آنکارا: رسانه‌های غربی در پوشش انتخابات ترکیه، ضد اردوغان بودند

سخنگوی دولت ترکیه می‌گوید رسانه‌های غربی در پوشش انتخابات این کشور مغرضانه رفتار کردند.

به گزارش مشرق، ابراهیم کالین، سخنگوی دولت ترکیه امروز سه‌شنبه اعلام کرد رسانه‌های غربی در پوشش انتخابات ترکیه، مغرضانه رفتار کردند؛ موضع آنها علیه دولت ما (اردوغان) بود، (اما) شکست خوردند.

رسانه‌های ترکیه دیروز دوشنبه اعلام کردند که در نهایت تمام آرای ریاست‌جمهوری شمارش شده و هیچکدام از نامزدها نتوانستند بیش از نیمی از آراء را کسب کنند. دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۸ می (۷ خرداد) بین اردوغان و قلیچدار اوغلو برگزار خواهد شد.

نتیجه نهایی آرای انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه در دور اول به شرح ذیل است:
رجب طیب اردوغان: ۴۹.۳۵ درصد آراء

کمال قلیچدار اوغلو: ۴۵ درصد آراء

تمام آرای انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه شمارش شد

ائتلاف اردوغان پیروز انتخابات پارلمانی شد

بنا بر گزارش رسانه‌های ترکیه نتایج نهایی انتخابات پارلمانی ترکیه نیز تقریبا قطعی شده و «ائتلاف جمهور» رجب طیب اردوغان موفق شده نیمی از کرسی‌های پارلمان این کشور را کسب کند.

آخرین نتایج از تعداد کرسی‌های پارلمان ترکیه:

حزب عدالت و توسعه (اردوغان) ۲۶۶
حزب جمهوری خلق (قلیچداراوغلو) ۱۶۸
حزب سبز و آینده چپ ۶۲
حزب جنبش ملی گرا ۵۱
حزب خوب ۴۴
حزب رفاه نو ۵
حزب کارگران ترکیه ۴

روز یکشنبه رأس ساعت ۸ صبح شعب اخذ رأی در مناطق مختلف ترکیه باز شد تا مردم این کشور سیزدهمین رئیس‌جمهور و ۶۰۰ نماینده پارلمان این کشور را انتخاب کنند؛ فرآیند رأی‌گیری تا ساعت ۱۷ بعدازظهر ادامه داشت.

رجب طیب اردوغان، کمال قلیچدار اوغلو، و سینان اوغان سه نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری هستند؛ البته محرم اینجه نیز در این انتخابات حضور داشت، اما روز پنج‌شنبه با بیان اینکه نمی‌خواهد شکست اپوزیسیون به حضور او نسبت داده شود، رسماً کناره‌گیری خود را اعلام کرد.

تمام نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد در انتخابات ریاست‌جمهوری رقابت و دوقطبی اصلی بین اردوغان و قلیچدار اوغلو است.؛ نامزد برنده باید بیش از ۵۰ درصد آرا مأخوذه را کسب کند، در غیر این صورت دور دوم انتخابات دو هفته بعد (۲۸ می) برگزار خواهد شد.

در این انتخابات ۶۰ میلون و ۹۰۴ هزار نفر در داخل ترکیه و ۳ میلیون و ۲۸۶ هزار نفر در خارج کشور، واجد شرایط رأی‌دادن هستند.

در تاریخ ۱۰۰ ساله جمهوری ترکیه، تنها ۲ بار میزان مشارکت از ۷۰ درصد پایین آمده و به ۶۴ درصد رسیده است.

براساس قوانین انتخابات در ترکیه، هر شهروند فقط در یک مکان ازپیش‌تعیین‌شده می‌تواند رأی بدهد و همچنین دولت حق دارد از شهروندانی که رأی نمی‌دهند، جریمه نقدی دریافت کند، اما این قانون عملاً تاکنون اجرایی نشده است و کسی بابت رأی‌ندان جریمه نشده است.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس