواهی کرده است.
خبرگزاری آناتولی ترکیه گزارش کرد، بریگتی روز پنجشنبه هفته گذشته در جمع خبرنگاران گفته بود که ایالات متحده متقاعد شده است که آفریقای جنوبی علیرغم آنکه مدعی است در جنگ اوکراین موضعی بیطرف را دنبال میکند، به روسیه تسلیحات ارسال کرده است.
این دیپلمات آمریکایی مدعی شد که کشتی باری روسی موسوم به «لیدی آر» که در بازه زمانی ششم تا هشتم دسامبر در پایگاه دریایی «سیمون تاون» در «کیپ تاون» پهلو گرفت، در مسیر بازگشت به روسیه، سلاح و مهمات را بارگیری کرد.
ریاستجمهوری آفریقای جنوبی روز پنجشنبه تصریح کرد که با نگرانی این اظهارات را دنبال کرده و تحقیقات مستقلی را به رهبری یک قاضی بازنشسته برای بررسی این ادعاها تشکیل خواهد داد.
در پی این ادعاها، وزارت خارجه آفریقای جنوبی، بریگتی را روز گذشته (جمعه) احضار کرد و نارضایتی کامل دولت آفریقای جنوبی از رفتار و اظهارات سفیر ایالات متحده مبنی بر اینکه آفریقای جنوبی به روسیه سلاح فروخته است، به وی ابلاغ شده است.
DIRCO در بیانیهای در این خصوص اعلام کرد: «در پی دیدار امروز، سفیر روبن بریگتی اعتراف کرد که از خطوط عبور کرده و آشکارا و صراحتاً از مردم و دولت آفریقای جنوبی عذرخواهی کرد».
پس از آن نیز، بریگتی در صفحه توییتر خود در این خصوص نوشت: «من از فرصت عصر امروز برای گفت وگو با نالدی پاندور وزیر امور خارجه (آفریقای جنوبی) و اصلاح هرگونه سوء برداشت از اظهارات عمومی و آشکار خودم، بسیار سپاسگزارم».
وی ادامه داد: «در گفتوگویمان بر مشارکت مستحکم بین دو کشور و برنامههای مهمی که رؤسای جمهور ما به ما دادهاند، تأکید کردم».
DIRCO از سفارت ایالات متحده در پرتوریا خواست تا از کانالهای دیپلماتیک مستقر برای انتقال نگرانیها یا شفافسازی در مورد هرگونه سوءتفاهمی که ممکن است در روابط ایجاد شود استفاده کند.
این سازمان تصریح کرد که آفریقای جنوبی به دلیل داشتن یکی از سختگیرانهترین فرآیندها هنگام فروش سلاح به کشورها در سطح جهانی شناخته شده است.
بر اساس این گزارش، از طرف دیگر، همچنین، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز جمعه با نالدی پاندور وزیر روابط و همکاری بینالمللی آفریقای جنوبی گفتوگو کرد و بر اهمیت مشارکت راهبردی ایالات متحده و آفریقای جنوبی تأکید کرد و بر همکاری در خصوص اولویتهای مشترک از جمله در زمینههای بهداشت، تجارت و انرژی تأکید کرد.